ÄNGLAHUNDAR

Din rubrik


Fia-Friends Oj-Oj  ( Öbetets Tro -Fia-Friends Kila-Komet)


En ursöt liten tjej med mycket god djurkänsla bra flankeringar och driv. Är lite svag om djuren ställer upp sig och vill inte gärna gå på. men självförtroendet växer mer o mer och jag ser mycket fram emot att fortsätta o träna denna lilla dam.
Är uppflyttad till elitklass i lydnad och kommer troligen att tävla lite under 2011.

Oj-Oj fick på ålderns höst en framgångsrik rallylydnadskarriär med kval till SM ( fick tyvärr inte deltaga pga att jag tävlade lydnad) och ett rallychampionat Tävlade vid 14 års ålder och det var ingen som kunde tro att hon var så gammal . Fick avsluta sitt liv här på jorden vid 15 års ålder .

Din rubrik

Fia-Friends Kila-Komet
1999-2015


 
Kila var den första hund som jag sparade från min egna uppfödning. Hon blev mamma till 3 fina kullar M- kullen med hundra procent gk vallhundar och med sm ekipage både i vallning, lydnad och agility. O-kullen med flera gk vallhundar och även här sm hundar i vallning och lydnad. P-kullen även här flera sm hundar i lydnad. Kila var en otroligt stabil hund hon bara var liksom. Saknaden efter henne är enorm.

Din rubrik

Fieldworks Celebration of Joy
TORA 1997-2010
Skaffade Tora när Fia blev ensamhund Hon var tänkt som sällskapsdam till Fia som blev deprimerad när hon förlorade sin hundkompis.
Nu visades det sig att hon hade mer talang en så och hon blev sedemera SLCH
Vi gjorde inte så många tävlingar men det räckte i alla fall till för ett lydnadschampionat.
Tora fick också en valpkull hos hennes uppfödare kennel Fieldworks. Hon har också varit med och fostrat dom flesta B-C kullar här på kenneln.

Tora var den snällaste av alla och kanske den med mest värdighet. Hon var den som betydde mest för grabbarna i huset och det är en stor saknad efter henne nu när hon inte finns längre.
Vi fick i alla fall många fina år tillsammans något som inte är förunnat alla.
Tora älskad o saknad av många

BERGER RICKS FIA-FRIEND 1994-2006 "The one and only
Berger Ricks Fia-Friend 1994-2006 " The one and only" Foto kommer

Fia kom in i vårt liv och det var som om hon bara hade funnits där hela tiden. Fia har varit min bästa vän en som alltid har ställt upp på mig och alltid försökt göra sitt bästa.
Vi har haft en del framgångar på tävlingsbanan men det är ändå på en del jobb som vi gjort där jag har dom bästa minnena, eller bara hur bra hon fungerade i vår familj.
Insatser som jag minns bäst är när vi flytta åtta STORA tjurar från en hage till en annan. Fia jobbade tillsammans med en fin kelpie och djuren skulle gå genom en skog till den andra hagen. Oj vad hundarna fick slita men vilket jättejobb dom gjorde.
En annan gång hjälpte hon mig att ta in lite höns som var på rymmen.
En påfågelhane på rymmen har vi också klarat av. Stirriga tacklamm som ägarna jagat i timmar fixade vi på 5 minuter.Ja det är dessa minnen som sitter fast.
Lydnad har vi tävlat en del
Bästa insatsen blev på SM 99 då vi helt otippade hamnade på 2:a plats
Fia kvalde redan in som 2-åring till sitt 1:a SM och gick till final
Hon kvalade sedan in 10 år i rad men kunde inte alltid deltaga pga löp och dräktighet.
SM
1996  Malmö Final 14:e plats
1997  Dräktig
1998  ( jag var högravid Fia tävlade med Anna Algren tyvärr så lhon sig på sittande i grupp annars hade de varit i final
1999   Skövde Final 2:a placering
2000 ?
2001
Final 15:eplats
2002 ?
2003
Mantorp Nollade sittande
2004 Tävlade med Marianne nollade tyvärr både sitt i grupp o rutan
2005 Tävlade med Marianne Fias sista lydnadstävling.

Vi tävlade lite sök också men då Jackie o Jesper kom i tät följd så hade jag svårt att hina med den träningen
Fia hade 2:a pris både i ÖK nöt och Ök Får.
Fia var in i det sista väldigt pigg och frisk med god kondition ,men två hjärnblödningar gjorde att vi var tvunga att låta henne lämna oss

Jag hade bestämt för länge sen att hon aldrig ska behöva lida i onödan, och det var också därför jag tog ett snabbt beslut.

Fick inte tag i min vanliga veterinär utan fick ringa till Bromma Djurklinik.

Som tur är fick vi tid där redan samma dag kl 17.00.

Ringde till Chrille och bad honom följa med, kunde knappt prata med honom i telefonen jag bara grät.

 

Inne på Bromma Djursjukhus jobbar Bubba Badji ( mer känd som Robinsson Buba) Inte konstigt att vi höll på honom när han var med i Robinsson vilken fantastiskt fin människa.

Han gjorde Fias insomnade väldigt fint och lugnt.

Först fick Fia lugnande som vanligt och vet ni vad den tokiga lilla hunden gör, jo hon försöker nipsa mig i näsan och skrattar som bara hon kan göra. Det sista hon gjorde innan hon blev allt för avslappnat var att slicka av mina tårar från min kind.

 

Min underbara lilla hund, jag är så tacksam för att jag har fått haft dig till kompis o följeslagare i nästan 13 år. Trodde nog att du skulle hänga med ett par år till, kroppen var ju fortfarande pigg.

Men jag är glad att jag höll mitt löfte till mig själv och till dig,  vid regnbågens strand får du nu att valla in alla änglafår. Kanske finns det också en apportbock som du kan springa o hämta. En dag kommer jag att stå där och ta emot dig när du springer in med den.

Älskade lilla hund DU FATTAS MIG

 WESTERMONS ODEN "LUFSEN" 1986-1996


Var faktiskt den första BC:n på Mälarö bk.
Med Lufsen började jag min vallningskarriär. Vi försökte oss på ett lokalprov ett antal gågner men lyckades aldrig. Lufsen var en ren kroppsvallare med ett otroligt tryck på djuren. När vi tränade hämt och någon förökte hålla fåren åt mig så sprang fåren över den hunden. Lufsen däremot hade inga problem att hålla djuren till de andra hundarna.
Han var otroligt bra att ha här hemma Vi hade en väldigt elak bagge som jag var skiträdd för. Om jag inte hade haft Lufsen så hade jag inte vågat gå in o fodra djuren. Nu kunde han hålla bort baggen medans jag fodrade.
Det hade varit väldigt kul att få honom idag o träna med dagens metoder.
Vi tävlade också lydnad och Lufsen erövrade  SLCH och SLelitCH. Vi var med på SM 1993
Vi tävlade också Elitsök och lyckades få certpoäng.
Agility hann vi också med och vi var snubblande nära att komma med till SM ett år
Lufsen blev tyvärr skrämd av några barn när han var liten och detta satt i hela livet. Jag var lite nervös när vi skulle ha vårat första, men det funkade hur bra som hellst med mina egna barn.
Lufsen finns i vårt minne som en ovanligt vacker BC med stor arbetskapacitet och en hund att lita på när man skulle flytta bångstyriga djur. ( tyvärr något olydig i dessa sammanhang)Fieldworks Chiwas Regal  1983-1994


Chiwas var min första egna hund och han har på något vis blivit mallen för mig hur jag tycker att en golden ska se ut.Han hade ett otroligt vackert huvud ( lite partisk kanske)
Om jag hade fått Chiwas idag så tror jag att han hade blivit en rikgit bra tävlings hund.
Vi lyckades i alla fall bli SLCH  SL( elit)CH Vi deltog på SM 1991, Uppflyttade från appelspår och var också med i några agiltylopp med blandade resultat.
Chiwas var en hund som alla gillade. och han finns alltid kvar i vårat minne som den valpen som var så söt att vi bara satt och tittade o log när han kissade på mattan.jenny 05.01.2011 21:03

hejsan
har det blivit nån tik som blivit parad än?mvh jenny

Tina 12.01.2011 11:33

hej Ingen tik som är parad Både löper i vår, sommar jessie i maj och Oj-Oj i Juni om dom håller sina perioder

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 06:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

30.06 | 14:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

08.09 | 12:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

07.09 | 18:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian