Dagbok

2011

Onsdag 28 december

INGET ÄR
Som väntans tider
Men som ordspråket säger den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.
Men just nu tycker jag att dagarna går sakta i väntan på Oj-Ojs kull. Har ju väntat ganska länge på att det ska komma lite valpar här igen och många valpintresserade har kommit och försvunnit och så finns det dom som tåligt har väntat o väntat o väntat. Nästan så jag hade tyckt det hade varit skönt om dom köpt någon annanstans ifrån MEN nu så är snart deras väntan över också. Bara att hoppas att den sista tiden går bra också.

Har lite svårt att hitta motivation till att träna dom andra hundarna just nu. Men idag tog jag mig i alla fall i kragen och körde lite på tomten med Jessie och Joe. Jessie känns riktigt fin i de momenten som hon kan idag satt Zätat som en smäck också. Hon behöver träna mer på dirrigeringsmomenten vilket är lite svårt i mörkret Här hemma har vi kört lite konskick så länge. Något som hon också behöver träna en hel del på men ikväll satt dom riktigt bra. med Joe håller jag på att småfilar lite på linförighet inkallning hopp och apportering och så har vi börjat med platsliggning så smått.Han försökte ett tag att komma undan då jag ställde lite krav men det har kan kommit över nu. Trots att han bara är 6 månader så känns han så stor jämförelsevis med tjejerna.Han är i alla fall väldigt lätt att motivera både med kamp o godis.Hoppas kunna starta honom i ettan till sommaren det beror helt på hur mycket träning vi kan få till med andra hundar. Sen hoppas jag ju naturligtvis att han snart ska tända till på fåren så att vi kan lägga oss i träning om några månader.

Fredag 16 december

ÄNTLIGEN
Kommer det snart små valpar hos oss igen.Det var ju över två år sedan så nu är det verkligen dags igen . Idag var jag och ultraljudade Oj-Oj och fick det bekräftat att hon har små bebbar i magen Härligt
Speciellt roligt är det att jag kan glädje en person som troget väntat hela denna långa tid.

Träningsmässigt har det varit lite lugnt ett tag men ska försöka sätta igång igen Det är lite svårt i mörkret bara. Ska försöka göra Jessie klar för eliten. Hon ska bara bli säkrare på dirrigeringsmomenten sen ska vi nog kunna ut o tävla. Medans jag väntar på Joe ska tända till på vallningen så får han slipas till i klass ett och hoppas att vi är klara till skärgårdslydnaden,eller förhoppningsvis lite tidigare

Snart är det jul och snön lyser med sin frånvaro, tänk förra året vad mysigt det var med all snö och den stränga kylan. Vi får se vad julen har att bjuda i år. 
trivs forfarande kanon på mitt nya jobb Ångrar inte en sekund att jag sa upp mig från min trygga tillvaro i kommunen till en mycket osäkrare tillvaro. Mår så mycket bättre nu🙂

Tjingeling all goa vänner

SÖNDAGEN 4 DECEMBER

Andra advent
Och snart är det julafton en helg att se fram emot, att fira i familjen genemskap något som jag hoppas kunna hålla i sig även när barnen är utflugna.

Att det snart är jul betyder ockå att vi går mot ljusare tider.jag har igentligen ingenting emot mörkret tycker att det ganska skönt att kura in mig i  stugan när hösten blås viner bakom knuten. Men rent träningsmässigt är det inte så bra. Mörkt när man går på morgonen och mörkt när man kommer hem.

Inför Oj-Ojs tävling på mässan kan jag säga att vi känner oss långt ifrån redo.
Men det gör ingenting jag ska ta det som test bara för att se hur hon klarar inomhusmiljön.
Oj-Oj är ju sparsamt tävlat. Kollade idag och såg att vi bara gjort 18  lydnadstävlingar under hennes 7 åriga liv. Att jag dessutom mest tränar själv gör ju inte saken lättare för henne men vi får se hur hon klara miljön skall bli jättekul att tävla på mässan igen det var ett tag sen. 

Om allt går som vi hoppas så kommer det att födas valpar på F-F igen
Oj-Oj väntar förhoppningsvis valpar med
SEEMEWORK KEY
 V 50
ska jag beställa ultraljud så sen vet vi bara att hålla tummarna Det var några år sen vi hade smått här så nu är det verkligen dags igen.

Här kan du se en liten film på Key

Söndagen den 16 oktober

Vilken härlig höst
vi har. Jag älskar verkligen hösten när den är så här med dess klara kalla dagar och härliga luft. För att inte tala om dom vackra färgerna. Detta är Sverige när det är som bäst, med riktiga skiftningar i årstiderna.

Lite har hänt sen sist, Fia-friends har fått två nya gk vallhundar vilket gör mig väldigt stolt nämligen Polka-Perfekt och Sol-Stråle. Riktigt bra jobbat av både Olle och Anna.

Oj-Oj och Jessie har gjort en utryckning och hjälpt till att få tag i en kvarlämnad tacka med två lamm. Kändes riktigt bra när vi hade klarat uppdraget och jag lovar att fårägaren var mycket tacksam över hjälpen.

Har startat två IK I tävlingar med Jessie Första dagen fick hon inte loss de tama fåren från utställaren Dag två gick det bättre men upptaget blev väldigt snett och hämtpoängen därefter resten av banan gick kanon och delningen som så många hade problem med  fixade vi galant. Jag hade en plan och den höll. Hade tänkt att starta några fler valltävlingar i år och eventuellt prova på en IK II tävling, men det får vänta tills nästa år.

Just nu väntar jag på att tjejerna ska börja löpa. har en hel del förfrågningar men som vanligt så får man se hur många som blir kvar när det väl gäller.
Kul i alla fall att så många är intresserade.

Under tiden så har jag anmält Oj-OJ till några lydnadstävlinger Får se om vi kan få det att stämma lika bra på tävling som på träning För då kanske det kan bli ett SM nästa år.

Lille Joe har inte förstått att han är en vallhund ännu men det gör ingenting om han tänder lite sent, har börjat att träna lite sitt stanna kvar ligg kvar och lite apport under tiden vi väntar på tändnignen på får.

Ser verkligen framemot att få träna denna lille vallhund

Tjingeling så länge alla goa vänner

 

Söndag 18 September

Gk vallprov SLCH Fia-Friends Oj-OjI helgen har jag tävlat lydnad både lördag och söndag, det var många år sen något sådant inträffade.
I lördags var jag på Strängnäs fina brukshundsklubb men med tre nollor så blev det inte ens ett 3:e pris  0 på rutan ( la sig utan för) 0 på dirrapporteringen (För många kommandon) 0 på vittringen ( fel Pinne) ?????

Idag var vi på Botkyrka och skulle försöka igen och det gick mycket bättre
Inga nollor
Lyckades rädda en 5:a på rutan, vittringen och apporteringsdirrigeringen var inga problem idag. Fick ihop 265,5 poäng och min sjätte lydnadschampion var klar.

Har ändå lite funderingar då Oj-Oj har ett jädra tryck på träning men verkar lite osäker på tävling Tror att det kan ha med hennes bristande rutin att göra. Hon har bara gjort 17 lydnadstävlingar under sina 7 år allt från klass ett till elit. Så nu ska vi ändra på det och försöka tävla en hel del, så får vi se hur långt det kan räcka.

Little Joe fortsätter att imponera på familjen Just nu ligger han och sover på sin madrass med sitt gosedjur tätt intill Den lille gose hunden.


Jim har också hunnit med att fylla tonåring så nu är huset fullt med tonåringar En härlig tid med ett hus fyllt av liv.

Älskar min familj och mina djur vad vore man utan dom

Söndag 11 september

OJ
Vad dagarna går fort och vi är snart mitt i september Tänk att man aldrig slutar att förundras över hur tiden springer iväg, men det är väl ett tecken på att man har roligt.

Efter semestern är man nu tillbaka i vardagslunken igen Något som jag faktiskt inte har så mycket emot. Jag gillar hösten och dess klara luft och snart kommer alla de vackra färgerna också.

Vi tränar på inför Oj-Ojs tävlingar framöver. Rent träningsmässigt ser det kanon ut men så ska det också stämma på tävling. Försöker att göras träningpassen svåra men en massa rutor utställda så att hon verkligen måste se åt vilket håll jag vill att hon ska gå. Den lilla damen har ju annars en tendens att tycka att hon vet bäst själv. Vi får utvärdera träningen efter nästa helgs tävling.

Med Jessie är det sparsamt med lydnadsträningen men vi kör lite elitmoment när andan faller på. Annars försöker jag få till så mycket vallpass som möjligt med henne vilket är lite besvärligt just nu, men vi kör på så gott det går. Skulle behöva träna på lite andra ställen men men det får bli en annan gång.

Lille Joe har vuxit in i flocket och det känns som om han alltid har varit här, just nu känns han som en riktig liten guldklimp är så otroligt glad i honom.

Kila hänger med bra trots att hon om ett par månader når den aktningsvärda ålder av 13 år Fina gamla hundenMåndagen den 22 augusti

En vecka kvar av semestern

Har varit i Motala och hälsat på min gamla mor,när vi var där så passade jag på att göra en tävling på Boxholms bk, en tävling som vi hade kunnat vara utan eller kanske inte. Oj nollade både rutan och vittringen, och kändes lite vilsen i sitt agerande. Rutan var jättesvårt placerad låg i skugga så att inte ens jag såg den och snett framför konan så stod konan till apporteringsdirrigeringen mitt i solljuset så det var klar att Oj sprang dit. Men det gav mig lite uppslag om  vad vi behöver träna på.

En dag åkte min mor , Jackie och jag till Ullared och shoppade lite.

Idag började skolan för Jim igen och efter att jag skjutsat honom dit så åkte jag till klubben och tränade lydnad med Oj-Oj och sedan åkte jag och vallade med Jessie Både hundarna skötte sig utmärkt.

Ska bli intressant att se hur det går på nästa tävling Oj är anmäld till två lydnadstävlingar och Jessie till två Ik ettor. Hoppas bara att jag får tillfälle att träna ordentligt när jag börjar jobba igen

Little Joe har gjort sig hemmastadd, och funkar bra i flocken han är en härlig psoitiv kille som blir glad både åt andra hundar och människor verkar få sin pappas lugna temprament vilket vore underbart. Chille fick en liten flascback av Fia när jag kom hem med honom och nu börjar ena örat resa sig lite så vem vet kanske en Fia loke a like Inte mig emot.😀

Måndagen den 8 augusti

ÄNTLIGEN
Semester känns riktigt skönt att äntligen få lite ledigt , känns som om jag bara har jobbat o jobbat den senaste tiden. Men så blir det väl när man byter jobb så tätt som jag gjort . Fördelen är nu att jag trivs mycket bättre och har därmed också mera ork över till hundträning,

Vallning har det tyvärr blivit lite dåligt med då grannens får inte har varit något roliga att hålla på med.fast jobbat har ju hundarna fått gjort med att flytta dom lite till olika hagar.

Jag ställde i alla fall upp vår klubbträff för att köra en Ik 1 bana med Jessie men herregud vad hon sprang,vet inte vad som flög i henne  Hon brukar vara otroligt lydig på läggande och gjordet en jättefin utgång fint upptag men sen ...........hualigen hon lugnade inte ner sig på hela framdrivningen.Nä nu blir det att försöka att få tag i springiga får att träna på.

I söndags var jag och tävlade  lydnad med Oj-Oj och tänk hon fick sitta andra förstapris ( ett kvar sedan är hon champion)
Hon började bra med dubbeltior på platsmomenten och en nia på fria- följet 7.5 på dumrutan jag gjorde ett dk ( tittade på henne vid sättandet) eftersom hon inte suttit på de två senaste tävlingarna så ville jag kunna korrigera henne om hon gjorde så igen men hon satte sig så fint. Sedan hade jag ett litet hårt kommando vilket gjorde att hon tvekade på läggandet.

Inkallning 10 kanonbra

Men  sen började det
Dom hade lagt ganska mycket sågspån runt konerna och jag tror det var därför Oj-Oj inte ville gå fram till dom. Efter lite tjatande så fick jag dit henne i alla fall men då hade hon tappat fokus och hittade inte rutan men jag fick dit henne till slut i alla fall. Betyg 5 vilket nog skulle ha varit noll med tanke på alla kommandon Samma sak vid apporteringsdirrigeringen fast inte lika mycket tjat betyg 7,5
 
Sedan gick det kanon  8.5 på hopp slår till apporten vittring 10 det som strulat hela veckan men vi lyckades få till fjärret 10 sammanlagt 276 poäng och seger 

Nu har vi en tävling nästa helg kan vi lyckas då så kan Oj-Oj stoltsera med titeln slch men det är lång väg dit .
Hon blir i såna fall min 6:e lydnadschampion och den 8:e hunden som jag kör upp till elitklass.

Champions
Fieldworks Chiwas Regal
Westemons Oden
Berger Ricks Fia-Friend
Fieldworks Celbration of Joy
Fia-Friends Kila Komet
+
Upflyttade till elit
Fia-Friends Oj-Oj (Förhoppningsvis snart champion)
Fia-Friends Nick-Nolte( Start i elit omplacerad till gård på gotland)
Jessie(
Uppflyttad till elit ej startat)

Oj man har hunnit med en hel del när man tänker efter, men så börjar man få några år på nacken också.

En ny liten individ har ju flyttat in här också Vallhunden Little Joe men honom får ni höra mer om vid ett annat tillfälle 

Söndagen den 10 juli

 

SKÄRGÅRDSLYDNADEN


Då var det femte året i rad som jag var på skärgårdslydnaden, och jag måste säga att trots att det var första året som Fia-Friends

laget hamnade utanför prispallen ( det var mitt fel) så är jag mer än nöjd med helgen


Mina tjejer skötte sig fantastiskt bra och på lördagen fixade Oj-Oj sitt första 1:a pris i elitklassen och det var bara hennes andra tävling i elit.

Jessie gick också kanon med tanke på dom förberedelser som vi har gjort.


Jo jag har tränat ganska ordentligt faktiskt men bara för mig själv, och dom är inte alls vana med den störning som blir på en så här stor tävling.


Oj-Oj har dessutom strulat på platsliggningen dom två senaste tävlingarna och vi kunde bara träna en gång med Rick, då fick jag i alla fall chansen att säga till henne och på tävlingen låg hon så fint även fast det första dagen kom en liten pudel linspringandes på plan Hmm undrar vems den var ;-)


Oj-OJs resultat i elitklassen

LÖRDAGEN

Sitt i grupp

9

TRAMPAR LITE

plats

10


Fritt Följ

9

LITE SNETT SEGT SITT

dumrutan

6,5

SITTER EJ POSITION FRIA FÖLJET

inkallning

6

LÅNGT STÅ LÅNGT LIGG DK

rutan

9,5

AVLSUTET

dirrigeringsapport

8,5

GRIPANDET AVSLUTNING

hopp

8,5

GRIPANDET AVSLUTNING

vittring

8,5

GÅR IFRÅN APPORTERNA

fjärr

7

FLYTTAR SIG FRAM DK
summa

260

1:apris

SÖNDAGEN

Sitt i grupp

8,5


plats

10


Fritt Följ

8,5

SAKTA SÄTTANDEN GÅR SNETT FRAM SITTER SNETT

dumrutan

7

SITTER EJ

inkallning

7

GÅR LITE LÅNGT I STÅ +LIGG DK

rutan

9

7 KOMMANDON

dirrigeringsapport

8,5

SLARVIGT UPPTAGTEMPOT TILL KON

hopp

6

TASSAR PÅ SLARVIGT KRAFTIGT DK

vittring

0

FEL PINNE

fjärr

9

EXTRAKOMMANDO
Summa

236
Jessie lördag

Sitt i grupp

10


plats

10


Fritt Följ

7

Steg i vänster haltl långsam språngmarsch ss

Sitt under gång

10

inkallning

6

Stannar sent

rutan

0

Lämnar rutan för tidigt

hoppapport

7

DK

metallapport

8

Något låpngsamt in

vittring

7

Något långsamt in ngt tugg spottar ut

fjärr

7,5

DK ngt segt
summa

217


Sitt i grupp

10


plats

10


Fritt Följ

8,5

Position stegförflyttning.efter heltom

Sitt under gång

10

inkallning

8,5

Sent ställande

rutan

0

Ligger innan kommando kommer innan tjuvar från rutan

hoppapport

0

Hoppar ej pååtergång

metallapport

10


vittring

10


fjärr

6

Många dk ändrar position
summa

222
Som vanligt hade Nynäs Bk ordnat allt på bästa sätt och kvällens fest blev lika lyckad som vanligt

Grattis till alla fina prestationer ingen nämnd ingen glömd

Nu har jag fått blodat tand Nu tränar vi vidare mot i första hand ett championat för Oj-Oj och kanske lite SM poäng

Jessie ska lära sig elitmomenten men nu ska vi i första hand valla och försöka komma ut på några tävlingar så någon elitstart blir det nog tidigast i vår nån gång

Tjingeling alla goa vänner

Lördagen den 25 Juni

SM 2011

Blev ju en riktig succe. Oj vad alla var duktiga . Allra gladast är jag nog ändå för Anders o Oki som äntligen lyckades ta sig till final och som gjorde två riktigt fina program, vilket slutligen gav dom en 6:e placering Oki såg riktigt fin ut och finalprogrammet var nog det bästa jag sett dom prestera.
På 14:e plats kom Ann o Rina som deltog i sitt första SM tillsammans också deras program såg förträffligt ut så när dom jobbat ihop fria följet lite till så kommer dom att bli riktigt farliga.

Två till deltog ju lydnaden och dom inte hade haft stolpe ut så hade nog dom varit med i finalen. Offe fick en försmädlig 0:a på sändande till rutan jag tycker att han är inne Men domaren dömer.
Annars gjorde Camilla och Offe också bra ifrånsig med ett fritt följ som var ett av dom bästa jag sett ifrån dom.

Cissi och Pa-Paya missade också lite på rutan men det var fjärret som fällde dom. Paysan som är lyhörd tyckte som alla vi andra att Cissis ropade hit på ett av skiftena och naturligtvis med en förflyttningen framåt som blev alldeles för lång och nollan var ett faktum I övrigt gjorde även dom ett strongt program med fart o fläkt. Cissa har nu tränat på två SM så nästa då ................

I Agility startade den numera mycket rutinerade Mira och Olle, dom kom på en hedrande 8:e plats och i lag hade vi debutante Elin och Ronja deras lag slutade på 5:e plats.

Ni är så otroligt duktiga allihopa och man kan med stolthet sitta i publiken och titta på er.
Tack alla för ett väl genomfört SM.

Nu stundar snart den andra stora lydnadstävlingen på året nämligen skärgårdscupen. Vi ska försöka ladda för fullt. Det blir en hel del F-F hundar som kommer att tävla där och så har vi ju tävlingen på lördagskvällen Nästan den viktigaste.
Tack Nina o Mattias för att Jackie o jag får campera i er husvagn
Tjingeling och ha en fortsatt härlig midsommar

Onsdagen den 15juni

SNART DAGS
För årets två största lydnadstävlingar nämligen SM och skärgårdscupen.Ska bli riktigt kul att titta på alla duktiga hundarna igen och vi har ju en del F-F:are att hålla på + några till

I skärgårdslydnaden kommer jag att starta både Oj-Oj och Jessie, ska bli spännande att se hur det går. Jag tränar ju fördetmesta själv och det är ju en del hundar i rörelse på cupen Men det brukar ju gå bra ändå. Måste bara få till några platsliggningar med Oj-Oj då hon gick upp på den senaste tävlingen.

Trodde tills igår att jag inte skulle kunna starta Oj-Oj  Jag trodde nämligen att hon blivit tjuvparad utan min vetskap och med den turen jag har haft avelsmässigt dom senaste gångerna så vore det ju bara droppen.......
Helt plötsigt så blev Oj jättetjock  ( ni som känner mig vet ju vad jag tycker om tjocka hundar) så jag började banta henne men ingen ting händer. Tror då att hon kanske äter Jessies mat som för tillfället inte vill äta någonting.
Tar ut Jessie så att hon får äta utanför grinadarna.
Hmm  fortfarande tjock och nu börjar hon få mjölk också är helt övertygad om att hon har valpar i magen 😠 Gissa om jag blev glad då jag igår var och röntgade henne och magen visade sig vara tom Jiiippppi😀 (När ville jag senast ha en tom mage) Så nu blir det start i skärgårdscupem med en regält skendräkttig tik så vi får se hur det går Just nu är hon pigg i alla fall. Så stackars Oj-Oj det blir minimalt foderintag och mycket motion.

I övrigt så har alla barnen snart sommarlov Jesper är den sista att sluta innan sommaren.
Både Jesper o Jackie har sommarjobb så det är bra. Sen får vi se vad som händer med Jackie till hösten, det är inte helt lätt att bli vuxen.

Söndagen 29 maj

Nähä
Det verkar som om det inte ska bli några fler valpar här på Fia-Friend har verkligen haft oflyt dom senaste gångerna.
Nu när Jessie visade sig gå tom så har jag faktiskt starkt övervägt att inte fortsätta med min uppfödning. Men så får man en del mail. Nya o gamla valpköpare som hör av sig och då får man lite energi att fortsätta igen Så nu har jag laddat batterierna igen och försöker vid nästa löp igen.

Istället för valpar så blir det nu träning med i första hand fokus på skärgårdslydnaden sen ska vi väl försöka ta någon valltävling också. Jessie får nu starta två klass tre tävlingar igen vilket kan vara bra för att få lite rutin i tävlingssammanhang.
Båda tjejerna går i alla fall bra på träning så det bådar gott inför framtiden
Fast det är klart då är vi ju ensamma på en stor fotbollsplan men det har ju funkat förut så vi får se
Till nästa gång kram på er alla

Söndag den 14 maj

Hur kunde jag!!!!
Glömma att vi har ytterligare en F-F:are som kvalat in till SM nämligen fina Ronja-Rövardotter

Som ska tälva agility lag med sitt lag
team Fast and Furious
Jag kommer och hejar på dig också nu måste ni bara ordna lottningen så att jag hinner springa mellan ringarna

Söndagen 8/5

TVÅ VECKOR
Har snart gått sedan parningen mellan Jessie o Key och vi håller alla tummar tassar och tår för att det finns lite valpar innen magen.Vecka 21 kommer jag att göra ett ultraljud så då vet vi bestämt om det finns något eller inte . En liten tikvalp kommer att få stanna här på Adelsö.

I helgen har tre st F-F:are varit ute o tävlat med fina resultat. Ann och  Rina lyckades att få sin andra 300 poängare nämligen 300,5 segraren hade 302 så det var inte långt ifrån. Tage tävlade med Si-SI på Mälarö Bk och vann klass två på fina 186,5, även Anna o ch Sol vann sin tävling i klass två igår trots en 5:a på platsliggningen 162 poäng fick dom ihop.

Jag tränar på för fullt och tycker att båda tjejerna ser ganska fina ut.Men det finns en del att slipa på.Om det nu blir som jag tänkt så kommer inte Jessie ut på tävlingsbanorna förrän till hösten men Oj-Oj skall jag väl försöka starta ganska snart.

Snart är det dags för SM ocksdå.
Fia-friendare som är kvalificerade är
I Lydnad
On-Off
Oke-Optimist
Peppe-Power ( kommer tyvärr inte att deltaga pga sjukdom)
Pa-Paya
Rina Rivig
I agility
Mira-Mirakel
Jag kommer och hejar på er allihopa var så säker.

Igår var jag med Jackie och köade till idoluttagningen. 7 timmar stod vi kö för att hon skulle få 30 sek hos den första juryn. Tyvärr så gick hon inte vidare men nu är hon en erfarenhet rikare och dom vet inte vilken talang dom missade 😉 För oss är hon ändå bäst <3
Nu stundar snart slutproduktionen i Musikal klassen skall blir spännande att se.

dagens ord
"Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det"

Måndagen den 11 november

ORDSPRÅKET SÄGER
Att tiden läker all sår ,det stämmer väl inte riktigt men alltmedans dagarna går så känns sorgen i alla fall lite lättare. Det är nu dryga veckan sen vi sa farväl till pappa ett tungt avsked men sådan som också hör livet till.Något fattas mig och kommer inte tillbaka en mycket underlig känsla och en mer underlig blir den väl när man åker hem och hälsar på och inte har pappa att tjata på mer. Är i alla fall oändligt tacksam att jag fick vara med honom enda in i slutet. Delger er en så fin dikt som jag fick av min vän Linda i Finland

Minnet lever det kan ej jordas
Det kan ej gömmas bland stoft och grus
...Nej, det skall leva i fågelsången
I blomsterdoft och i vindens susGladare nyheter är ju att det nu förhoppningsvis väntas valpar på F-F igen Det hade pappa gillat
kram på er alla vänner


Måndagen den 4 april

Till min pappa
Ett fall och du är borta
Ett fall och du finns inte mer
Ett fall och du for till en annan värld
en värld som vi inte ser.
Tills vi möts igen
Tina

Onsdagen den 30 mars

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

I torsdags åkte jag till Motala för att hälsa på mina föräldrar. Tanken var att jag skulle hälsa på lite men också att ta med pappa till Vadstena bk då dom hade lydnadstävlingar men inte så många deltagare.
När jag kom hem så berättade mamma att pappa hade ramlat under en promenad när han lämnat in tipset. Han landade så illa att han fick en regäl skallfraktur och låg nu på Linköpings sjukhus Så det var bara att sätta sig i bilen igen för att åka in till sjukhuset tillsammans med mamma o brorsan.
Därinne fick vi reda på att han hade fått en regäl blödning i huvudet, fick lite kontakt med honom men inte så mycket.På väg hem så ringer läkaren och säger att det finns inte så mycket man kan göra och att röntgen visar på en kraftig blödning som börjar trycka på hjärnan.
På lörddagen turas vi om att sitta hos pappa. Jag åker till Vadstena för att tävla med Oj-Oj men det går inte speciellt bra och vi bryter tävlingen. Jag tog också med mig pappas hund Kalle ( kullbror till min Kila) och han var jätteglad att vara på klubben igen . När han hörde tävlingsledaren ropa så började han darra i hela kroppen.Han ville nog gärna in o köra ett pass.
Klockan fem var jag inne på sjukhuset igen , pappa var nu riktigt dålig och hade en del andningsuppehåll. När personalen kom in för att sköta honom vaknade han till lite och jag berättade en gång till att jag varit inne på klubben och att några av hans gamla kompisar hälsade till honom och att Kalle hade varit med in. Han tittade då upp ett tag och jag tyckte att vi fick lite kontakt.
Frågan var nu om jag skulle sova kvar men beslöt mig att åka hem så att jag kunde ta med mamma ifall det skulle hända något. Men ingen ringde på natten och på söndagen så ringde jag in för att se hur läget var och då berättate man att han blivit bättre??????. Att han hade pratat en hel del och var mera vaken.
Vi åkte in och jag berättade åter igen om klubben, Kalle och tävlingen och då svarade han helt adekvat.
Alla läkare är otroligt förvånade att han har kunnat bli bättre med den skada han har. Vad tror ni var det att han fick höra om Kalle som fick honom tillbaka?
I skrivades stund vet vi inte hur det kommer att gå då han fortfarande är mycket dålig och det svårt att få något adekvat ur honom just nu. Han är lite bättre men hur rehabiliteringen kommer att går är det ingen som vet.


Lite glädjande besked är att lilla Si-Si är röntgad med A- höfter nu är det bara tre kvar ur S-kullen bara att hålla tummarna för fortsatta fina höfter Just nu är det tvåA och en B-C

Till nästa gång var rädda om varandra

Onsdagen den 16 mars

Två Elithundar
jag har ju legat ganska lågt med tävlandet de sista åren speciellt med lydnaden och plötsigt har jag två hundar i elitklass. Känns faktiskt lite konstigt och jag måste nog medge att jag har haft lite tur och fåptt stolpe in istället för ut.
Men jag är också grymt imponerad av min fina tjejer. Den träning dom fått tillsammans med andra hundar är lätträknad.Att då bara gå in på banan och klara både plats o sittande i grupp är inte illa jaja Oj fick bara en femma men det var för att hon vred sig mot mig när jag gick bakom. har nog tränat lite dåligt på det. När jag stod och vänta på första gruppens plats och hörde tävlingsledaren säga nr 1 lägger ner nr 2 osv kom jag på visst sjutton man lägger ju inte samtidigt.Det gäller att vara förberedd😉
Nåväl grymt nöjd med helgens tävling var jag i alla fall ett första pris i trean med Jessie trots en femma på både fjärr o vittring och ett andrapris med Oj tots en nolla på rutan och 5 på platsen.

Meningen var ju att jag skulle ha tävlat i Gävle på lördagen men ett isflak stort som två färjor satte stopp för det. Detta gjorde att färjan inte kunde gå på hela fredagen och till slut fick man spränga bort isen. Lite kul var det ju för vi fick åka svävare över till fastlandet.

Skulle ju in o kolla genrepet till melodifetsivalen och det ville vi ju inte missa så det blev till att åka svävare , sen skjutsade min systers snälla son oss till Ekerö därifrån buss till bromma sedan tunnelbana o tvärbana till Globen ja vad gör man inte.

Kul är det också att Ann o Rina nu är klara för Sm med ett fint resultat i Gävle på 299,5 p så säkrade dom deltagandet GRATTIS.😀

Lilla Rut och Rick ( mettevalp) är röntgade med A höfter GÖTT😀

Till nästa gång ha de bäst

Söndagen den 20 februari

RIDHUSTRÄNING

Känner mig riktigt duktig.Har åkt iväg två söndagar i rad för att få lite träning. Det är Lotta som fixat så att vi kan vara i Kungsberga ridhus. Kanon😀
Båda hundarna sköter sig kanon men visst finns det saker att slipa på. En hel del moment är inte befästa ännu men dom har bra tempo i sitt utförande. Tokrusar inte men har en strävan framåt precis som jag gillar. Ser bra ut för båda bara vi får till lite mer träningar så att dom blir lite säkrare.
Lotta o Rick ser ut att kunna bli ett kanonekipage det finns mycket potensial i den hunden. Blir spännande att följa dom framöver.

I måndags var jag o röntgade Jessie Det såg bra ut men man vet ju aldrig. Skk läser tydligen på tisdagar på tisdagskväll borde vi ha ett resultat.

Skott från S-Kullen är röntgad tyvärr så visade det sig att han blev bedömd med B-C Nina ska ringa in o fråga om bedömningen så att vi varför och om det är värt att röntga om.

Nästa helg ska Jesper spela inomhusturnering i Skinskatteberg då har Chrille o jag kostat på ett hotellrum från fredag-söndag. Kommer att titta på matcherna men i övrigt ska vi bara ta det lugnt.

Jackie har börjat sin danskurs på Adelsö , har två grupper som hon ska lära show o streetdance. Jim är med i en grupperna och han tyckte att det var riktigt kul. Fantastisk bra träning med dans så det är kul att han gillar det. Ja som vanligt är det fullt upp något som jag gillar
Tjingeling goa vänner

Onsdagen den 12 januari

Lydnadsträningen
Har så smått börjat ta fart igen.
Jag har satt igång båda hundarna lite lugnt men jag tycker dom är jätteduktiga. Det som dom kunde innan sitter som smäck och dom nya momenten som vi började lite på tidigt i höstas verkar också börja sätta sig trots den minimala träningen.
Ibland undrar jag om folk inte tränar för mycket att det blir ett tvång och därmed också förtar glädjen i att arbeta med sin hund.
Igår var vi till klubben och tränade. Hade med hundarna på jobbet och kunde därmed åka förbi på vägen hem . Upptäckte då att Jessie behöver träna vittring på marker där det gått mycket andra hundar för det var mycket intressantare att lukta på marken än att söka reda på rätt pinne. Men vi fick till det till slut.
Oj börjar så smått fatta dirrigeringsmomenten men det är långt ifrån klart.
Jag hoppas att jag kan starta båda hundarna i sina respektive klasser i vår nån gång, även om det är en bit kvar för båda.

På jobbet skötte sig båda hundarna suveränt Jag trodde nog att Jessie skulle vara lite vildare men hon var hon hur  lugn som hellst och låg i sin lilla koja. Oj-Oj har ju redan blivit en favorit trots att hon bara varit med två ggr.
Skönt att det funkar för då kan dom följa med fler gånger och slipper ligga hemma o vänta.
Härlig med en arbetsplats sopm är öppen för det här med hundar och som ser tillgången till deras vistelse där.😀🙂

lördagen den1 januari

2011

Ja då var snart den första dagen på det nya året slut. Vad månne detta  år föra med sig ja vem vet men förhoppningsvis många glada skratt.
Tänk vad tiden går .
Jag tycker inte det var länge sen man sprang på gatan hemma i Motala o lekte. Cyklade runt kvarteret och lekte halli hallo med grannens barn. Satt på trottoarkanten och funderare över hur gammal man skulle vara år 2000.Oj vad långt bort man tyckte att det var och hur gammal man skulle vara och tänk nu har det gått 11 år till.
Nåväl bara att hänga med och föröka leva livet medans man kan

Så ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag er mina vänner

Marie Hammargren 30.05.2011 12:55

Tack för snabbt svar, dessutom lustigt. Var i Nynäshamn igår och jag har landställe i närheten. Får väl komma och titta då.

Marie Hammargren 30.05.2011 12:31

Vad är skärgårdslydnad? Blir så nyfiken.

Tina 30.05.2011 12:42

Kolle in länken nedan så ser du vad det är
http://nbkskargardscup.webs.com/

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 06:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

30.06 | 14:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

08.09 | 12:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

07.09 | 18:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian