SENASTE NYTT

DET FINNS EN MENING MED ALLT

Så brukar jag tänka när det inte blir riktigt som man tänkt sig och deflesta fall så tror jag faktiskt det. MEN det som hände i söndags kan jag inte se någon mening med. Som tur är så verkar det ändå få ettlyckligt slut.Chrille och Jim var ute i trädgården med valparna och hade det riktigt kul. Alla var på gott humör. Jag stod inne när Chrile öppnar däörren och skriker - Tina !Hon är skadad jaja tänker jag det kan väl inte vara så farligt Men när jag tog lilla Tina-Turner från Chrille blev jag alldeles kall

Hon var ganska livlös och låg o gnällde i mitt knä ett gnäll jag aldrig tidigare hört.Stackars Chrille var alldeles chockat.Han hade flyttat ett stort rör ( sånt man använder när man gör brunnar) som valparna tyckte det var så kul att springa igenom. Eftersom det röret låg lite dumt till på tomten beslöts sig Chrille för att flytta det till en lämpligare plats så att valparna kunde fortsätta att ha roligt.Killarna stod bredvid Jim och lilla Tina var bakom Chrille men så när han släpper ner rörat så springer hon fram och får hela tyngden på sig.Chrille berättar att hon skrek som en galning och han förstod direkt att det var något allvarligt på gång.När hon kom in till mig så gnydde hon mest.

Jag funderade en stund men beslöt mig snabbt för att åka in till Bagarmossen. När jag satt på färjan ringde jag och meddelade att vi var på gång in.Hela vägen tittade jag på Tina för att se att hon fortfarande levdeibland petade jag på henne för att se om jag fick någon reaktion. När vi hade en liten bit kvar satte hon sig lite upp och jag fick ha henne i knät resten av vägen.   Väl inne så undrsökte naturligtvis veterinären henne. Han kunde inte upptäcka att något var brutet men hon ville inte stå på sina ben och hon hade dåliga reflexer på vänstersidan om sitt lilla ansikte.Hon fick lite smärtstillande för att se om hon reagerade på det man gjorde också ett ultraljud för att se om det var någon inre blödning men allt såg normalt ut. Men  hon reagerade ingenting på smärtlindringen så då var frågan hur går vi vidare. Det enda veterinären kunde tänka sig var att hon hade en svullnad i hjärnan som gjorde att reflexerna inte fungerade som de skull.En chansning var att sätta in mediciner mot detta men utgången var verkligen oviss,och beslutet stod för mig att fatta.Ringde till Chrille för att få lite stöd och vi tog beslutet att köra.

Alltså blev lilltjejen kvar för behandling på bagis över natten. Man lovade att ringa om något skulle tillstöta annars skulle de höra av sig efter ronden morgonen därpå.Jag fick inte mycket sömn den natten låg bara och var orolig över att telefonen skulle ringa MEN det gjorde den int.Kl 11 dagen därpå ringer dom från Bagis och berättar att dom har en pigg liten valp hos sig. Jag tror inte mina öron var så säker på att hon inte skulle klara sig.Veterinärerna är också helt förbluffade över hennes snabba tillfrisknande.Men vi bestämmer att hon ska få stanna ett dygn till för säkerhets skull och för att hon fortfarande hade något försvagade reflexer på vänster sidan.

Så idag har jag varit inne och hämtat hela Bagarmossens lilla älskling. Hon måste fortfarande ta det lite lugnt, och får ännu inte lejka med sina vilda bröder men om det går som vi tror så rockar Tina-Turner snart fett igen.

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 06:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

30.06 | 14:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

08.09 | 12:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

07.09 | 18:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian