Dagbok

fredagen den 9 April

IGÅR
Fyllde världens bästa dotter 18 årKänns helt ok faktikst även om man nu inte längre har något att säga till om. Fast om jag känner Jackie rätt så kommer hon nog att lyssna på mamma ett tag tid.
Vilken lycka det är med barn i alla fall. Finns det något bättre en att se dom växa, bli egna personer med egna åsikter. I Love it.

Nåväl gårdagen bjöd på en härlig dag för Jackie då några från hennes nuvarande klass kom på besök. Dom fick åka traktor o vagn från färjan något som uppskattades Sen blev det tipspromenad och fika korg nere vid  sjön.
Lite lekar och pizza innan det var dags för hemfärd med 21.30 färjan en riktigt lyckad dag Härligt.

Jag hann en med ett vallpass med hundarna också Tog ut fåren till i stora hagen och det gick riktigt bra med båda hundarna Kul.
Ska väl börja titta lite i tävlingskalendern Måste bara träna lite fålla med jessie också.

Nu bär det iväg till västerås med Jesper
 
Tjingeling goa vänner

Måndag 5 April

NU
Kan vi snart börja valla igen . All snö har smält i hagarna och det är bara att sätta igång Om ni är sugna så håll utkik på kurssidan där jag kommer att läggga ut dagar då alla är välkomna att komma o valla till en mindre kostnad.

Den här veckan blir det dock ingenting I morgon ska vi åka och köpa en ny säng till Jim Sen blir att städa huset så att det är fint till Jackies 18- årsdag som inträffar på torsdag. På fredag far Jesper och jag till Västerås där vi ska tillbringa helgen då det står en handbollscup på programmet Grabbarna ska sova på hårdförläggning ( skola alltså) själv lyxar jag nog till det med ett hotellrum.
Men nu ska jag också ta tag i hundträningen det är ju ljust på kvällarna nu så man kan ju hålla på ett tag även fast man bor på landet där vi inte har några gatubelysningar.

Vi har en spännande tid framför oss med en hel del hundar som ska ut på tävlingsbanan För att inte tala om SM vad spännande det ska bli

Kram o lycka till alla vänner

( bilden av vintern 2009-2010 är nu ett minne blott undrar om vi får uppleva det igen)

Julen är över
Och nu är det bara att vänta in det nya året med allt vad det har framför sig.

Igår var jag ut till hagen för att se om man möjligtvis skulle kunna träna lite vallning men det är helt omöjligt.
Snön är fortfarande för djup och dessutom ligger det skare på. Inget vidare varken för hundar eller får att gå på.
Tränade lite lydnad istället både igår o idag.
Det går väl ganska bra det är bara att inspirationen för den träningen inte är så hög just nu. Får väl anmäla mig till nån tävling då brukar träningslusten komma.
Det är ju inte så lätt att träna lydnad nu heller. Får gå mina små uppskottade gångar här hemma men det funkar det också.

Annars har julen varit lugn med mycket mat sköna promenader i vintervädret och en del kortspel.

Imorgon är det jobb igen igen i tre dagar men sen ska jag vara ledig enda fram till den 11/1 ska bli riktigt skönt
Har en del komp att ta ut, så det känns bra Behöver inte slösa på några semesterdagar Dom behövs nog ändå

Kram o Gott Nytt År på er allihopa 

Söndagen 20 december

ÄNTLIGEN
Är jag på bättringsvägen har legat förkyld i en vecka. jag har verkligen sovit bort nästan hela veckan, men nu är det full fart igen( fast riktigt kry är jag inte)
Idag har jag städat hela huset så nu kan Julen komma.
Skönt att ha det lite fint o mysigt när man ska vara ledig ett tag. Fast först ska jag jobba i dgarna tre. Har väl lite att ta igen antar jag.
 Hundarna stormtrivs i snövädret och skönt är det för nu kan jag gå direkt ut på åkrarna där dom får jaga varandra o tumla runt i snön.
Jag tycker också att det är härligt med snö tänk om vi får en vit Jul i alla fall.
Det tråkiga är väl att jag inte kan valla något jag kan ju inte plåga de stackars fåren med att pulsa i en halvmeter snö. Även om jag har go lust.

Var inne på Adelsö/Munsö hundklubbs hemsida för ett tag sen och såg då att dom blivit en godkänd lokal kennelklubb Jätteroligt då kanske man inte behöver åka så långt för att tävla. Kanske ska ta tag i lydnaden igen 😉

😀Ha de så skönt i snövädret åk mycke pulka utför backarna😀

Söndagen den 6 december

FULLT UPP
Som vanligt är det fullt upp här i huset
I veckan har jag förutom mitt heltidsjobba varit
Måndag  Hos frissan 😀 nu är dom gråa gömda igen
Tisdag Jackies klass hade showcase på skolan och då måste man ju åka dit o titta . Kanonbra och roligt.Tack Marianne o Tobbe för att ni kom o tittade det värmde hos Jackie tror jag😀
Onsdag Återbesök hos naprapaten med Jesper Det blir rehabträning ända fram till jul😥
Torsdag  Pepparkaksbak och lite julmat med några kollegor😀
Sen en lugn helg utan något inplanerat, det var verkligen längesen men så skönt
Idag har jag tränat lite vallning med Oj-Oj och Jessie
Tog tackorna idag och det var jättebra för dom var ganska springiga precis vad jag behöver.

Oj-Oj måste fortfarande gå ner i tempo så vi får träna hårt på det,
Jessie går riktigt bra Kan ju inte riktigt höger o vänster än men jobbar fint med fåren. Har lite svårt att släppa dom bara Måste ha kontroll
Vi körde en vp bana idag och det gick riktigt bra.
Till o med fållan gick bra och den var inte helt lätt
Duktiga lilla tjej.😀

Ganska kul att sätta in lite glada o ledsna gubbar då ser man faktiskt att man har ganska mycket att vara glad för

Sätter in en liten bild på Nina o Sprett när dom träffar får för första gången
Bilden är tagen av Janikke


Dagens ord
"Vi har alltid nog med tid om vi använder den rätt"
                                                           ( Goethe)

söndagen den 29 November

SISTA KURSOMGÅNGEN
hade vi idag och oj vad alla har blivit duktiga. Idag hade vi byggt upp en bana som alla fick prova att gå efter deras förutsättningar.
Ett litet hämt, fösning c:a 50 meter drivning något längre och fålla in o ut. Alla klarade att gå runt banan och med lite hjälp få in fåren i fållan. Två av dessa hundar hade ju bara sett får en eller två gånger innan kursen och nu är dom ute i stora hagen o kör.
Det är så kul när man ser att det händer saker både med förarna och hundarna.
Lycka till framöver allihopa det finns alla möjligheter till att ni ska kunna klara ett VP framöver och tack för presenten.
Tack också Inger för hjälpen på kursen jag tror att du kommer att bli an allatiders intsruktör.

Körde igenom banan med Jessie efter kursen och hon gick riktigt bra trots att hon hade legat o laddad i flera timmar. Vid fållan så tog hon mina höger o vänsterkommandon riktigt bra ( hon brukar ha en tendens till att låsa sig där) så det kändes riktigt skönt. Nu ska jag träna på med mina hundar och försöka göra några tidiga starter i vår om det dyker upp några tävlingar inom rimligt avstånd.

 
dagens ord: alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag.

Fredagen den 27 november

Ännu en trafikolycka med hund skadad
Men det kunde ha gått mycket mycket värre.
Det var i  onsdags vid 17-tiden när min pappa var ute o gick med Kalle som det hände
Pappa som börjar bli till åren och har lite svårt att gå därför använder han ett midjeband med koppel fastsatt i för att han ska kunna ha händerna fria
I o med det så kan han använda stavar som lite stöd när han är ute o går.
Pappa o Kalle gick sin vanliga promenad och inte så långt ifrån deras hus så måste dom korsa en väg (på ett övergångställe)
På båda sidor och speciellt därifrån som bilen kom så är det långa raksträckor.
Både pappa o Kalle hade bra reflexer på sig och trots att två andra bilar tutade på bilen som körde på Kalle så upptäckte han ingenting
Det blev en vådlig smäll och Kalle for över bilen.
Som ni förstår så var ju pappa inte långt ifrån bilen och eftersom kopplet sitter fast ihonom så kunde det ha gått riktigt illa. Men som tur var så gick kopplet sönder och pappa klarade sig med att få staven påkörd.
Bilen brydde sig inte om att stanna utan fortsatte bara att åka, men som tur var så kom en polisbil precis och såg alltihopa. På med blåljus och så var han snart ikappkörd Vilken jä.... idiot.

Snälla människor finns det ju också och en av dom andra bilarna stannade och tog hand om Kalle och pappa (som var regält skärrad)
Han åkte hem till mamma och gick in o berättade vad som hade hänmt sedan skjutsade han in pappa o Kalle till Linköpings djursjukhus sen skjutsade han hem pappa igen Kalle fick stanna kvar. Hur gick det då med hunden
Jo han fick ena höftkulan ur sitt läge så just nu hoppar han på tre ben då det skadade benet  är uppbundet för att han inte ska belasta det.
Stackar Kalle han är ju ingen ungdom heller snart 11 år. I polisrapporten står det att bilen som förorsakde olyckan var avställd Det var kanske därför han inte stannade. Vittnen har också berättat att de såg både pappa o hunden mycket väl .
Tur att det inte gick värre😮

Vidare har jag i veckan bråkat 😠med Jespers skola för att han ska få de hjälpmedel han har rätt till, att man alltid ska få hålla på. Dom har fått alla papper på hans utredning så då tycker man att det borde gå automatiskt men inte då!!!!!😠

Ännu en trafikolycka har drabbat mig och en nära (numera pensionerad) arbetskamrat har fått sätta livet till. Nu var det inte olyckan i sig utan en stroke som fick hennes liv att slockna.😥

Nu måste det vända snart, nu vill jag inte ha några mer tråkiga besked, det kostar så  mycket energi att bli arg o ledsen ,speciellt att bli arg😠

Fick igår ett mycket fint mail av Niina (med Rio) som gjorde mig varm hjärtat tack Niina

dagens ord:
Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig  hur det är och väntar på svaret

KRAM

Söndagen den 22 November

Saknaden

Efter Rio är fortfarande stor. Hur man nu kan sakna en hund som man bara har haft i ens ägor de första 8 veckorna det vet jag inte. Men det är väl Niinas alla mail som jag fått under den tid hon haft honom som jag kommer att sakna. Dessutom lider jag så mycket med Niina som förlorat sin vän

Tur som är så går ju livet upp o ner och det händer ju en hel del roliga saker också.

Igår visade sig ju solen igen bara en sån sak kan ju få en att dra på smilbanden. Vallkursen gick ju mycket lättare då också. Alla gör stora framsteg och det är härligt att se. Ingen går nu längre i den lilla fållan utan alla är i 25:an eller i stora hagen. Visst finns det fortfarande en del problem att lösa men det är smått fantastiskt att både hundar o förare gör framsteg då träningsmöjligheterna i dessa mörka tider nästan är omöjliga.
Bra jobbar allihopa.
Efter kursen kom lilla Si-Si och Sol-Stråle på besök för att få träffa fåren.
Det var riktigt roligt att få se dom igen. Si-Si var riktigt tänd och hon behöver inte få "jaga " några får igen Sol-Strålen var lite försiktigare men helt klart mycket intresserad. Tyvärr gjorde hon på något underligt sätt illa sitt ena bakben och hoppade ett tag kring på tre ben.
Båda tjejerna föredrog att springa åt höger.
Nedan ser dom söta små chokladpralinerna


Igår blev belv Krypton ( nellievalp) GK vallhund stort grattis till er.
Idag så slog Bajen Bålsta med 30-23 så visst finns det saker att glädjas åt det gäller bara att se dom

ha de gott alla goa vänner

Torsdagen den 12 november

RIO-RONALDO
Finns inte längre med oss och jag kan inte med ord beskriva hur ledsen jag är.
Igår fick Niina ta det tunga beslutet att låta honom somna in o få ro.Rio hade då fått en del anfall på morgonen och Niina tog honom till veterinären.
Där sövde man ner honom för att han skulle få vila. Det var sedan meningen att Niina skulle få hämta hem honom på kvällen men när dom väckte upp honom så började han krampa med en gång.

Livet är verkligen inte rättvist och jag kan bara tacka Niina för den tid hon gav till Rio
Jag vet att hon älskade denna hund över allt annat.
Han var allt hon kunde önska sig.
Tack också Niina för att du alltid informerat mig om vad som har hänt både goda o tråkiga nyheter.Alla foton o filmer som du har skickat
man kan inte önska sig en bättre valköpare.
Kram till dig o änglahunden Rio


 Söndag 8 november

Dagarna bara går
O vad skönt att det är fredag, visst tänker man så men lika snabbt är det söndagskväll igen och snart dags för en ny arbetsvecka.
Kan det bero på att man har helgerna fullspäckade just nu.
Igår lördag var det dags för vallkurs igen.
Det är verkligen jätteroligt för alla gör framsteg från gång till gång och eftersom det är lite svårt att träna den här årstiden så är ju det smått fantastiskt.
Det måste vara både bra förare och hundmaterial.
Igår kom också Lisa med sin Bowie, hon har inte kunnat vara med tidigare men det var en mycket trevlig bekanskap.
Bowie såg jättefin ut och Lisa jobbade bra med honom.

När kursen var slut så gick jag hem o fikade lite la kvällens kyckling i marinad för att sedan gå och flytta hem de 25 tackorna. Oj-Oj och Kila skötte jobbet galant.
Hemma igen så var det bara sätta kycklingen med tillbehör i ugnen, efter maten tittade jag på körslaget med barnen och vi fick en trevlig stund tillsammans framför tv:n kan bara säga att team Ola äger gisses jag fick nästan gåshud när dom drog igång.

Söndag var det dags för handbollsmatch för Jesper åkte iväg med 09.30 färjan
Dagens match var mot Täby ( serieledare) Bajen började bra med ett fint kombinationsspel och drog ifrån med 4 mål. Tyvärr så tappade dom sitt fina spel och Täby kunde till slut segra med 18- 23 men det finns verkligen potensial i laget så det är bara att kämpa vidare.
Efter matchen blev det Donken  för Jesper och Madeleine ( barnens kusin som har bott hos oss i helgen) Sen åkte vi till Ekebyhovs slott för att titta när Jackie dansade och fika lite så att vi bidrog till deras kassa ( baletträningsskor står på inköpslistan).

Sen har jag försökt att uppdatera hemsidan men uppkopplingen är ju så trög just nu så man blir tokig.

Den egna hundträningen har det inte blivit så mycket av den här veckan förutom i tisdags då jag var träningsvärd på klubben igen.
Då passade jag på att köra igenom Oj och Jessie i respektive klasser. Det gick ganska bra Oj funkade bra i allt utom FF där hon var väldigt låg vet ej varför. Jessie gick bra förutom att hon inte kunde koncentrera sig då Rick o Lotta kom ner på plan 😠, men vad ska man kunna kräva så ofta som jag tränar.

Tjingeling till nästa gång

Söndagen den 1 November

GRATTIS ALLA AIK:ARE
TILL SM-GULDET
Det var ju tur att AIK lyckades att slå Göteborg sista matchen så att det blev lugnt i huset. Annars hade det nog blivit en del sura miner

Idag har vi haft vallkurs igen
Det är jättekul för det går verkligen framåt för alla hundar och det är så kul att se

Lille Olvin hade ju inte sett får så många gånger innan han kom hit på kurs. Dom två första gångerna har vi kört honom i en liten fålla. men till idag hade jag byggt ut den lite till ( TACK SNÄLLA JESPER FÖR ATT DU HJÄLPTE MIG ATT BÄRA GRINDARNA) och efter att jag fått säga till Olvin några gånger så gick han så lugnt o fin där inne. Nästa gång ska vi flytta ut i 25:an så får vi se hur det går där.

Titus ville ju inte valla så mycket första gågnen men nu har vi fått fart på honom. Han är lite snäv i svängarna men bakom djuren går han jättfint. Det såg mycket bättre ut idag än vad det har gjort tidigare och han har lättare att svänga vänster nu.

Pirre o Rut fick komma ut i stora hagen för att deras mattar ska lära sig att utnyttja hunden till att styra upp fåren.
Båda märkte att man inte behöver skicka hunden  så långt för att styra fåren,. Båda två behöver träna mycket fösning,något som både hundarna och förarna tycker är svårt.
Pirre har fina långa flanker men dåliga korta. Rut behöver väl tryckas lite i båda.

Men som sagt kanonhärligt att se hundarna utvecklas.

Jättebra är det också att ha med Inger på kursen då kan jag ta det lugnt mellan varven. För även om det är jättekul så är det också lite ansträngande då man måste vara koncentrerad på alla hundar.
Ses nästa helg igen då tar vi ett steg till framåt

Tjingeling goa vänner

Söndag 25 november

Vallkurs o fina resultat

Idag har vi haft 2:a gången på vallhundskursen och det gick riktigt bra
Det var bara tre stycken som dök upp idag, men dom fick ju valla desto mer.
Alla har faktiskt gått framåt sen sist trots brist på träning
(Ja vissa skulle ju inte träna.)
Alla står på lite olika nivå och har lite olika problem vilket är mycket intressant då man måste tänka till lite extra och träna lite olika saker kul kul
tack alla för en givande dag.

Flera F-F:are har varit ute o tävlat i helgen.
Elin o Ronja har varit o tävlat agilty på Gotland och idag fick dom sin första pinne i agilityklass. Dom var snubblande när en seger i fredags också men då krockade Elin o Ronja och fick fem fel annars hade dom vunnit.
Mattias o Peppe var på sin favoritklubb Kumla bk o tävlade lydnad. Mattias har ju tävlat sparsamt men lyckade nu få ihop 300.5 poäng och hade dagens bästa fria följ något som gläjer mig då jag vet att han har lagt lite extra krut på detta, Peppe o Mattias klättrade nu upp på kvallistan till nästa år.

Tävlat har också Ann o Rina gjort.
Rina har ju varit konvalecent en längre tid efter sin operation så det var en liten chansning från Anns sida
Men dom klarade faktikst ett 1:a pris i klass tre trots det långa träningsuppehållet 273,5 lyckades dom få ihop.
Inte illa Rina hade tydligen riktigt höga poäng på allt utom på apporteringaren då det blev lite för mycket bus o lek, men starkt jobbat av båda två.
Bäst av allt är ju att hon nu verkar helt återställt från sin operation

Kvallistan till sm ser ju just nu väldigt trevlig ut
5:e plats Oke-Optimist 306 i snitt
8:a  plats On-Off 304,17
13:e Ozzy-Osbourne 299.33
37:a Peppe-Power 290.83
46:a Nancy-Näpen 288.33

Har fått lite hoppfulla nyheter från Niina o Rio också
Där man i Finland tydligen har behandlat såna här skador med lyckat resultat Bla hade en av  veterinärens hundar( som Niina går till) råkat ut för samma sak som Rio
Det går ut på att man behandlar skadan som uppstod i olyckan och inte bara symptomen och på så sett kan man tydligen få det att funka igen. Vi får se om funkar. I början av november ska Niina o Rio på första behandling bara att hålla tummarna


ta de lugnt i höstmörkret goa vänner
Nu ska jag gå o äta en älggryta som stått på spisen o puttrat ett tag

Bilden är på en badande Jessie i somras kan behövas något trevlig att tänka på  nu när det är så gråkallt

Måndagen den 19 oktober

Träning dag två

Idag har vi fortsatt kursen med Mosse
Och det känns riktigt bra, alla har vi fått verktyg som vi kan använda
Jag har fortsatt att jobba på Oj-Ojs tempo
Hämt : har haft kontakt med henne på hela utgågnen , när jag tyckte att hon sprang på lite väl så har jag visslat ner henne i tempo om hon inte tagit det så har jag lagt henne.
Oj har ju rätt attityd från början men ju närmre fåren hon kommer desto mer så så gasar hon. Men nu fick vi det att funka bra, Hon vill ju inte heller så gärna släppa ett drag. Därför så visslade jag henne fortsatt höger när hon vill till vänster.
Hon slog ju naturligtvis vänster ( det visste jag att hon skulle göra) bråkade två gånger med henne sen tog hon en öppen o fin höger.
Jag har kört så här tidigare men då har jag nog flyttat mig mer så att jag till slut  har hamnat så att det  blir enklare för henne att gå höger ( kommer i balans)
På drivningarna har vi bara jobbat med hennes namn för att få ner henne i tempo och det funkar jättebra.
Från början så la hon sig ner men fick då ett framåtkommando så det såg bättre o bättre ut .
Riktigt kul har det varit
Bra att Inger nu går bredvid mig på vallkursen så att vi kan hålla i varandra

Just nu hoppas man ju på högvinsten på lotto så att man slapp att jobba o bara kunde träna hund.

Tjingeling alla goa vänner

Söndagen den 18 oktober

TRÅKIGHETER
vI BÖRJAR VÄL MED DEN LÄTTASTE
TRÅKIGHET NR 1
JAG SKULLE JU HA TÄVLAT I LÖRDAGS,MEN NATTEN TILL LÖRDAGEN KUNDE JAG INTE SOVA NÅGONTING OCH KÄNDE PÅ MORGONEN ATT JAG VAR SÅ TRÖTT SÅ JAG VÅGADE INTE SÄTTA MIG I BILEN O KÖRA IVÄG

TRÅKIGHET 2
RÖJA ÄR RÖNTGAD MED EN C OCH EN B HÖFT.
CARINA HAR DOCK RINGT TILL SKK OCH DET VISADE SIG ATT HON BARA  VAR LITE LÖS SÅ TROLIGEN BLIR HON FRIRÖNTGAD NÄR HON HAR MUSKLAT PÅ SIG LITE.

TRÅKIGHET NR3
OCH DETTA ÄR VERKLIGEN TRÅKIGT OCH ALLVARLIGT
SOM NI VET SÅ VAR RIO MED OM EN TRAFIKOLYCKA FÖR EN TID SEDAN
VI VAR JU SÅ GLADA ATT HAN TROTS ALLT VERKADE HA KLARAT SIG BRA
REGÄLT  BLÅSLAGEN OCH  NÅGRA TÄNDER UTSLAGNA VAR JU ÄNDÅ INTE SÅ FARLIGT
NU HAR DET VISAT SIG ATT RIO HAR UTVECKLAT EPILEPSI TROLIGEN PGA DET HÅRDA SLAG HAN FICK MOT HUVUDET I OLYCKAN

HAN FICK TILL ATT BÖRJA MED TVÅ ANFALL OCH SEDAN HAR DET MED MEDICINERING VARIT BRA OCH VI HARDE BÖRJAT DISKUTERA ATT MAN KANSKE KUNDE PROVA ATT SÄTTA UT MEDICINEN
MEN SÅ FÖR NÅGRA DAGAR SEN SÅ FICK HAN TVÅ ANFALL TILL.
JAG BLIR SÅ HIMLA LEDSEN OCH MAN KÄNNER SIG SÅ MAKTLÖS NÄR MAN INGET KAN GÖRA
KANINGET ANNAT ÄN ATT HÅLLA TUMMARNA FÖR ATT HAN SKALL BLI BRA IGEN OCH FÖRSÖKA STÖTTA NIINA PÅ BÄSTA SÄTT.
HENNS ORD I MAILEN SÄGER ALLT OM HUR HON KÄNNER
"I don't want a new dog, Rio is a perfect dog, my little angel, just what I wanted. I just love my little black dog."
SÄNDER NÅGRA VÄRMANDE KRAMAR TILL ER HÄRIFRÅN OCKSÅ.

LITE ROLIGT HÄNDER JU OCKSÅ FÖRSTÅS
VAR PÅ KURS I FREDAGS MED MOSSE OCH JAG TROR ATT JAG HAR FÅTT ETT TRÄNINGSTIPS SOM KAN FUNKA SÅ ATT JAG KAN HÅLLA NER OJ-OJ SÅ ATT HON GÅR MED DJUREN.

JESPER O HAMMARBY TOG SIN ANDRA RAKA SEGER NÄR DOM IDAG BESEGRADE SPÅNGA MED 28-23.
 
KRAM PÅ ER ALLA GOA VÄNNER VAR RÄDDA OM VARANDRA

Måndagen den12 oktober

Oj vad mycket som har varit på gång i helgen
I fredags gjorde Anders o Oki debut i landslaget, i första sms:et som jag fick så kunde man känna hur besviken Anders var och det är ju klar man vill ju prestera när det gäller.
Har hört att ringen var väldigt liten och att det var svårt att göra sig hörd. Om mina uppgifter stämmer så blev det bara totalt 11 förstapris av alla hundar så det säger ju en del om svårigheterna
Nu har jag också fåttt reda på att Oki kräktes precis innan han skulle gå in så det är klart att han inte var på topp.
I alla fall så var sms:et i lite gladare ton när det visade sig att Sverige i alla fall tog lagsilvret
GRATTIS FINLAND TILL GULDET

I lördags fick jag planera om lite, då jag fick reda på att Karin skulle till Mälarö bk o tävla folksam cup i Agility.
Klart att jag var tvungen att åka dit och titta på henne dessutom hade hon ju med sig lilla Sal-sa och henne ville jag ju gärna se.
O jisses vad fin den lilla hunden var, nästan så att jag stoppade in henne i bilen o åkte iväg.


Karin var jätteduktigt och lyckades kvala in Kovo till finalen í Norrköping
Tidigare har hon lyckats kvala in både Zeb ( Hamiltonstövare) och Snoddas (Jack Russel)till finalen
Så nu har hon tre hundar med och hennes syster Sara har två hundar med till finalen
Den där Bollnäsklubben har visat sig bli lite outstanding vad gäller agility.

Väl hemma på lördagen gick jag o vallade lite på tacklammen inför morgondagens vallkurs
Körde dom i lilla fållan, 25:an och i stora hagen.
Under dagen kom också beskedet att Rita blivit GK vallhund GRATTIS IGEN KATARINA O RITA.

På söndagen började min vallkurs som jag ska under hösten
Var ute kl 08.00 för att dela upp djuren lite i de olika fållorna.
Kl 10.00 kom kursarna och vi började inne hos mig för lite presentation och snack innan vi gick ut i fårhagen.
Alla hundarna var i olika stadier så det ska bli kul att följa deras utveckling
Roligt är det också att jag har Inger med som hjälpinstruktör så att man kan diskutera ekipagen lite med varandra.
Hela dagen gick faktiskt åt till detta och jag var hemma vid 17-tiden igen men då tränade jag lite själv efteråt också.

Idag har jag flyttat gammelbaggen och bagglammen till en ny hage
Det gick bra, Kila fick jobba idag för hon var så ledsen igår när hon inte fick vara med på kursen.

Ny arbetsvecka o nya tag. men på fredag är jag ledig och på lördag ska Oj-Oj o jag tävla Ik II Hualigen
Håll tummarna för att vi åtminstone tar oss runt

Tjingeling alla goa vänner

Onsdagen 7 oktober

TRÄNINGSVÄRD
Igår var jag träningsvärd på klubben.
På tisdagar har vi allmän träning och då bedrivs ingen kursverksamhet, vi försöker också ha någon värd som kan hålla lite i platsliggning mm.
Jag har inte varit på klubbben på väldigt länge så det var väldigt kul att se att så många var där o tränade.
Jättekul att träffa alla gamla kompisar igen .( TACK snälla för visad uppskattning det värmde i ett gammalt MBK hjärta)
Det var så mycket folk att vi fick köra tre omgångar med sittande i grupp och platsliggning.
Efter det så fanns jag tillgänglig för tips o råd och det var några som vågade sig fram.

Innan jag tog på mig rollen som träningsvärd så hann jag träna lite med mina egna hundar, och trots att det var ett bra tag sen så gick det väldigt bra
Jessie körde igenom hela tvåans program och det är väl bara rutan som inte sitter ( har bara tränat den typ 4 ggr), men i övriga moment såg hon riktigt bra ut.
Oj körde jag igenom trean med och även hon kunde det mesta här är det tekniken i fjärret som vi måste jobba med då hon gärna går framåt till sin sin kära matte.

Det kanske blir lite mera lydnadsträning nu när mörkret faller på och det inte går att köra någon vallning på kvällarna

Tjingeling all goa vänner nu ska jag dra iväg och titta på när HAMMARBYS Apojkar dänger dit Silving/Troje

Måndag 5 oktober

🙂 😥 RUT HAR FLYTTAT😥🙂

DET ÄR JU SÅ KLART LITE LEDSAMT FÖR DET ÄR JU EN SÅ OTROLIGT GO LITEN HUND, MEN SAMTIDIGT KÄNNS DET JÄTTEBRA
JAG HAR ABSOLUT INTE DEN TIDEN SOM HON BEHÖVER, OCH HÄR KOM HON JU LITE I ANDRA HAND
DET GÄLLER JU ATT TÄNKA PÅ HUNDEN OCH INTE PÅ SIG SJÄLV.

RUT HAR FÅTT FLYTTA TILL LOTTA OCH HENNES FAMILJ.
LOTTA KOMMER ATT FORTSÄTTA ATT TRÄNA VALLNING MED RUT, VILKET GÖR MIG VÄLDIGT GLAD
VAD OCH OM DET BLIR NÅGOT MERA DET FÅR TIDEN UTVISA
HELA FAMILJEN BLEV I ALLA FALL FÖRTJUSTA I RUT OCH TYCKTE ATT HON VAR EN JÄTTEFIN HUND
GLADAST BLEV NOG LILLMATTE EMMA SOM ALLTID HAFT RUT SOM EN FAVORIT
OCH VISST VERKAR DET SOM OM DOM TRIVS TILLSAMMANS

JAG HAR JU HAFT NÅGRA TJEJER HÄR SOM VARIT O TITTAT PÅ RUT MEN JAG SKRÄMDE DOM NOG DÅ JAG KANSKE PRATADE MER OM RUTS DÅLIGA SIDOR ÄN OM HENNES GODA
SÅ DET KÄNNS JU BRA ATT LOTTA OCH EMMA HAR KÄNT HENNE SEN HON FÖDDES

HUNDARNA HAR FÅTT JOBBA LITE MED ATT FLYTTA LITE FÅR, SÅ NU ÄR ALLA LAMMEN SÄRADE FRÅN TACKORNA VILKET ÄR KANON DÅ KURSEN BÖRJAR PÅ SÖNDAG.

HAR TRÄNAT LITE OCKSÅ
TRÄNAR MEST FRÅNDRIVNING MED OJ-OJ HON HAR JU SÅ SVÅRT ATT GÅ RAKT OCH GLIDER GÄRNA
SKA BLI KUL NÄSTA VECKA DÅ VI SKA GÅ KURS FÖR MOSSE OCH TÄVLA IK II PÅ LÖRDAGEN

JESSIE HAR FORTFARANDE MYCKET SPRING I BENEN, HON HAR MÅNGA FINA SIDOR I VALLNINGEN MEN ÄR EN RÄTT INTENSIV O JOBBIG HUND
DET GÄLLER ATTVARA PÅ RÄTT HUMÖR NÄR MAN TRÄNAR HENNE
KÄNNS JU SKÖNT NU NÄR MAN "BARA " HAR TVÅ HUNDAR ATT TRÄNA

TJINGELING GOA VÄNNER HA DET SÅ GOTT I HÖSTMÖRKRET

Lördag 26 september

Hairspray, handboll o fårflytt

I torsdags var jag o min lillasyster och tittade på musikalen Hairsparay ( en födelsedagspresent från mig) O jisse vad roligt vi hade, vill man ha ett gott skratt o lyssna på braoch medryckande musik så rekkomderar jag att gå o titta på den här. Lassgård som mamma och Alling som pappa, var ju bara helt suveräna. Man satt med ett fånigt småleende på läpparna hela tiden.Idag gjorde Jesper sin förtsa seriematch med Bajen, han har ju varit med på några träningsmatcher men nu börjar allvaret
Matchen var mot Lidingö och den slutate 18-18.
Bajen hade en ledning på 5 mål men några slarviga passningar gjorde att Lidingö kunde komma ikapp.

Annars tycker jag att dom spelade riktigt bra och det finns nog potenssial för att dom ska kunna bli riktigt bra. Dom behöver bara spela ihop sig lite mer.

Efter matchen åkte jesper o jag o storhandlade. 🙂Duktig pojke som hjälper mamma🙂

När vi kom hem så lämnade jag uppackningen till Chrille o övriga familjen. Istället tog jag med mig Kila o Oj-Oj och flyttade hem tackorna med lammen. Nu ska bonden o drängen skilja dom åt och på tisdag tar jag tillbaka tackorna.
Det passar jättebra för jag ska ju börja min kurs om några veckor så nu har jag lite mer får att använda

I morgon ska vi jobba på Mälarmårdens Ik 1 tävling
Vi ska ställa ut fåren ett ansvarsfylltjobb då utställningen betyder mycket för de tävlande
Men det ska nog gå bra.

ha de gott all goa vänner

Tisdag 22 september

HÖSTSTORM
OJ VAD DET HAR STORMAT IDAG TUR ATT MAN HAR HÅLLT SIG INNE MESTADELS

JAG TYCKER FAKTISKT GANSKA BRA OM HÖSTEN MEN ÄR DET NÅGOT SOM JAG INTE GILLAR SÅ ÄR DET JUST BLÅSTEN. ATT DET BLIR MÖRKT GÖR INTE SÅ MYCKET DET ÄR GANSKA MYSIGT ATT FÅ STÄNGA IN SIG I HEMMETS TRYGGA VRÅ OCH TÄNDA NÅGRA
MEN BLÅSTEN KUNDE MAN JU VARA UTAN.

VAR HEMMA FRÅN JOBBET IDAG OCKSÅ MEN I MORGON SKA JAG PALLRA MIG IVÄG.KÄNNER MIG INTE HELT OK MEN HAR TRÖTTNAT PÅ ATT VARA HEMMA.

TRÄNADE LITE LYDNAD PÅ TOMTEN IDAG
DET GICK RIKTIGT BRA KÖRDE IGENOM TVÅAN MED JESSIE OCH TREAN MED OJ-OJ OCH DET KÄNNS SOM OM VI KAN TÄVLA INOM EN SNART FRAMTID.
LITE FINJUSTERINGAR BARA

NU KOMMER DET INTE BLI NÅGON TÄVLING FÖRRÄNNS TILL NÄSTA ÅR. EFTERSOM JAG STARTAR UPP EN VALLKURS NU OCH SEN ÄR DET EN MASSA ANNAT SOM SKA GÖRAS PÅ HELGERNA SÅ FINNS DET INTE TID FÖR NÅGON TÄVLING

MEN I BÖRJAN AV NÄSTA ÅR HOPPAS JAG ATT VI KOMMER UT IGEN

TJINGELING GOA VÄNNER

Måndagen den21 september

Sjukt
Är det just nu. Har varit hemma från jobbet sen i torsdags och idag måndag sov jag i princip hela dagen. Men nu på kvällen känner jag mig faktiskt lite bättre kan kanske bero på att jag sovit så mycket. Har haft ( har) en förkylning med snorig näsa och hosta. men nu är bara hostan kvar.

Så någon hundträning har det inte blivit av. Jag som hade planerat att träna lite fålla med Jessie. men det får bli senare i veckan för nu ska jag snart vara pigg

Längtar efter att nästa års valltävlingar skall komma upp för då tänker jag försöka tävla en hel del.
Ska bli kul.

Framöver ser jag annars framemot ( om än med lite nervositet) Ritas Vp prov i oktober och natruligtvis Anders o Okis start i VM 8-11/10 Vi är snart där🤩😀🙂

Tjingeling så länge

( Bilden förställer Jesper när han kastar sig ut från värsta vattenrutschbanan i somras Härligt att tänka tillbaka på nu när mörkret kommer)

FREDAGEN 11 SEPTEMBER

OJ VAD TIDEN GÅR FORT
Jag hinner knappt uppdatera sidan
Nu har jag varit igång i jobbet i 14 dagar och det känns faktiskt helt ok
Fast inte skulle man tacka nej till den storvinsten som gjorde att man bara behövde jobba när man själv ville.

Lydnadstränignen ligger helt nere nu till förmån för vallningen.

Har prövat att skicka Jessie på några långa hämt och hon sköter sig kanon
I början ville hon stanna c.a kl 9.00  eller 15.00 och bara ligga där o hålla koll på djuren
Men efter att jag skickat henne några gånger så att hon måste slå över för att hålla fåren från draget så har det gått mycket bättre.
Jag tror att jag skulle kunna starta ett Vp med henne i höst men jag väntar det är ingen brådska.
Hon kan ju inte höger o vänster än heller Vi tar det till våren istället

Oj-Oj fortsätter jag med de korta flankerna och det går bättre o bättre för varje gång.
Ska anmäla henne till vår Ik II tävling då jag i samband med den har blivit inbjuden att deltaga i en tävlings kurs som Mosse ska ha  det ska bli jättekul

Lotta o Rick har varit ute några gånger och det händer saker varje gång . Måste säga att det går riktigt fort framåt för dom fast dom är nybörjare båda två.
kul att se. Det blir säkert ett liokalprov för dom nästa år

Även Mats o Orka har varit här o tränat på lite detaljer Ser bra ut även där
Mats har ju anmält till vår IK I tävling KUL KUL

Nu har Jesper blivit Hammarbyare på riktigt 😉 och i morgon ska vi åka på Stockholms handbollscup
Det är bara för härligt att se honom i dom grönvita kläderna

På torsdagarna kör jag honom alltid till hans träning
Då är det fys på programmet o jisses vad dom tränar Snacka om att han kommer att bli vältränad jag blir trött bara av att tita på dom

Tjingeling till nästa gångSöndagen den 6 september

IDAG FYLLER VÅR LILLE CHARMÖR JIM 11 ÅR

STORT GRATTIS TILL DIG

 
Eftersom vi for till Motala i fredags( dels för att hämta en soffgrupp men också för att Jesper skulle spela handboll i Linköping hela lördagen) ,så var vi inte hemma i morse
Tur för oss så ställde Jackie och hennes pojkvän Jocke gärna upp som standin .Så dom sjöng o firade Jim i morse. Mera sång blev det när vi kom hem och ännu mera när Jims båda fastrar kom så han blev firad ordentligt trots att det inte blev som vanligt
Hoppas du är nöjd med din dag hjärtat
we love you

Söndagen 30 Augusti

Dags att börja o jobba igen

I morgon börjar allvaret igen och det är dags att gå till jobbet, klockan är ställd och det är väl bara att pallra sig upp.Jaja man är snart inne i rullarna igen.

Har tränat med hundarna nästan varje dag den här veckan och idag kändes det riktigt bra.

Vallningen har inte känts helt ok med Jessie då jag tyckt att hon stressat mer o mer, o inte haft samma fina lydnad. Idag gick vi tillbaka med att ha lina på i alla läget Detta gjorde att jag snabbt fick stopp på henne där jag ville. Jessie är ju den typ av hund som försöker springa fortare för att lösa problemet om man bråkar för mycket på henne.
Hon har inte tagit mina tillrättavisningar så bra när jag tycker att hon har sugit in på fåren för mycket. Men nu fick vi till det riktigt bra och hon slog ut fint på mitt duuuu.

Oj-Oj kör jag mest korta flanker som också är hennes problem + att i alla lägen gå rakt på. Vi nöter på o det går bättre o bättre

Rut sköter sig riktigt bra i fårhagen hon har fina flanker och vi  tränar på drivet rakt på djur.

Lydnad
Oj-Oj o jag kämpar på med fjärret och jag har nu fått in växlingarna som jag vill ha dom Nu gäller det bara att kunna öka avståndet också
I övrigt går hon bra på dom flesta moment

Jessie apporterar nu från att hon har suttit vid min sida😀 Jag kan lova att det inte har varit nån lätt nöt att knäcka.
Fick börja med att få henne att börja  ta apporten när den låg framför henne Det var ett styvt jobb men när det hade börjat att fungera så gick det lite snabbare.Nu tränar vi lite fjärr och ska väl sätta igång med lite rutträning också.
Lydnad tränas när det finns tid över Vallningen har prio ett

Ungarna har nu gått en vecka i skolan och dom verkar alla trivas bra
Roligast är väl att Jesper verkar har kommit in bra i sin nya klass.

Tjingeling på er alla goa vänner  

Måndagen den 24 Augusti

Fåren på plats igen
Idag har jag fklyttat tillbaka fåren till sina ordinarie hagar. Först tog jag tackorna med lammen tillbaka sin hage som ligger c:a km bort. Det gick så lugnt o fint o Oj-Oj och Kila jobbar så bra tillsammans.

Efter det så gick vi hem o vilade lite för det var så himla varmt.

Sen passade jag på att träna hundarna lite i 25.an och i lilla fållan innan jag toghem tacklammen.

Måste säga att lilla Rut går bättre o bättre och i lilla fållan gick hon som om hon inte hade gjort något annat. Trängde sig emellan fåren och stirrade inte ens på dom när dom vände upp mot henne. Nä den lilla damen vek bara undan blicken och fortsatte att gå. Hon är en riktigt skön juvel den där Rut.

Jessie sköter sig också bra, men har inte samma lugn eftersom hon har sånt sug till fåren. I lilla fållan gick det efter tag riktigt bra kom på att det gick bättre om jag släppte henne och lät henne gå lite före mig.

Oj-Oj tycker nog att jag har blivit lite knäpp med min nya träning men det går bättre o bättre det bara för henne att vänja sig. Tog också in henne i lilla fållan ( alltid bra att backa ibland) Hon går jättefint där inne om än lite för fort.

Kila fick hjälpa till att flytta fåren hit o dit, det tyckte hon var kul.

Efter att vi vallat gick jag med alla hundarna så att dom fick bada lite, något som dom tyckte var helskönt tom lilla Jessie sprang i . Fast hon låg ju inte i o simmade som Kila o Oj-Oj . Dom två kan nog ligga o simma hur länge som hellst gisses vad dom njuter.

Nu har ju skolorna börjat, Jesper har börjat på Solna gymnasium med elitidrott på programmet( handboll) Än så länge verkar det som om att han tycker att skolan är bra.
Han har också börjat tyränat med Hammarby och spelat sin första match med dom . Det blev vinnst med 34-31 och Jesper spelade c:a halva matchen. Kul att han fick vara med så mycket trots att han är ny i laget.

Även Jackie o Jim har börjat sina skolor men dom går ju kvar i sina gamla Jackie går nu andra året på gymnasiet och Jim går i 5:e klass. Sista året på Munsö skola sen är han också stor.

Snart börjar också deras aktiviteter badminton för Jim och dansen för Jackie. Nästa vecka börjar jag o jobba också så nu är man snart inne i vardagsslitet igen. Fast det är ganska kul det också.

Tjingeling alla goa vänner


Söndagen den 23 Augusti

O vilken härlig helg vi har haft

I helgen har vi haft en liten vallträff här på Adelsö
Allt har gått jättebra och det var skönt att ha Katarina som hjälpinstruktör Då kan man bli lite avlastad vilken känns bra då det blir ganska intensivt när man ska hjälpa alla med sina hundar.

Det har hänt massor med hundarna och jag tror att alla fick lite tips med sig hem som dom kan använda.Vi har tränat mycket på flanker och på att få hundarna att gå rakt.
En liten kort resumè av alla hundar

Peppe
Lördag dåliga flanker vill absolut inte gå till vänster Går bra rakt på men med lite dåligt tryck. Trycker honom och tvingar honom att gå vänster. Peppe har svårt och vill till höger hela tiden vi fortsätter att pressa och till slut går han vänster men med lite dålig flank
Söndag
på slut rundan på söndagen så går inte Peppe bara till vänster utan får till en bra flank också. Får också till mycket bättre tryck framåt mot djuren

Pirre
Tvärtemot Peppe så flankar han bra men har vill inte gärna går framåt.
Har jobbat hårt med detta båda dagarna och det börjar att ljusna. men det behövs mycket kontinuerlig träning för att få det fast men vi är på rätt väg
Pirre är mjuk i kroppen och har bra djurkänsla dessutom lyssnar han mycket bättre på Marianne nu än vad han gjorde förra året och då går ju träningen mycket bättre

Ozzy 
har inte vallat på länge då Stina har haft lite svårt att få någon hjälp
men oj vad fint han gick
Mjuk i kroppen från början jobbade med flanker o driv där också 
Lördagen
Ozzy flankar bra i början men har svårt att hålla hela vägen och har lite bråttom när han ska ta ut fåren från staketet.
Söndag
Stina har fått in bättre taiming vilket gör att Ozzy nu kan hålla hela vägen runt och ta det lugnt vid staketet.

Röja
lördagen
Vill inte ligga kvar, tycker att hon kan få valla som hon vill har svårtare att gå till höger flankar bättre till vänster.
Men lördagen går åt till att täcka fåren då hon gärna vill valla själv.
Söndagen
Har smällt gårdagens arbetspass och går nu mycket bättre ger sig snabbare när hon vet att hon inte kommer att få valla om hon inte vallar som vi vill.Carina har också fått mycket bättre taiming.
Får till några riktigt bra flanker till höger och får fram ett mycket bättre driv.

Rick
har svårt att starta sugs in mot djuren och vill inte gärna flanka.
Vi har låtit honom jobba på ganska mycket och tryckt honom i svängarna i rörelse.
På söndagen funkar det mycket bättre och vi kan lägga honom för att sedan hyscha igång honom igen
På söndagen fick vi honom också att flanka riktigt bra åt vänster ( tror jag det var)
Rick är ju duktig på att gå rakt så här blev det mycket flankträning

På söndagen satte vi också upp en fålla där alla kunde gå och träna lite närarbete.

Två småhundar har vi haft här också och båda hör o häpnna visade stort intress för fåren.
Sol-Stråle tyckte att det var lite läskigt men var helt klart intresserad och gjorde en del fina grejer.
Skott släppte vi både lördag o söndag och på söndagen hade han taggat till ett steg till. Försökte gå upp och stoppa o jobba på.
Mattias filmade så det finns säkert en film snart på deras hemsida att titta på

Mattias körde även sin andra hund Hero i lilla fållan och det såg riktigt bra ut.

Hoppas att jag inte glömt att beskriva någon hund nu som var med ( då får ni väl skicka ett liten mail i såna fall)
Nu gäller det bara att träna vidare och ha kvar den fina taimingen som ni alla fick upp på söndagen
För dom små valparna så får dom ta det lugnt med fåren nu till nån gång i höst då vi provar att släppa dom igen.

Vill tacka alla som var här för att ni gjorde att helgen blev så bra o rolig

till sist vill jag bara säga en sak till

LÄGG DIG NER!!!!!!!!

Fredagen Den 21 Augusti

25.:an och fåren är på plats

Igår fixade Chrille färdigt det sista på 25:an ( tack snälla) och idag har jag hämtat hem lite tackor med lamm.
Det gör att vi kommer att ha tre st flockar att alternera på till helgen så nu är det bara att vänta in alla F-F:are så kör vi.

Jag provkörde 25:an  lite nu på eftermiddagen med småhundarna och jag tycker att Rut har mognat riktigt bra Jessie däremot har nog gått tillbaka några steg.
Hon vill ju ha full koll hela tiden och tycker ibland att jag tar (i hennes ögon mycket) dumma beslut 
Detta gör att hon springer ifrån mig o passar på fåren hela tiden men i 25:an får hon ingen chans  till detta så det ska nog ordna sig så småningom.

Har bestämt mig för att inte köra någon tävling i år bara med Oj-Oj som ska få starta en Ik 2 i oktober.

I helgen håller vi tummarna för Anna o Oktan som tävlar English National

 

Tjingeling alla goa vänner i mrogon kör vi

TISDAGEN DEN 18 AUGUSTI

GRATTIS  CHRILLE SOM FYLLER ÅR IDAG
KRAM FRÅN HELA FAMILJEN

Torsdag 8 augusti

Liten vallkurs i Skinskatteberg

Har vi varit på idag,
Vi= katarina o Rita Elin o Ronja och så jag med Oj-Oj och Jessie

Måste säga att det var en mycket givande dag med nya idèer
Jag behövde verkligen fylla på batterierna med lite nytt så dett var jätte roligt intressant och nödvändigt
Nu har jag fått en ny tändning till vall träningen och det känns jättbra

Det var varit en dag fylld med träning på att gå rakt i alla lägen samt att flanka bra

Jag tänker inte gå in på några detaljer för det går ändå inte att beskriva
Men alla hundar ( och förare) tog ett kliv framåt och det var härligt att se

För ett par dagar sen kom ungarnas fastrar förbi dom hade varit ute och plockat kantareller, och jag som aldrig hittar några var inte sen att byta till mig lite mot lite ägg.
Sen stekte jag dom i pannan åt dom som dom var med lite salt o peppar mums

I morgon drar jag o barnen till Motala en sväng
Vi blir borta en vecka, ska bli riktigt skönt att komma hem ett tag.
Det blir ju inte så ofta nu förtiden tyvärr

Dagens ord
Den enda människa du kan ändra på är dig själv

Tjingeling all goa vänner

Tisdag 4 augusti

Lite tråkigheter Allergi men också glada rapporter

Det är väl lika bra att börja med det tråkiga

Nr 1 Lisa-Listig finns inte längre med oss. För några veckor sen ringde Eva till mig o berättade att hon nu tagit beslutit att låta Lisa somna in.
Lisa drogs ju med en gammal skada vilken blev värre för varje år som gick och nu kände Eva att det inte fanns någon återvände
Jag vet vad Lisa har betydd både för Eva och Nalle så detta var inget lätt beslut. Lisa var ju en fantasisk glad hund med massor av arbetslust. Vem kommer inte ihåg hennes apportering på mässan, där hon halkade på golvet och stötte till apporten så att den for upp i luften men Lisa hon fångade den i farten innan den hann nudda marken igen och satt sen i blixtfart vid Evas sida. Samma sak gjorde hon dagen då hon fick somna in full fart och full av liv men inget värdigt liv då hon tvingades att hoppa på tre ben

TACK EVA FÖR DEN FINA TID DU GAV TILL LISA OCH ATT HON FICK ETT VÄRDIGT SLUT

tråkighet nr 2
Rina-Rivig har drabbats av OCD – Osteokondros, det är första fallet ihos Fia-friends av denna åkomma och narturligtvis väldigt tråkigt.
Det positiva med det är väl att prognosen efter operationen är väldigt god men inte mindre tråkigt för det,
Man vet ju inte riktigt hur mycket arvet, utfodring och rörelse under unghundsperioden spelar in men jag råder er alla som har unghundar att ta det lite lugnt med dom
Nu är Rina opererad och står på rehab ett tag. En så länge verkar det ha gått bra men det är bara att hålla tummarna för att operationen blev lyckat.

nr 3
 Jag har varit jätteallergisk troligen är det all gråbo som växer utanför som är boven i dramat.
Missade både KM i vallning och en gratiskurs med Peter Nilsson pga detta
 Tur att jag o ungarna drar till Motala snart där får man bara slåss med alla mördarsniglar,


Nej nu får det vara slut med tråkigheter
Glada nyheter kommer från alla nya o nygamla valpköpare om att allt funkar bra med alla valparna i S-kullen
Rapporterna vittnar om framåt tuffa o mycket sociala valpar Härligt
och än en gångLYCKA TILL ALLIHOPA
Har tränat lite lydnad
Kör på med fjären med Oj-Oj har svårt att få henne att backa från stå till sitt ( tar gärna emot tips på detta)
har också börjat att köra henne fram till konan ( började i går)
Jessie tränar jag mest apport med
Har haft jätteproblem med detta, men hör o häpnna nu springer hon ut o hämtar den.
Ja inte när hon sitter vid min sida men om jag kastar den i farten. Är man tillräckligt envis så går nog allting det gäller bara att hålla ut.
Nu har ju troligen inte tänkt att hon ska bli någon lydnadshund men är väldigt intresserad av att lösa problem och det verkar som jag kanske har lyckats med detta i alla fall.
Målet är väl i såna fall att hon möjligen ska vara klar till tvåan till nästa års Skärgårdslydnad så att vi kan få till  flera  lag.
Annars ska vi försöka träna och möjligen gå på vårt Lp som vi har i september men vi får se hur långt vi kommer.
Blir vi inte klara så tar vi det i vår

ha det gott allihopa

dagens ord
Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra
Onsdag 29 Juli

Igår
Försvann så sista valpen
Jag åkte in till Mälarö brukshundsklubb för att leverera Sal-Sa till Karin
Väl hemma på gården i Lilltjära så finns ju mormors bror Ville, så Sal-Sa ska väl inte känna sig allt för ensam nu när hon har flyttat hemifrån.
Hon var i alla fall jätteduktigt sista natten när hon var ensam utan alla sina syskon
Sov hela natten,började gnälla lite på morgonen men somnade sedan om snällt igen.
Resan hem med matte gick också bra

Det är så härligt när gamla valpköpare kommer tillbaka o vill ha en ny valp
Det tyder väl på att dom gillar sina hundar och kanske trivs någorlunda med mig också😉
Karin o Sal-Sa

Nu är mitt sovrum städat ( oj vad stort det blev) och trycksvärtan är bortskrubbad ifrån golvet.

Igår kväll så kom Mats o Orka och Marianne o Pirre ut och tränade lite vallning
Jag körde också med alla mina tre hundar.
Försökte köra lite fråndrivning med Oj-Oj men tackorna var så tröga( tackor med lamm) så att det blev inget bra.
Tyvärr ska tacklammen skickas på slakt i morgon så nu får vi hålla till godo med tackorna.

Idag har vi varit inne på Ikea och köpt en ny säng till Jesper + lite andra grejer
Stackarn har ju sovit på madrass på golvet i över ett år snart.
På kvällen flyttade Oj-Oj ,Kila o jag fyra vilda bagglamm som också ska skickas imorgon + att vi samlade ihop tacklamen till en fålla.
Kul att göra lite nytta ibland också

Tjingeling alla goa vänner

Måndagen den 27 Juli

Idag var det dags för
Lille Snurre att få åka iväg till sitt nya hem.
Jag mötte upp Nina och Jannicke vid Södertäljes brukshundsklubb.
Där kunde lille Sprätt kontakta sig med Jannickes två BC Lille Yr o Tapper
Dom var jättesnälla o försiktiga med honom och Sprätt gick på upptäcksfärd nästan med en gång
Har fått rapport från Nina att resan för dom också gick bra trots att dom hade lite långt att åka
Så nu har Sprätt blivit norrman
Vi hälsar Nina välkommen till Fia-Friend och önskar er lycka till i framtiden
Nina o Sprätt

Imorgon åker jag in till Mälarö BK för att möta upp Karin som då kommer och hämtar Sal-Sa som nu är ensam kvar
Lite tråkigt tycker hon nog att det är att vara alldeles ensam fast hon sköter sig ganska bra.
Har fått vara med oss lite köket och Chrille har gått några koppelpromenader med henne.

Min allergi är något bättre så förhoppningsvis vågar jag mig ut o valla lite i morgon


Söndag 26 Juli

BARA TVÅ VALPAR KVAR OCH ALLERGI
Ja nu har ytterligare två valpar åkt iväg
Kvar hemma är bara ´Sal-Sa och Snurre-Sprätt.
Sprätt som han kommer att kallas ska jag skjutsa till Södertälje imorgon där matte Nina möter upp sen börjar den långa färden hem till Norge


Först ut idag var Tage som hämtade Si-Si

Han hade lite svårt att hålla henne lugn inför fotgraferingen

Framåt kvällen kom Ellinore för att hämta Sim-Salabim

Söta tjejer eller hur
I skrivandes stund har jag fått rapport från Tage att resan med Si-Si gått jättebra även hon sov nästan hela vägen.
Får väl höra senare från Elinor hur det gick för henne.

Tage är ju gammal F-F:are, men vi önskar dig lycka till med Si-Si och hälsar Ellinore välkommen till F-Fgänget

ALLERGI
Idag har jag haft en riktigt dålig dag vadc gällande min allergi. Jag har nyst,snorat och ögonen har kliat
Hoppas att det blir bättre i morgon.

Imorgon börjar min semester på riktgit 5 hela veckor ska jag vara ledig skönt.

lördagen 25 Juli

Valparna har börjat att åka iväg
Nu har valparna börjat att fara iväg Först att lämna det trygga hemmet var Skott och Lilla Sol
Rapporter säger att resan har gått bra med båda två.
Efter bad o lite lek så sov dom i princip hela vägen, det var bara Skott som kräktes lite emellan färjorna.

nedan ser ni två så ganska nöjda valpköpare


Nina o Skott

Anna o Sol-Stråle
Vi önskar er all lycka till och välmomna till Fia-friends gänget

Tisdag 21 Juli

Jisses vilka valpar
Passa på att vila er nu ni som väntar hem en liten Oj-Oj valp Jisses vilka små ligister.
Just nu har vi fått sätta hönsnät över valphagen både ute och inne, Mest för att den lilla Sol-Strålen har kommit på hur man klättrar över. Snabbt går det också man hinner inte vända ryggen till förräns hon är över igen.
Nu vågar vi knappt ha dom lösa på tomten längre för dom springer åt alla håll o kanter. Fort går det så man hinner ju knappt med Pust men kanske man går ner några kilo på cupen
Ett härligt gäng är det i alla fall precis som dom hussar o mattar som dom kommer att hamna hos.

Själv har jag faktiskt varit lite flitig o tränat en del
Mest  vallning även Oj-Oj har fått komma ut o flytta lite får något som hon tyckte var väldigt roligt
Hon längtar nog till att få komma igång igen och slippa dom små.

Härom dagen åkte jag  ner till fotbollsplanen och tränade lydnnad Körde trean med Oj-Oj och eliten med Kila
Körde igenom hela programmet utom plats o hoppet
Måste säga att tjejerna gick kanonfint
Kila gjorde allt riktigt bra utom vittringen där hon tog rätt första gången men andra sprang hon bara ut o tog en pinne Tyckte väl att hon gjort jobbet en gång.

Oj-Oj kunde alla moment i trean ( smått fantastiskt ) utom fjärret ( som vi inte lärt in än)

Kul tyckte dom båda att det var och jag också får se om vi kan få till fjärret framöver så kanske det blir en trea till senhösten när vallningen är över

Tjingeling alla goa vänner

FREDAGEN DEN 17 JULI

IDAG FYLLER VÅR HJÄLTE 16 ÅR
GRATTIS HJÄRTATWE LOVE YOU

JESPER ÄR VÅR HJÄLTE SOM TROTS SIN DYSLEXI ( SOM HAN INTE FÅTT NÅGON HJÄLP MED)HAR LYCKATS HÖJA SINA BEYTG BETYDLIGT SISTA TERMINEN I NIAN
TYVÄRR SÅ FATTADES DET 5 POÄNG FÖR ATT HAN SKULLE KOMMA IN PÅ DEN INRIKTNINGEN SOM HAN VILLE
MEN DET ÄR JU MÖJLIGT ATT HAN KOMMER IN PÅ RESERVPLATS.


HOPPAS DU FÅR EN KANONDAG IDAG
KRAM MAMMA

Torsdag 16 Juli

Valparna är Ok igen

Efter att ha fått i sig lite barnmat
( blåbärspure) lite ris o kokt fisk är nu valparna bra i magen igen.
Nu är det full fart igen och lilla Sol-Strålen lyckades idag att klättra över kompostgallret hmmm.

I tisdags var Tage Margot Anna Elsa och Ellinor och hälsade på ( tack för dom goda bullarna Anna) och tittade på valparna.
Vilket härligt F-F gäng vi har på gång med dom nya. Norska Nína, Nina, Ellinor och Anna och så dom nygamla ( som varit med från början)Tage och Karin. Lite halvtokiga allihopa precis som det ska vara.

Nu är valparna reggade och finns om man tittar på skk:s sida Det är bar Sim som fel namn det står nämligen Sim-Salabin istället för Sim-Salabi
m får se om det går att ändra på ska ringa SKK imorgon.

Oj-Oj har fått varit uta o vallat en kort stund det tyckte hon var riktigt kul. Jessie har fått köra lite delningar och det går bättre o bättre även omn det är väldigt svårt att släppa djuren och komma in.
Rut har jag fortsatt att fösa med och jag tycker att ser en förändring i attityden och att hon inte har lika svårt att gå rakt mot djuren kul

Nu är det bara en vecka kvar sen ska jag ha 5 sköna semesterveckor, känns som om det behövs nu

Tjingeling alla goa vänner


Måndagen den 13 Juli

Intensiva men roliga dagar
har det varit.
Det började i torsdag då Karin kom för att välja tik, inget lätt val kan jag lova. Karin var tvungen och åka hem och sova på saken men till slut så stod valet till fina Sal-Sa.
Detta gjorde att vår lilla Sol-Stråle får komma hem till Anna. Jag tror att det var nån mening med detta då Anna som varit på semester satt med sin mman o klurade på namn och kom då på namnet Sol-Stråle, så visst var det nån mening med att just hon skulle få komma dit.

På fredag kväll så kom Nina också hon för att välja valp. Även här var det ett ångestfyllt belsut men efter mycket övervägande så stod valet till Skott-Säker en liten kille som gjorde intryck på Nina den första gången hon såg valparna. ( påminner kanske lite om Peppe)
Nina sov över till lördagern och vi hade en trevlig fredagkväll med mycket snack lite vin o mat.

På Lördag vid lunch tid kom Hanna för att titta på Rut.
Jag visade lite lydnad och vallning för henne sen tog vi en promenad med hannas hund och Rut. Hanna kom eftertag bra överens med Rut, men jag är glad att hon visade sina negativa sidor ( Rut alltså) så att ingen blir lurad.
Nu ska vi fundera ett tag båda två så får,vi se hur det blir.

Hanna åkte med 17-färjan för att åka till Mälarlö Bk och tävla freestyle.

Nån timme senare dök vårt främmande från Norge upp Nina ( som ska ha valp) och hennes väninna Jannike.
Härligt att dom tog sig tid att åka den långa vägen för att titta på valparna.
Det blir Snurre-Sprätt som kommer att hamna i Norge.
Mycket gos och fotograferande med valparna blev det
På kvällen grillade vi och satt o snackade inpå småtimmarna
Nina o Jannike sov över till söndagen, och efter lite mera fotografering o valpmys så började dom sin långa resa hem igen.
Tack snälla för att ni tog er tid att komma hit.

LITE TRÅKIGHETER
Är det just nu då valparna har blivit magsjuka. Efter samråd med veterinär står dom nu på barnmats diet, blåbärs puré och filmjölk.Dom är pigga o glada men det sprutar ur magarna på dom Stackarna, Just nu är det lilla Sol-Stråle som mår sämst i fredags var Snurre helt ur spel.
Men nu hoppas vi att dom ska komme i form snabbt med den nya dieten.

Vad roligare är att första hunden ur R-Kullen är röntgad .
Rina hade höfter A och Ed ua ( 0) Härligt
Dags för resten att åka på ett litet röntgen besök också.
Rio har varit ute och tävlat. Det måste ha varit en jätte tävling för det var 100 starter i klass ett Rio den duktiga lille pojken lyckades få ihop 186,5 p/ 200  och kom på en 4:e plats av alla hundar
GRATTIS NIINA

Ha de gött alla goa vänner och håll tummarna för att valparna frisknar till snartTisdag 7 juli

SKÄRGÅRDSCUPEN
Är över för den här gången, och vad roligt vi har haft.
För som Nina från Norge skrev i gästboken så är det allra viktigast,
Jessie skötte sig i alla fall över förväntan och vi vann lydnadsklass ett båda dagarna och gick till final.På lördagen fick vi ihop hela 186 poäng och på söndagen delade vi förstaplatsen och fick något lägre poäng 170 nånting ( hittar inte papprena och det är enda klassen som nynäs inte har redovisat på sin sida.)
Jag tycker jessie gjorde en jättestrong insats.
Hon har ju aldrig varit ute på sånt här äventyr, och bara tränat plats o övriga moment tillsammans med andra hundar två gånger.
Men hon låg så fint på platsen båda dagarna, som ena domaren sa "det såg ut som om du väckte upp din hund från de döda"

Med Orka gick det lite sämre vi nollade apporten o hoppet båda dagarna
På lördagen sa jag sitt väldigt försiktigt eftersom hon hade lagt sig dagen innan. Detta gjorde att hon inte satte sig överhuvud taget utan hoppade tillbaka direkt Tyvärr så satt detta i på söndagen också.
men Rutan gick bra båda dagarna.
Vi fick ihop 142,5 resp 133 poäng i klass två Inte så illa med två nollor.

Roligast var i alla fall att Marianne o Pirre och Lotta o Rick lyckades ta var sina första pris i sina klasser 
Pirre gjorde 163,5 på lördagen tyvärr så fick dom bryta på söndagen
Lotta o Rick gjorde 167,5 på söndagen
På lördagen gick Rick upp på platsen då han trodde att Lotta ropade på honom. 

Offe o Camilla skötte sig galant och han såg pigg o fräsch ut efter sin magsjuka. Några småmissar gjorde att dom inte nådde riktigt ända fram 290poäng på lördagen och 288 på söndagen blev deras resultat.
Synd att vi övriga i Fia-Friends laget inte kunde sköta oss när nu Offe gick såbra.
För i det laget var ju också Röja med och tyvärr så gick hon upp på platsen båda dagarna och då blir det ju inga poäng.

Glädjande var det ju då att vårt andra lag F-F gänget ändå klarade en 2:a placering Detta trots att Tage nollade både sittande i grupp och Rutan på lördagen och på söndagen fick han en förarglig nolla på fjärret after att ha missat ett skifte. Annars hade han kanonpoäng på gång trots denna nolla fick han ihop 257,5 poäng.

På lördagkvällen hade Nynäs som vanligt ordnat med fest o lekar, och som vanligt hade vi riktigt kul.
Härligt att träffa så många glada o härliga männsiskor.

När jag kom till tältet så visade det sig att Jessie var magsjuk och hade gjort ner hela Tages bur.
Vad värre var så hamnade det en stor klutt på svenska flaggan som låg i förtältet
fast det märkte vi inte föränns på morgonen.

På cupfinalen var Jessie aldeles trött och orkade inte gå någon linförighet.Men vi fick ändå till ett snitt på 8.1 på de tre momenten som vi gjorde ganska bra ändå tycker jag.

Stort grattis till Lena med Gubben som vann eliten båda dagarna och till Charlotte Quiding som vann hela cupen på 9,2 i snitt.

Nu får vi ladda om för nästa år

kram till alla goa vänner

fredag 3 Juli

Dags att packa
Och dra iväg till Nynäshamn för årets stora händelse nämligen Skärgårslydnaden.Med 104 starter på lördagen och 100 på Söndagen så är det nog Sveriges största lydnadstävling
Heder åt Nynäshamns bk som ordnar den här tävlingen, med tillhörande fest på lördagskvällen.

Tråkigare är väl då att jag inte har några stora förhoppningar på mitt egna tävlande. Ja Jessie sköter sig ju riktigt bra, så kan hon bara koncentrera sig ibland alla hundar så ska vi nog fixa till ett förstapris i alla fall.
Med Orka räknar jag med att nolla både apporten o rutan, fast vem vet poletten kanske trillar jsut imorgon.
Vi får se
Kul ska det i alla fall bli att träffa alla tokiga människor och alla F-Fare som kommer dit.

I veckan har jag haft trevligt valpköparbesök, dels av Elinore med kompis och av Anna och hennes man. Jättetrevligt ni är så välkomna tillbaka.

Fredag nästa vecka kommer Nina och ska välja sin stjärna, det blir inte lätt kan jag säga för både killarna är helsköna framåt o busiga. Men hon har ju hela fredagskvällen o lördag förmiddag på sig.Så det ska nog gå.
Spännande ska det bli att se vem hon faller för
Till helgen får jag också fint Norgefrämmande av Nina  ( varför heter alla Nina) och hennes väninna som ska komma o titta valpisarna.

Eventuellt får jag också besök av tjej som ska träffa Rut ( usch det känns jobbigt) vi får se om tycke uppstår.

Fullt hus blir det, som det är här ibland men det är verkligen bara kul
 Ni är så välkomna allihopa

kramelikram på er alla goa vänner Nu ska jag gå å packa och dra iväg till helgens äventyr.

 

Söndagen 28 Juni

Heja Sverige

Vilken fighterinstink U21 grabbarna visade i semifinalen mot England. Att vända ett 0-3 underläge är bara det värt en medalj.Och som dom sen genomförde förlängningen, dom hade verkligen England på knäna men tyvärr så var ribban o stolpen ivägen några gånger.och tyvärr så fick dom tills slut stryk i sraffläggningen men HATTEN AV FÖR DESSA KILLAR.

MICHAELS JACKSONS tragiska bortgång nådde oss också i veckan. En unik artist och stor talang har lämnat oss, men kanske han nu får den ro som han aldrig fick under sitt liv. Rest in peace

På valpfronten är det bara bra. Dom växer o frodas och får nu vara ute större delen av dagen.
Sitter så ofta jag bara kan o gosar med dom små liven.

Har nu fått hit Orka för att låna henne över skärgårdslydnaden. Men det går inte riktigt bra vi har nog hamnat lite på kollitionskurs.
Orka är tydligen en tjej som jobbar när det passar henne, och det passar inte mig.Så vi har jätteproblem med apporten och rutan som hon visst inte tänker att springa till eller gå o hämta åt mig😠

Jessie däremot funkar riktigt bra,🙂 men nu är ju hon inte van att träna med andra hundar så vi får väl se hur det går på tävlingen där det är över 100 starter varje dag.

Fia-Friends laget är i år inte i toppform möjligen då Röja som ska tävla i ettan Orka ska gå i tvåan och det funkar ju inte riktigt och Offe som ska tävla elit är fortfarande krasslig efter magsjukan som han drog på sig på SM
Kul ska det bli i alla fall.

Sen har vi ju en chans till med F-F gänget där jag tävlar ettan med Jessie tvåan kör Marianne o Pirre och eliten Tage o Nancy

Tjingeling goa vänner

Onsdag 24 Juni

SVIMMA INTE
MEN JAG HAR FAKTISKT VARIT UTE O JOGGAT BÅDE I MÅNDAGS OCH IDAG
JIM O JAG HAR BESTÄMT OSS FÖR ATT FÖRBÄTTRA VÅR KONDITION LITE SÅ NU HAR VI BÖRJAT JOGGA LITE GRANN 
O VAD JAG KÄNNER MIG NYTTIG

IGÅR VAR JAG PÅ KLUBBEN O TRÄNADE LITE MED JESSIE
OCH JAG MÅSTE SÄGA ATT HON SKÖTTE SIG FANTASTISK BRA MED TANKE PÅ HUR LITE HON HAR TRÄNAT MED ANDRA HUNDAR SOM STÖRNING

PÅ PLATSEN LÅG HON TRYGGT O SNÄLLT TROTS ATT EN VÄNLIG SJÄL SA HENNES NAMN HÖGT O TYDLIGT NÅGRA GÅNGER
VARFÖR GÖR MAN SÅ????😥
MEN NU SPELADE JU INGEN ROLL.

MATS KOM NER MED ORKA OCKSÅ
JAG SKA JU LÅNA HENNE SÅ ATT VI FÅR TILL TVÅ LAG I SKÄRGÅRDSLYDNADEN.
DET GICK BRA MED HENNE OCKSÅ FÖRUTOM APPORTEN SOM HON INTE VILLE HÅLLA HELA VÄGEN IN OCH RUTAN SOM HON ÖVERHUVUDTAGET INTE SPRANG TILL.

MEN NU HAR VI EN OCH EN HALV VECKA PÅ OSS ATT LÄRA IN DETTA OCH BLI LITE MER SAMSPELTA
VI FÅR SE HUR DET GÅR.

VALPARNA VÄXER SÅ DET KNAKAR OJ-OJ MÅSTE HA KANONMAT.
NU HAR DOM OCKSÅ BÖRJAT ATT KLÄTTRA ÖVER VALPLÅDAN SÅ VI HAR FÅTT VÄNDA DEN.
SNART ÄR DET DAGS FÖR KOMPOSTGRINDAR OCH SNART SKA DOM OCKSÅ SLÄPPAS UT PÅ GRÖNBETE
MYSIGT ÄR DET MED DOM SMÅ LIVEN I ALLA FALL


TJINGELING TILLS VI HÖRS IGEN

Söndagen 21 Juni

Midsommarhelgen

Har flutit på i lugnt tempo.
På midsommar afton var vi som vanligt nere på festplatsen, där Adelsö IF håller i midsommarfirandet.
Där finns det kaffe med tilltugg och korv med bröd att köpa. Man har också chokladhjul,pilkastning. luftgevärsskytte och en del lotterier.
Jim satsade i år på att vinna skyttet och då han bara sköt 25 poäng av 50 möjliga så blev han grymt besviken.
gick o deppade i nästan 2 timmar. Jim är riktigt bra på skytte så jag kan förstå att han blev lite besviken på sin insats.Men när dagen var slut så visade det att han kom tvåa och i pilkastningen så fick han kasta om då två stycken hade 17 poäng. Här kom han trea,han hade alltså två fina pokaler med sig hem och kvällen var räddad.
På kvällen grillade vi och vi hann precis äta färdigt innan regnet kom.

På midsommardagen jobbade jag lite, var tvungen då vi hade lite svårt att få tag i extrapersonal.
Sen åkte vi ner för att titta på det traditionella midsommarderbyt mellan Adelsö o Munsö, Tyvärr så gick segern detta år till Munsö som vann med 3-1. Glädjande var i alla fall att Jesper fick göra Adelsös mål

Idag söndag har jag haft trevligt besök av Tage ,Margot, Nina ,Mattias Timmy som kom o tittade i valplådan.

Mattias vallade även lite med Peppe. Det blev lite springit men mina får är inte så lätta då dom inte tyr sig till föraren ( vilket jag tycker är bra). Härligt i alla fall att se att Peppe  orkar för det var ganska varmt idag också.

På kvällen tränade jag lite lydnad med båda småtjejerna det gick riktigt bra

Nu ska sova för i morgon är det jobbardag igen

Tjingeling alla goa vänner

Måndagen den 11 november

SM 2009

Ja då har man varit på ytterligare ett SM
F-F framgångarna blev väl inte riktigt vad man hade hoppats på men alla gjorde ändå en fullt godkänd insats.
Förberedelserna har väl inte varit de bästa för någon utav utom för Offe då, men på söndagen så visade sig att Offe var sjuk och det sprutade från båda ändar. Vem vet hur han mådde under lördagen.

Oki blev ju halt 2 veckor innan SM och Anders var orolig för att han skulle ge ifrån sig lite gnäll. Nu blev det också som Anders befarade och Oki fick till ett glädjeskall här i var. Något som man inte har råd till på ett SM.

Peppes år har ju de flesta av er följt och med tanke på det så är ju deras prestation nästan mer värd än en SM vinst, att bara genomföra programmet var otroligt strongt gjort

Det samma får väl gälla för Tage o Nancy, inte för att det är något fel på Nancy men att Tage tog sig runt och dessutom genomförde språngmarchen om en något haltade tyder på en enorm styrka och envishet.

Några olyckliga missar kostade alla fyra en plats i finalen, men jag är fullt övertygad om att dom kommer igen otroligt revanschsugna nästa år.

Olle klarade sig riktigt bra i Agilityn
han spottade upp sig riktigt andra dagen och slutade på en hedrande 15:e plats. Det var många som diskade ut sig på de luriga banorna men Olle o Mira stod pall och tog sig runt

GRATTIS ALLIHOPA TILL ETT VÄL GENOMFÖRT SM.
GRATTIS OCKSÅ TILL LAG SPÄNNFELDT (det lag som Ville har hjälpt till att kvala in) som tog silvret i largelagklassen
och naturligtvis GRATTIS TILL PRISPALLEN I LYDNAD
Berit ,Maria och Lillemor.

Mitt under SM fick jag två glädjande nyheter 
Ozzy hade tagit sitt andra förstapris i elitklass och den här gången fick dom hela 299,5 poäng ( kanske vi har en till av O-bröderna till SM nästa år)
Och så kom det glädjande meddelandet från Anna o Oktan som fått reda på att dom får ställa upp i Englands National.
Oktan hade ju kvalat in men Anna var lite orolig att dom skulle tycka att hon bott för kort tid i England men så blev inte fallet så i slutet av August får lille Tanemannen göra upp med de stora grabbarna
Hääääärligt

I valplådan är det nu full fart, dom morrar o försöker skälla och busar med varandra. En härlig syn.
Oj-Oj börjar  nu längtas ut och vill nog träna lite 
Hon tittar längtansfullt när jag kör lite med Jessie på tomten.

Tjingeling alla goa vänner vi hörs igen 

Måndagen den 11 november

AVSLUTNINGSBAL

Ikväll är det avslutningsbal för Ekerös nior, och dom håller väl som bäst på att svänger loss när jag skriver dert här.
Naturligtvis var jag ju tvungen att åka o titta när dom anlände till skolan. Så fina dom var allihopa, tjejerna är ju söta som socker och killarna så ståtliga i sina kostymer. Dom får en helt annan hållning  än när dom går i sina säckiga mysbyxor eller jeans som sitter på halva baken ( vilket mode va)

FINAST var ju förstås Jesper och hans bordsdam Julia

Imorgon ska jag på Jims skolavslutning sen blir det att packa ner lite grejer och några hundar Sen drar vi ner till Årets SM
Ska bli jättekul att träffa alla vänner.
Fast lite svårt är det att lämna valplådan nu när valparna börjar titta ut

Tjingeling alla vänner ses snart

tisdag 9 Juni

Först en valp för mycket och nu två för lite

Ja så blev det Usch jag tycker inte om att göra folk besvikna ( förlåt Anna)
Efter att ha fått en del återbud så stod jag ju plötsigt med en valp över funderade länge o väl om jag skulle behålla en själv men förnuftet tog överhanden och jag insåg att man kan ju inte ha hur många hundar som hellst.
Så jag la ut det på hemsidan och mailen lät inte vänta på sig kul i för sig men nu hade jag ju plötsigt behov av två valpar till ja jag säger då det.

I valplådan händer det saker nu
idag har dom små liven börjat att öppna ögonen och dom har också fått smakat på lite köttfärs och fått klorna klippta

Chrille blev lite besviken att dom öppnade ögonen nu, han ville att dom skulle göra det när jag var borta så att jag inte fick vara med om den händelsen hmm den fulingen
Det är verkligen något speciellt när dom börjar titta ut.

En liten kort rapport blev det idag men nu ska jag gå o sova
Tjingeling alla goa vänner

Söndagen 7 Juni

På grund av
En hel del avbokningar ,en  del tidiga och en del sena + att några absolut vill ha hanhundar ( vilket det ju inte blev så många) så har jag nu en liten tikvalp kvar.
Jag förstår att man inte vågar vänta då man aldrig vet hur många valpar det blir, och jag hade ju ganska många tingade.
Jag har faktiskt haft hela 6 avbokningar ( ja fast 2 st bokade ju inte av utan ville ha hanhund)

Igår var jag o hämtade Jesper som varit till Gotland på klassresa
Gissa om det var 4 trötta grabbar som jag hade i bilen. Dom hade försökt att "dygna", alltså vara uppe hela dygnet. Jesper klarade det första men inte det andra.Kul hade dom haft i alla fall och härligt minne nu när dom ska splittras till olika gymnasieskolor.

Snart är det dags för SM ser med spänning fram emot att få komma o heja på alla som ska deltaga.
Lotta o jag åker på torsdag efter all skolavslutningar som man måste vara med på.

Skärgårdslydnaden går av stapeln den 4-5 juli
Ni glömmer väl inte att anmäla dit!!!!!
Jag har anmält Jessie och vi är då rakt inte färdiga för klass 1 men vi ska del taga i alla fall
Så kom igen nu alla F-F:are.

Nu kommer Lotta snart och vi ska träna lite lydnad
Lotta ska också tävla i Nynäs så vi behöver all träning vi kan få

VAPLPARNA mår utmärkt och alla har dubblat sin vikt, snart öppnas ögonen och då blir det lite mer individer av dom

Ses snart
Tjingeling Alla goa vänner

Onsdag 3 Juni

VALPARNA

Mår alldeles utmärkt. Alla käkar bra och växer så det knakar till o med den lille killen som jag var lite orolig för har tagit sig bra.
Nu är man ju lite av en hönsmamma och oroar sig kanske lite i onödan.
Nu har i dom i alla fall snart dubblat sin vikt allihopa så ni må tro att dom mår gott.
Oj-Oj börjar nu också kunna lämna dom lite längre stunder. Hon följer med på morgonpromenaden med de andra hundarna men när vi vänder så vill hon snabbt hem igen.

På bilden ser ni Rio som simtränar. Rio var för några veckor sen med om en olycka där han blev påkörd av en bil
Lyckligtvis så klarade han sig med några utslagna tänder och narturligtvis en ömmande kropp.
Lydnadsträningen har därför legat på is ett tag men nu trodde Niina att han var så pass bra att dom skulle kunna sätt igång igen.Han hade verkligen änglavakt.

Nu är det snart skolavslutning för barnen vilket dom tycker är skönt och jag också Man behöver lite vila efter för att samla krafter till nästa läsår. Den 29/6 får vi reda på om Jesper har kommit in på sin gymnasieskola
Håll tummarna för honom.

Snart är det dags för årets SM också det ska bli riktigt spännande och vi håller så klart alla tummar,tår o tassar för alla F-F:are och så några till förstås

ses snart
tjingeling alla goa vänner

Söndag 31 Maj

IDAG
Är det min födelsedag
Blev väckt av fin skönsång och presenter,
Jackies klasskompis hade ritat en fin bild av Fia, tack Samuel den var jättefin.
Det har inte varit något hårt firande, bara lite fika med syrran och lite tacobuffe på kvällen.


I valplådan är det lugnt. Dom små käkar o sover, käkar o sover.
Oj-Oj kommer ut lite mer till oss nu men vid minsta pip så springer hon in o kollar läget igen

Har varit lite orolig för den ena hanen som har varit lite slö och inte gått upp i vikt lika mycket som dom andra.
Men idag verkar han ha piggat på sig ordentligt skönt

Mer rapporter kommer framöver

Tjingeling på er

Lördag 30 Maj

😀VALPARNA😀

Har äntligen kommit så nu är väntan över och det är ett härligt lugn i valplådan, bara ljudet av små tuttande munnar.
Allt gick jätttebra och oj-Oj är jätteduktig
Lämnar inte gärna dom små så det blir bara korta promenader när hon ska ut o rasta.

På torsdagsmorgon så hade Oj-Ojs temp gått ner rätt ordentligt så då tänke jag Ok det kommer i natt.
När jag var hemma på min lunch ( tog en långlunch) så var fortfarande tempen nere och allt verkade lugnt.
Men när Chrille kom hem c:a en timme efter att jag åkt så hade hon börjat o bädda i min säng.

Vid 20-tiden började de första riktigta värkarna och 21.19 såg den 1:a valpen dagens ljus ( eller det gjorde den ju igentligen inte)
Tyckte att färgen såg lite konstigt ut inte riktigt så där svart som dom brukar vara, men jag tänkte det är väl ljuset här inne.
Funderade ändå på om den inte kunde vara brun så när nästa valp kom 22:31 och den var riktigt svart så såg jag ju att den första faktiskt var brun inget som jag hade räknat med.
Har dock sett att Scot har lämnat bruna valpar i en annan kull.
Allt flöt i alla fall på i lugn o ro och Oj-Oj hann med att ta hand om den valp som hade kommit innan nästa kom och så flöt det på hela natten kanon.
Det är en väldigt jämn kull och alla hittade snabbt till en tutte och fick i sig lite käk.
Ska bli jättespännande ( som alltid) att följa dessa individer dels i valplådan men också sedan dom flyttat till sina nya mattar o hussar

Tjingeling alla goa vänner o kram ifrån valplådan


Onsdag 27 Maj

ÄNTLIGEN

Har jag fått en ny data så nu ska väl uppdateringar bli lite oftare, det är ju en hel del som vill ha reda på hur det går för Oj-Oj och den stundande nedkomsten.
Ännu så länge är det lugnt i valplådan, Oj-Oj är lugn och tempen ligger som den ska.
Hon är dock jättetjock och lite otympligt.
Aptiten är inte riktigt heller vad den varit så det blir till att locka med diverse godsaker.
Kul att så många är med o gissar i valptävlingen, aldeles snart så får vi veta. Jag tippar på att det börjar i helgen.

Snart stundar SM också ska bli jättekul att åka o heja på alla F-F:are Känns som om vi har en ganska stor chans att få med några hundar till lydnadsfinalen om nu inte om fanns som alltid.
I Agilityn får Mira ensam försvara färgerna då Karin o Kille-Vippen tyvärr måste lämna återbud.
Riktigt synd tycker jag, då Karin o Ville är en fröjd att se på banan.Men Ville har varit lite halt från o till och gått på lite behandlingarn men nu så blev han halt igen och då tog Karin det kloka beslutet att stryka sig från SM.
Vi får heja på Olle o Mira och så på karin som ska vara med i lagklassen med sin andra tooookiga border collie.

Själv kommer jag i år också sakna min ständiga följeslagare och vän Marianne som i år inte kan följa med då hon precis då är klar min sin utbildning. Härligt jobbat Marianne jag ska nog hitta lite stolar åt dig som du ska få klä om. Du kan ju få börja med farfars stolen som vi har här hemma.

Tjingeling alla goa vänner

Lördag 23 maj

VALPLÅDAN ÄR PÅ PLATS.
Nu är jag åter hemma från en liten snabbvisit i Motala.
Jag skjutsade hem mina föräldrar som varit här på besök ett i c:a en vecka.
Dom kom hit för att titta på Jackie när hon hade sin dansuppvisning.Det blev en hel del släkt där som tittade Kul för Jackie. Mamma följde även med till Björkö för att titta på vikingautställningen som invigdes den 16/5 Hela munsö skola hade varit med o hjälp till att bygga hus som de såg ut på vikingatiden Det är ju hedrande att få vara md om ett sånt arbete men Jim har varit måttligt road av det då det har varit aldeles för noga och om det var minsta fel så fick man göra om.
Mamma som orkar lite mer än pappa var också med då Jackies klass hade sångcafè. Tänk jag  blir alltid lika förvånad när Jackie står på scen o sjunger kan inte vänja mig vid att hon är så duktig som hon är. Hela klassen är fantastiskt duktiga och det krävs stort mod att ställa sig på scenen o bara sjunga ut.

Som titeln visar så är nu valplådan ihopsatt och vi går i väntans tider.
Oj-Oj är jättetjock och börjar få det lite jobbigt, men hon är fortfarande pigg.
Man ser att hon har lite svårt att veta hur hon ska ligga ibland.

Snart får jag en ny data och då ska jag nog kunna vara lite flitigare med uppdateringarna.Det behövs ju  nu när valparna är i antågande och det finns en hel del som otåligt väntar på vad det ska bli. Vilka kön och hur många.

Tjingeling alla goa vänner

Måndagen den 11 Maj

23 DAGAR KVAR
Till beräknad valpning och Oj-Oj blir bara tjockare o tjockare
Snart är i alla fall väntan över för er som tålmodigt väntat i flera månader. Oj mår förträffligt är pigg och äter för 5 ,6 eller hur  många det nu finns där inne . Snart vet vi.
Kul är att det denna gång ser ut att komma en liten valp till Norge.

Själv tränar jag så fort jag hinner vilket blir lite då o då.
Har kört lite lydnad med Jessie fast bara på hemmaplan och det går bättre o bättre men nu måste jag snart ta mig ner till klubben för att få lite störning av andra hundar.

 Funderar på att damma av Kila lite o kanske anmäla till nån till tävling bara för att jag ska hålla igång lite
Ska prova o tränanåt pass så får vi se hur det går.

Vallningen går framåt med båda tjejerna.

Igår hade jag bjudit barnens fastrar på konser med Loa Falkman Måns Zelmelöv och Björn Skifs.
Jag bjöd dom för att dom är så snälla o låter barnen komma o äta melllis o sova över (speciellt Jesper) före o efter träningar.
Det skulle aldrig funka annars med tanke på att vi bor där vi gör , så dom är verkligen guld värda.
Meningen var att att jackie skulle följa med, men hon valde att träna inför sin dansuppvisning nästa helg så min kollega o kompis Lotta följde med i stället.

O jisses vilken kväll dessa herrar bjöd på kanon bra Tack Björn Loa, Måns och Sveriges Radios Symfoniorkester för en härlig musikalisk upplevelse.

Veckans glädjande nyhet är att Jesper nu har tränat med BAJEN och han trivdes så bra att han har beslutat sig för att byta lag YES det värmer i ett gammalt Bajernhjärta


Tjingeling alla goa vänner

SÖNDAG 3 MAJ

LANDSLAGSUTTAGNING I BRO-HÅBO

Idag var det landslagsutagningstävling i Bro-Håbo, eftersom det inte ligger allt för långt ifrån mig så bestämde jag mig för att åka dit o titta.
O tur var väl det för Anders o Oki gick riktigt bra och lyckades få en fin 3:e placering trots att dom inte var i toppform.
Jättekul och nu fick dom några fina poäng till, så det är inte helt omöjligt att vi får se dom i landslaget i höst.😀

Vann gjorde i mitt tycke Sveriges genom tiderna bästa lydnadsekipage Lillemor o Krollie STORT GRATTIS TILL ER.

Fick även träffa Rina från sista kullen och Jennie från Fia-Friends första kull idag
Jennie är nu inne på sitt 12:e år jag tycker att det är så härligt när hundarna får åldras med värdighet och vara någorlunda pigga trots en aktningsvärd ålder.

( Söta Jennie snart 12 år)


Själv har jag faktiskt tränat en del mest vallning och det går  riktigt bra. Har börjat lägga in lite höger o vänster på Jessie, Rut jobbar fortfarande med att driva rakt.

Har även tränat lite lydnad med Jessie, fick lite inspiration efter dagens tävling och idag gick det riktigt bra. Får se om vi startar nån etta framöver, kanske blir lagom till skärgårdslydnaden.

Nu går vi i väntans tider och Oj-Oj blir bara tjockare o tjockare hualigen undra hur många som gömmer sig i hennes mage

Tjingeling goa vänner


Onsdag den 29 April

😀Oj-Oj är dräktig😀
Idag var jag och ultraljudade Oj.Oj och visst hade hon små puppisar i magen. härligt nu kommer det att bli fina Scot o Oj-Oj valpar.
Vet såg minst 5 st men det är mycket troligt att det är fler desssutom börjar Oj-Oj redan bli lite tjock. Så det finns nog utrymme för några valpköpare till skulle jag tro.
Härliga nyheter var det i alla fall då det är flera stycken som väntat ganska länge på detta besked.
Nu får vänta o se hur fördelningen blir Till skillnad från andra så vill jag gärna ha en hel del hanhundar.
 
Deltagarlistan till årets SM har kommit och det blir 6 st Fia-Friendare att heja på i år.
I lydnad😀
Mattias - Peppe-Power
Anders-  Oke-Optimist
Tage  - Nancy-Näpen
Camilla-  On-Off
Agility
Karin -Kille-Vippen
Olla Mira-Mirakel
Grattis till er allihopa var så säkra att vi kommer att stå utanför ringen o hålla alla fingrar tår o tassar som vi har

Min dator är fortfarande på reparation😠hoppas att jag snart får tillbaka den

Tjingeling så länge alla goa vänner

Onsdagen den 15April

Dåligt med uppdateringar

Är det just nu. Från början berodde det på att jag inte har haft tid och inte vill man sitta inne vid datorn när det är så fint väder. Men nu har datan pajat också 😠 den hånger sig hela tiden.Ska försöka att få den lagad så snart som möjligt. Just nu sitter jag vid jackies minidator som hon fick när hon fyllde år. Tänk vilken tur att vi köpte den åt henne.Men den är lite liten för mina klumpiga fingrar.

Idag har Jesper o jag varit på första undersökningen om hans dyslexiutredning. Det var riktigt intressant att få vara med på testerna och Jesper sköttte sig galant. Han ska dit i morgon igen och om 14 dagar så får vi veta reultatet.

På fredag så ska jackie o jag gå o titta på balett på Kungliga operan dom visar Ringaren från Notredam Det ska bli jättekul att se vad man tycker om den konstformen

På hundträningsfronten är det lugnt just nu tränar lite vallning och lydnad när lusten faller på, får försöka att skärpa till mig lite.

För er som väntar på besked om Oj-Oj är dräktig eller inte så får ni vänta ett tag till Jag ska beställa tid för ultraljud och det blir troligen i slutet av april.
Till er som vet att jag inte har erat mobilnummer så skicka det gärna till mig.så kan jag messa  ifall det dröjer innan jag får tillbaka min dator.
mitt mobilnummer är 0705291018

Tjingeling från Tina

Onsdag 8 April

IDAG FYLLER VÅR UNDERBARA DOTTER
JACKIE 17 ÅR         
 GRATTIS HJÄRTAT       WE LOVE YOU

HOPPAS DU HAFT EN RIKTIGT BRA DAG
KRAM

Torsdag 2 April

Oj-Oj
😀Är Parad😀
Så nu blir det en spännande väntan framöver. Det var inte helt lätt att få till det för dessa två. Dom höll oss på sträckbänken ett tag. Dom parade sig några gånger men det blev aldrig nån hängning. Nu kanske det hade gått bra ändå men det känns ändå skönt att dom har fått till det ordentligt.
Jag var naturligtvis ute o sökte på nätet och hittade flera som fått kullar utan häng. Kontaktade också en stor Goldenuppfödare och hon hade fått flera stora kullar på detta sätt men som sagt det känns alltid bättre med en riktig parning

Imorgon åker jag och hämtar hem min lilla prinsessa, Sticker iväg redan med 06.00 färjan så att jag slipper den värsta trafiken.
Så nu ska vi pyssla om henne på bästa sätt.
Annars har veckan varit lugn.
Jackie har varit med på P4 igen den här gången var det på pogrammet 90 minuter, Dom fick en inbjudan att vara med där efter sitt förra framträdande i radion.Kul kul inte nog med det dom var förband till Måns Zelemlöv eller som jackie sa han var efterband åt oss.

Jesper drar imorgon iväg till Sundsvall för att spela en Cup med handbollen, Det är lite tomt i huset ibland nu när dom stora barnen börjar ge sig ut på egna äventyr. Men det är väl bara att vänja sig. Tur att jag har lille Jim ( så länge det varar ) o alla hundar.

Tjingeling från Tina

ONSDAG DEN 25 MARS

IMORGON
Åker Oj-Oj och jag till snyggingen Scot

Håll tummarna framåt helgen

Söndag 23 MARS

Kurs i dagarna två
Har Lotta och jag varit på och man kan väl sammanfatta det vi har gjort med några ord. Nämligen ingenting och ändå väldigt mycket. Vi har stått, o stått och stått igen. Det är nämligen ingen idè att jag försöker föklara för det går inte.
Men nu ska jag försöka köra på det här sättet eller inte försöka jag ska.
Min förhoppning är att efter detta så  ska Rut o Jessie  bli kallade för deras riktiga namn av familjen och inte för Psyk och Bryt som dom för närvarande heter eftersom övriga i familjen får psykbryt på dom ( mina små fina tjejer)

kram på er alla goa vänner

Fredagen 20 mars

Ingen hjärnskakning men migrän

I onsdags morse ringde en lärare från Jims klass efter mig. Jim hade ramlat rätt illa på morgonen och nu mådde han riktigt dåligt och hade kräkts lite grann.
Min första tanke var att åka in till Astrids Lindgrens med en gång, men när jag kom till Jim så tyckte jag inte att han var så dålig.Så vi nöjde oss med att åka in till Ekerös vårdcentral där blev Jim omplåstrad och man konstaterade att det nog inte var någon hjärnskakning.
Så vi åkte hem och tog det lugnt. På eftermiddagen fick dock jag ont i huvudet istället. Tyvärr så hade jag inga mediciner hemma  så nu har jag legat nerbäddad i 2 dagar.
Men nu känner jag mig pigg igen o tur är det för i morgon ska Lotta o jag åka till Gyllenboda hundcenter igen för att lära oss lite mer om deras syn på hundar.
Ska bli jätteintressant och roligt.

Idag så fick Jackie och hennes klass sjunga i P4 extra
Calle deras lärare hade fått en text av Annika Lanz igår som han tonsatte . Idag så haffade han musikal ettan och lärde dom sången och sen bar det av till radiostudion
Gå in på länken nedan så kan ni höra vad duktiga dom är  Dra fram till del två och till c:a 17:50 så slipper ni höra hela programmet

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1657940&BroadcastDate=&IsBlock
=

tjingeling alla goa vänner

Måndagen den 16 Mars

😀Oj-Oj har börjat löpa😀

Äntligen säger väl alla ni som har vänta men nu är det dags.
I slutet av nästa vecka far vi till fina Scot och sen är det bara att hålla tummarna för att dom fattar tycke för varandra.

I går var Lotta, Carina o Jag o tränade lite vallning.
Mina hundar skötte sig bra.
Oj-Oj måste dock lära sig att ta lite bättre styrning på håll
Hon verkar inte tro på att jag vet vad jag håller på med.
Men det gick ganska bra, körde nästan bara fråndrivning med flera crossar.
Jessie provade jag skicka på några korta hämt. Det gick riktigt bra, på första hämtet stannade hon inte i upptaget men sen gick det bra. Hon har en fin naturlig båge och får ett bra djup i upptaget.

Med Rut körde jag nästan bara fösning då hon gärna vill upp i balans hela tiden.

Lotta o Rick körde också mycket fösning och jobbade in ett ligg i vallningen och på slutet gick det riktigt bra.
Röja tyckte att vi ställde lite för höga krav och ville då inte riktigt vara med.
Men det är inga problem jag hade samma sak med Rut för ett tag sen och  nu så smiter hon inte undan kraven.

I fredags var jag o Jackie o tittade på genrepet till melodifestvalen.
En riktigt trevlig kväll hade vi. Först gick vi på restaurang och käkade och sen tog vi tvärbanan  till globen
Min favorit var Sahra Dawn Finer Gisses vad den tjejen kan sjunga det var helt enormt att höra henne på globen, en annan favorit är Caroline av Ugglas.Men Malena som vann går ju inte av för hackor hon heller  Igår vann herrarna skidskyttestafetten och kanadagässen har anlänt Alltså är våren på gång
Kan det bli bättre

kram på er alla goa vänner
(på bilden Rick)
Måndagen 9 Mars

En liten snabb uppdatering om helgen

I lördags var jag på en föreläsning om ledarskap på Gyllenboda hundcenter.
Det var otroligt intressant och ett annorlunda hundtänk en vad man är van vid.
Vissa saker kunde man ju känna igen sig i, det här sättet är verkligen något som jag vill lära mig mer om.
Jag har nu anmält till en fortsättning om några helger får se om jag kommer med.
Hoppas kunna berätta lite mer här så småningom men vill ha lite mer kött på benen först.

I söndags träffades Lotta, jag, Carina o Marianne hos Ritas får ( tack Rita för lånet). Det var jättesisigt i hagen men vi kunde hålla till i en rundfålla.
Kul att se Pirre som skötte sig riktgit bra trots att han inte har vallat sen har var hos mig sist.

Kul också att se Lotta som nu börjar kunna röra sig hos fåren, och när hon rör sig rätt så går ju Rick så fint .

Röja tände till ett snäpp till idag och började jobba med fåren, såg fint ut.

Jessie o Rut skötte sig också bra och den träning vi gjort hemma satt kvar fast vi för första gången var på nya får. Kul Kul

Nu är det dags för sängen
Tjingeling

Söndag 1 Mars 2009

Vilken underbar morgon

Det var idag. Jag gick vid 7-tiden och ute var det 14 grader kallt och solen höll precis på att gå upp. Det knistrade som kristaller i träden en fantastisk start på dagen.

Jim och jag åkte till hans badmintonträning det var därför som jag var uppe så tidigt.Det gick riktgit bra för Jim ,kul

Jag har annars varit riktigt flitig på hundtränarfronten. Har tränat tre dagar i följd och jag måste säga att det går framåt med småtjejerna.

Jessie kan jag nu skicka runt och hon lägger sig ner i balans, provade att skicka henne på ett c:a 40 mters hämt idag och det gick jättebra. Hon höll ut fint och hade ett bra avstånd bakom fåren. jag pressar henne inte så mycket att hålla ut då jag tror att hon skulle kunna bli lite vid framöver.
Hon skötte sig utmärkt i alla fall och jag känner att jag nu har henne mer i  min hand.
Rut går ocks å bra inga inrusningar på ett tag. Här får jag dock sätta lite mer press för att få henne att hålla ut men hon  tar det mycket bra. Tänk hon som för ett par veckor sen tjurade ihop och ville inte alls vara med. Nu har hon inga såna tendenser skönt.

Lilla Oj-Oj fortsätter jag med att träna att hon ska ta riktningskommandona och jag fick till några svåra situationer idag, så det var bra. Det kommer nog att bli bra framöver
Fast just nu längtar jag till att komma till nån och få lite hjälp med träningen. Det är svårt när man alltid håller på själv fast det går det också.

Imorgon är det jobb igen så då kommer vi att ligga lugnt med vallträningen får se om vi hinner med lite lydnadsträning i veckanKramelikram på er alla goa vänner

TISDAG 24 FEBRUARI

BRA TRÄNINGAR
Har jag haft i dagarna två.
Igår var jag ledig från jobbet och passade på att träna lite vallning.
Alla tre hundarna skötte sig bra.
Med Oj-Oj körde jag flanker i farten som hon hade lite svårt för på tävlingen. Det gick bra fast flankerna blev inte så rena som jag skulle ha önskat, men man kan ju inte få allt.
Nu blev det ju inte heller på det avståndet, som det är på en framdrivning men man måste ju börja någonstans.

Jessie släppte jag inte linan på men kunde ändå få henne springa runt fåren, hon var betydligt lydigae idag än förra gången.
jessie har ju en härlig stil och mycket motor när det gäller vallningen.

Lilla Rut skötte sig utmärkt igen. jag låter henne fortfarande jobba på i vanlig drivning för att hitta känslan lite mer.
Hon var jätteduktig och kunde till o med lägga sig på andra sidan flocken.

Idag for jag till klubben efter jobbet för att träna lite lydnad,
med Oj-Oj körde jag igenom treans program. Hon behöver bli lite säkrare på sittande i grupp rutan o fjärret,men kan vi bara fixa till det så ska vi nog fixa ett första pris. Ska försöka träna lite mer.

Jessie och Rut gick jag bara lite linförighet med. Det var ju första gången som dom var med och tränade på där. har ju bara kört lite på tomten. När jag gick med jessie så var Lotta med Rick + två förare med RieseN där samtidigt. Men Jessie kunde behålla fokus på mig, duktigt gjort

När jag körde med Rut så var bara Lotta med Rick nere på plan. Hon busade lite med Rick men Rut kunde också hålla fokus på mig och hon gick bättre en hon någonsin gjort.
Kul kul nu får vi kämpa vidare.

RUT I FULL FART I VALLHAGEN

tjingeling alla goa vänner


Söndagen den 22 februari

MYCKET NÖJD MED HELGEN

JAG ÄR VERKLIGEN NÖJD MED HELGENS TÄVLNINGAR. MIN LILLA OJ-OJ SKÖTTE SIG UTMÄRKT ÄVEN OM INTE POÄNGEN VISAR DETTA.
FÄR MIG ÄR KÄNSLAN VIKTIGAST ÄVEN OM DET NATURLIGTVIS ÄR VÄLDIGT KUL ATT FÅ HÖGA POÄNG OCH EFTER HELGENS TÄVLINGAR SÅ LÄNGTAR JAG EFTER NÄSTA.

LÖRDAGEN
SKICKAR VÄNSTER OJ GÅR UT JÄTTE BRA OCGH FÅR ETT FINT DJUP BAKOM DJUREN, TYVÄRR SÅ STICKER FÅREN MED EN VÄLDIG FART.
DET VAR ETT VÄLDIGT DRAG MOT UTTAGET PÅ EN DEL FLOCKAR, OJ-OJ  TAR HÖGER MEN DET TAR TID INNAN HON ÄR IFATT DJUREN OCH KAN STYRA TILLBAKA DOM PÅ LINJEN SÅ VI MISSAR HELA FRAMDRIVNINGEN OCH FÅR NATURLIGTVIS INGA HÖGA POÄNG HÄR.
FÖRSTA BENET I FÖSNINGEN LIGGER MOT UTTAGET OCH EFTERSOM DOM HADE ETT KRAFTIGT DRAG ÄVEN HÄR FÅR VI INTE TILL NÅGOT RIKTIGT FLYT, MEN VI GREJAR DET OCH ANDRA BENET GÅR BETYDLIGT BÄTTRE,
SEDAN FLYTER DET PÅ OCH DRIVNINGEN O FÅLLAN GÅR SOM PÅ RÄLS,
SEDAN VAR DET DAGS FÖR DELNING OCH HÄR GÖR OJ-OJ ETT RIKTIGT BRAVADNUMMER.
JAG FÅR EN LUCKA MED EN TACKA OCH ETT LAMM.
KALLAR IN OJ-OJ
PRECIS NÄR HON ÄR PÅ VÄG IN SÅ BESTÄMMER SIG TACKAN ATT SPRINGA TILLBAKS TILL DE ÖVRIGA TRE.
JAG HINNER ATT TÄNKA SHIT OCKSÅ ,MEN OJ-OJ SOM OCKSÅ ÄR SNABB I TANKEN HINNER PARERA UPP TACKAN FAST JAG DÅ STOD HELT FEL
DUKTIGA LILLA HUND

SÖNDAGEN
FICK EN BÄTTRE FLOCK MEN HÄMTET BLEV UNGEFÄR DESAMMA
OJ-OJ HAR SVÅRT ATT TA RIKTNINGSKOMMANDON I FARTEN SÅ HON HÄNGDE MER PÅ FÅREN OCH INTE FÖRRÄN DOM NÄRMADE SIG MIG SÅ SLOG HON HÖGER SÅ VI FICK ÅTERIGEN INTE NÅGRA HÖGA HÄMTPOÄNG.
MEN HON HADE EN FIN UTGÅNG OCH DJUP I UPPTAGEN SÅ JAG ÄR HELNÖJD ÄNDÅ.
IDAG VAR DET MALTESERKORS OCH FÖRSTA INGÅNGEN GICK BRA MEN I EN ANDRA FICK VI LITE STRUL OCH VI VAR TVUNGNA ATT GÖRA MEN OJ-OJ JOBBADE FINT OCH LÖD MINA KOMMANDON BRA.
 NU FÅR VI JOBBA VIDARE PÅ VÅRA BRISTER MIN LILLA TJEJ O JAG.

SMÅTJEJERNA VAR OCKSÅ MED OCH INSÖP TÄVLINGSATMOSVÄREN.

TJINGELING GOA VÄNNER

( bIlden påOj-Oj har Matilda Lyckman tagit när vi var o tittade på tävlingarna på Agdala)

Fredag 20 februari

RUT IMPONERADE
På dagens träning. Skötte sig med bravur efter att jag hade fått säga till henne då hon rusat lite för fort.
Sedan skötte hon sig såååå bra. Gick lite vanlig drivning och hon flankade jättebra i alla svängar. Tacklammen som jag kör på är inte det minsta invallade och hundarna måste styra upp ordentligt annars sticker dom allvärldens väg. Men lilla Rut skötte det så bra, tycker att hon växer som individ för varje dag och idag var jag extra nöjd med henne.

Jessie vill fortfarande själv , fick väl till en skaplig träning men så fort hon kommer lös bakom fåren så ska hon bara passa o balansera och då är det omöjligt att få kontakt med henne. Men vi jobbar på hon har en härlig stil och och vilja. Hon måste bara låta mig vara med om det ska gå bra, men det kommer vi är ju bara i startgroparna.

Oj-Oj tränade jag bara ett kort pass fortsätter med de korta flankerna som blir bättre o bättre, men det fattas lite än för att de ska sitta i alla lägen.
Kändes bra i alla fall.

Annars håller jag på att bombadera Jespers lärare med mail.
Det har nämligen visat sig på en test i skolan att Jesper har svårt med läs- och skrivförståelse.
Nu väntar en utredning om dyslexi remiss är skickad och vi väntar bara på att få en tid.
😠Kan ni tänka er att han nästan har gått ut grundskolan utan att någon har upptäckt detta. 😠Det är för mig en gåta hur han har lyckats få G i alla ämnen VG och till o med MVG i vissa( ja ja det är i idrott o hälsa men även där har man skriftliga prov och på det skrev han MVG)🙂
Även i matten ligger han på MVG.🙂
Som skolsystern sa till mig han är en riktig HJÄLTE
Nu håller jag på och strider för att han ska få den hjälp han har rätt till med talböcker, skrivna anteckningar från lektionen mm, och det har gett resultat, han har redan fått hem två talböcker.
Nu hoppas jag innerligt att han lyckas att höja sig lite så att han kommer in på sitt förstaval till gymnasiet

I helgen är det tävling för Oj-Oj ska bli spännande att se hur olydig hon är när vi kommer ut på tävlingsbanan😉

Tjingeling alla goa vänner

SÖNDAGEN 15 FEBRUARI

DET LJUSNAR
Visst märker man att vi går mot ljusare tider. Nu är det ju faktiskt ljust när man kommer från jobbet.
Snart kan man nog hinna med ett träningspass efter jobbet också Hääärligt.
Några andra som det också ser lite ljusare ut för nu, är Peppe o Mattias. Peppe har sedan en tid varit utan mediciner och Mattias har börjat träna honom så smått med siktet inställt på SM 2008, Vi håller som  vanligt tummarna för dom.

Idag var det några stycken som kom o vallade.
Lattjo som har gjort comeback på banan, han behöver lite hjälp med grunderna eftersom det var så länge sen han höll på, men shit vad jag gillar den hunden.

Röja som kom för att förhoppningsvis tända till lite mer på fåren. Första rundan gick riktigt bra men det behövs lite till innan hon blir träningsbar.Andra rundan var hon lite för trött och vi bröt ganska snabbt.

Rick fick springa lite men sen så blev det allvar igen.
Försökte att hålla mig undan då han blir lite tryckt av mig men det är ju inte lätt för stackars Lotta som inte har vallat förut.

Tll slut så tog jag linan och Lotta gick framför fåren och se då fick vi Rick att jobba riktigt bra och poletten ramlade ner hos Lotta också.( tror jag i alla fall)

Oj-Oj skötte sig riktigt bra vi fortsätter att jobba med korta flanker och kör slalom mellan träden. Inte lätt att träffa öppningarna men så är det väl med grindhålen på banan också. Så det är riktigt nyttig träning.

Rut gick riktigt bra och jag kunde låta henne runda fåren utan att hon dök in mitt i flocken.

Jessie däremot som brukar sköta sig bra fick lite spel idag och tyckte att det var så kul.
Nej nu är det liten fålla och 25:a som gäller för henne.
Bara det tinar nån gång så att vi kan bygga den.

Annars vill jag bara säga
GRATTIS TILL HELENA JOHNSSON
SOM IDAG TOG VM GULD I JAKTSTARTEN I SKIDSKYTTE

OCH SOM VANLIGT
HA DET GOTT ALLA GOA VÄNNER

Söndagen den 8 februari

27 ÅR och texten som försvann
Kan ni tänka er den 6/2 hade Chrille o jag varit tillsammans i 27 år. 😘Puss på dig hjärtat😘 Det är ju inte klokt vad tiden går. Att jag då bara var dryga 3 år äldre än vad Jackie är nu sätter ju också saken i en annat perspektiv o tänk vad man kände sig stor på den tiden .

I tisdags hade jag en ledig dag från jobbet, jag var då till Gunsan som hade ordnat så att vi kunde göra en tävlingsträning.
Vi fick 2 race var och hade 12 minuter på oss att utnyttja på bästa sätt.
tack Gunsans som fixade detta.
Oj-Oj skötte sig riktigt bra och vi kunde putsa på en del deltaljer.
Om två veckor ska vi tävla Oj-Oj o jag, får se hur det går.

Hade skrivit ett ganska långt inlägg på den här bloggen men texten försvann 😠och nu orkar jag inte skriva om allt igen.

Är lite trött så nu är det dags för sängen imorgon är det jobb igen.

ta hand om er alla goa vänner
Lördagen 31 januari

LIVET ÄR INTE RÄTTVIST

Tänker på Mattias o Peppe, precis när vi började få upp hoppet om att Peppe faktiskt ska kunna bli frisk så slås benen undan och vi fallar i en djup dal igen.
Febern var ju på väg ner och äntligen kände man att nu är det på gång och sen händer det termometern visar på över 40 grader igen. Inte är det rättvist på den fina hunden och en så ödmjuk o ambitiös förare som Mattias Nä man blir så ledsen för deras skull och inget kan man göra😥 Kan bara fortsätta att hoppas att ett under ska ske, men det är ju lite svårt när man inte hittar vad som är felet på den stackars hunden skit skit skit usch jag mår mår nästan illa när jag tänker på eländet 🤒

Det är ju också svårt att vara riktigt glad när detta hänger över en och det går inte en dag utan att man funderar hur läget är.

Men här hemma är allt frid o fröjd.
Jim var första gången på badmintonträning idag och han tyckte det var kul så jag hoppas att det är något han kan fortsätta med.
På jobbet är jag klar med alla mina medarbetarsamtal vilket också känns skönt. Det är ju något som är lite jobbigt men samtidigt kul och inspirerande.

Idag var det också några här ute o vallade.
Lattjo fick göra comeback i hagen vilket var riktigt roligt. Lille Rick ( som inte är så liten längre) fick prova på igen och det gick riktigt bra när Lotta kunde gå själv med honom, även Röja kom för att få träffa får, Det var bara andra gången och både Carina o jag trodde nog att hon skulle göra skäl för sitt namn men hon röjde inte alls.
Hon fick väl upp intresset lite för fåren men det går  åt ett par gånger till för att hon ska komma igång ordentligt,

Med Oj-Oj kör jag just nu bara korta flanker och att hon ska lyda ordentligt på ligget på visselsignalen vilket hon inte alltid gör.Med jessie försöker jag vara med lite mer i spelet hon vill gärna köra sitt eget race.

🙂Lilla Rut hade tjurat färdigt idag o ville valla igen.🙂


Ta hand om er alla vänner

Söndagen den 25 januari

Årsmöte o Föreläsning
Idag hade vi årsmöte i min vallklubb Mälarmårdensvallklubb. En tillställning som löpte tämligen smärtfritt.
Innan årsmötet så var vi bjudna på en föreläsning om att lyckas med Sven Sognevik.
Där Sven gav oss sina tankar om tävlandet tränandet och om uppsatta mål, Det är alltid mycket intressant att höra andras erfarenheter och hur dom förverkligar sina mål.
Sven är dessutom otroligt pedagogisk.

Annars har veckan varit full av besök på olika gymnasieskolor och nu har Jesper gjort sitt val. Så nu är det bara för honom  att kämpa på det sista året i 9:an och försöka förbättra betygen lite. Han har beslutat sig för att bli elektriker och vill gärna in på Solna gymnasium där dom också har en handbollsprofil.
Vi får se om han lyckas.

Jim har beslutat sig för att sluta spela fotboll och vill istället börja med badminton så nästa lördag ska han förhoppningsvis få prova på detta.

Jackie tränar på med sin dans och i maj kommer dom ha sin årliga uppvisning. Jackies grupp har så många danser så dom har fått hela fredagskvällen för sig själva. Ska tydligen köra igenom olika danser från 30-talet ( tror jag det var ) och framåt i tiden. Det är alltid lika roligt att gå på dessa uppvisningar.

Själv måste jag väl sätta igång på allvar med hundarna, och bara det blir lite ljusare på kvällarna så ska det väl bli lite lättare. Helgens väder har ju varit dötrist tur att det varit så mycket rolig sport på tv och med flera svenska framgångar.


tjingeling alla goa vänner


Söndag 18 janurai

VALLTÄVLING OCH TRÄNING
Igår var jag och tittade på min klubbs valltävling på Agdala i Södertälje.
Det var riktigt kul att träffa lite gamla vallkompisar igen.
med mig hade jag också en blivande F-F:are som var i stockholm på besök och då passade på att besöka en valltävling
Tack för trevligt sällskap Matilda,

Banan var ganska liten  men fåren var jättesnälla, även om hundarna var lite tajta i utgången så stod dom snällt kvar,
Lite sugen blev jag att vara med får se om jag ska anmäla Oj-Oj till någon tävling.

Träning
Idag har jag tränat lite vallning.
med Oj-Oj körde jag korta flanker och hon tog träningen riktigt bra. Körde i lina och vänster flanken blev nästan för bra slog lite bakåt, höger var lite svårare men ok. Får se vad som sitter kvar i nästa pass.

Rut gick ganska bra i fösning med lina men när jag släppte henne så sprang hon alldeles för mycket utan någon känsla och när jag fick tag i henne o talade om att så där uppför vi oss inte så ville hon inte vara med längre.
Hon är lite speciell och ställer man lite krav på henne så tjurar hon ihop och vill inte vara med längre, Vi får se om vi kan lösa problemet.

Jessie fick också köra fösning i lina
Hon vill ju gärna upp i balans så det kommer att bli mycket fösningsträning med henne
Hon visar dock upp en härlig känsla för djuren och håller än så länge ut bra och ger djuren utrymme.
Det ser riktigt lovande ut men det finns mycket kvar att jobba på.
Nu är det dags för skidskytte på tv och en kopp kaffe.
ha de gott allihopa


några bilder på Jessie i dagens träning
Lördag 10 januari 2009

LITE VALLNING O LITE LYDNAD

Idag kom Lotta o lille Rick ut för att valla lite.
Jag tog med mig Oj-Oj Kila o Tora ,småtjejerna fick vara med husse, jag tyckte inte att dom behövde valla något idag. Dessutom blir dom så stolliga när jag håller på med andra hundar och jag vill inte ha dom skällandes o hoppandes vid staketet.

Rick ser fin ut tycker jag även om han tyckte att jag var lite läskig och inte vågade valla fullt ut. Men man kan se att han naturligt söker sig ut från djur och ger dom utrymme.
Man får nog passa sig för att trycka hon för mycket då kan han nog bli lite vid.

Nästa gång ska vi köra på tackorna som lite rörligare så ska Rick få jobba på lite mer. Han här inte fullt tänd ännu men som sagt det ser bra ut så långt.

Oj-Oj fortsatte jag att köra lite slalom mellan träden, hon tänker fortfarande lite för mycket själv men det kommer.

På kvällen tränade jag lite lydnad med Jessie och Oj-Oj .
med Jessie blev det bara lite lätt träning, En kort linförighet lite ställande hopp o apportering.

Oj-Oj körde jag igenom hela treans program ( förutom att jag inte la henne i rutan utan berömde när hon kommit dit) och tänk hon fixade allt den lilla hunden.
Fjärret kan hon inte så bra, Hon kan växlingarna men jag måste stå nära för att hon inte ska flytta sig framåt.Ska försöka träna lite mer så kanske jag kan starta en trea innan hon ska ha sina små.
Vi får se vad vi hinner med, det såg i alla fall riktigt bra ut ikväll.

Tjingeling alla vänner
här kommer några bilder på fina Rick

fredag 9 janurai 2009


GILLINGEBANAN O VALLNING

I onsdags var jag på gillingebanan tillsammans med några kollegor och körde halkkörning. Jag ska villigt erkänna att jag var ganska nervös innan vi började köra men sen var det bara roligt.
Vi fick också en del teoretisk utbildning + att vi fick gå in i deras säkerhetshall och prova på att välta runt  och krocka med en bil.
En riktigt givande dag var det i alla fall.

Torsdag och fredag har jag varit ledig från jobbet och har då passat på att valla lite.
Med småtjejerna är det styrning som gäller nu. Dom tycker att dom kan valla alldeles själva utan min medverkan.
Och det kan dom ju också, det ser riktigt fin ut men jag vill nog ha ett finger med i spelet också.
Där är det lite större problem då dom är helt fokuserade på att valla, men vi nöter på så ska vi nog lösa det också.

Oj-Oj fösöker jag styra lite på håll, det finns lite bra träd i den hagen som jag försöker köra slalom emmellan. Det går ganska bra men hon måste ta stoppen lite bättre och sedan gå rakt på där jag sätter henne på fåren igen. Hon glider gärna lite där och styr upp som hon tycker själv.

Igår var jag till frissan och fick mina gråa hår täckta så nu kan man känna sig ung o vacker ett par veckor till 😉

Tjingeling alla vänner

VILKEN UNDERBAR MORGON

DET VAR IDAG
13 GRADER KALLT O SÅ KNARRADE DET SÅ DET SKÖNT UNDER FÖTTERNA NÄR MAN GICK PÅ DEN LILLA SNÖ SOM FINNS HÄR.
SOLEN HÖLL PÅ ATT GÅ UPP NÄR JAG GICK UT PÅ EN LÅNGPROMENAD MED HUNDAR HÄÄRLIGT.

IGÅR VAR JAG TILL SANDVIKEN FÖR ATT TITTA PÅ OJ-OJ:S TILLTÄNKA POJKVÄN.RESAN GICK BRA OCH HANEN FÖLL MIG VERKLIGEN I SMAKEN MER OM HONOM KOMMER SNART PÅ SIDAN VALPAR PLANERAS. TACK JOEL O PERI FÖR ERAT TREVLIGA MOTTAGANDE.

PÅ HEMVÄGEN PASSADE JAG PÅ ATT ÅKA O HÄLSA PÅ EVA O NALLE OCH TITTA PÅ DERAS NYA GÅRD
O VAD FINT DET VAR OCH STOOOOORT
EVA PLANERAR OCH JU ATT HA LITE KURSER PÅ GÅRDEN OCH VI PRATAE OM ATT TA DIT FIA-FRIENDS GÄNGET SOM FÖRSÖKSKANINER SÅ SMÅNINGOM.
LÅTER FANTASTISKT ROLIGT TYCKER JAG
TACK EVA O NALLE FÖR TITTEN DET VAR ROLIGT OCH ATT DET ÄNTLIGEN BLEV AV

PÅ FOTOT SER NI EVA O NALLES FINA HUS


TJINGELIING FRÅN TINA

NYTT ÅR IGEN

Så var det nytt år igen, med allt vad det innnebär av förhoppningar och förväntningar äver allt som man har framför sig, Barnens skolgång och deras fritidsaktiveter, Två tonåringar på språng ut i vuxenlivet med all oro men även lycka som det för med sig, och så en liten kille som om ett par år är tonåring han också.
Allt som man själv har framför sig i jobbet på fritiden ja det är mycket man har att se framemot.

Idag har min rygg i alla fall varit skaplig och jag har kunnat vara ute med hundarna på ganska långa promenader, men träningen får vänta då jag fortfarande har känningar.
I morgon är det jobb igen, skulle igentligen ha varit ledig men eftersom jag missade måndag o tisdag den här veckan så har jag lite att ta igen, Speciellt i månadskiftet är det väldigt mycket att göra,men om det går som jag hoppas så ska jag vara ledig nästa vecka.

På lördag ska jag göra en liten tur norröver för att titta på Oj-Ojs tilltänkta fästman till nästa kull.Det ska bli spännande att se honom live.
På vägen hem tänkte jag passa på att hälsa på Eva , Nalle o Lisa-Listig som köpt en fin gård norr om Uppsala. Det ska bli jättekul att träffa dom och få se deras fina gård.

Måste passa på att tacka Niina i Finland som skriver så ofta o berättar o hur det går för henne o Rio. Det är alltid lika roligt att få hennes mail.
Nyåret hade flutit på bra för henne o Rio och han hade inte visat någon som hellst rädsla för smällarna. Hos mig har det också varit lugnt
Fördelen att bo så här är ju att man slipper det mesta av allt smällande veckan före o efter nyår.Det kan vara lite grann men inte så farligt.

Hoppas att det har gått bra för er andra också.

Nyårsafton firade vi med familjen och Jackies pojkvän, vi käkade plankstek som vi alltid brukar göra. Det är lite bökigt att hålla på med så det brukar bara bli en gång om året.

Förövrig så håller vi nu i familjen alla tummar .tår o klor och allt som går att hålla för att Peppes temp skall fortsätta att sjunka så att han o Mattias kan se framåt mot ett härligt 2009 med mycket träning o tävling.
( tack en gång till Mattias för att du alltid håller mig underrättad om vad som händer)

Till sist till er alla
ett riktigt
GOTT NYTT ÅR

Happy New Year

Hyvää Uutta Vuotta

VALLNING O RYGGONT

Annadag jul var jag ut o vallade lite med hundarna. Tänkte bryta av allt julätande med lite träning.
Hundarna gick riktigt bra, Jessie har kvar sin  fina stil men trycker på lite mer nu, Rut börjar få upp lite mer känsla och rusar inte alls lika mycket.Oj-Oj körde jag mycket att släppa draget då hon har väldigt svårt att göra det. Men efter ett par gånger så funkade det riktigt bra och hon upptäckte nog att hon kan ha koll på fåren ändå. Så alla hundarna gick riktigt bra.
vad värre var är att jag gjorde illa ryggen och har sen dess inte kunnat röra mig speciellt mycket. Skit jag som hade planerat att kunna träna en hel del nu när man är lite ledig men men tyvärr så blev det inte så.

jaja det är bara att ta nya tag när värken har släppt vilket jag hoppas att den gör snart för detta är inte roligt .
Jag vill ut i det fina vintervädret.

hade bäst alla vänner

LITEN HAR BLIVIT STOR

Lilla Rut har blivit stora damen och kommit in i sitt första löp.
Tänk vad tiden går tyckte inte det var länge sen hon låg i valplådan och vi var väldigt fundersamma på om hon skulle klara sig eller inte.
Men nu är hon pigg o stark och i morgon ska vi gå till fårhagen o köra lite julvallning.
Får se hur det går det var några veckor sen vi körde något nu.

Hoppas ni alla har haft en skön Julafton vi hade det mysigt med god mat o Julklappar förstås.
barnen var nöjda o glada och det är ju huvudsaken.
Syrran var också här en stund o firade jul med oss

Min internetuppkoppling

Har varit under all kritik ett tag, därav har det inte blivit någon uppdatering.Det har varit så trögt så trögt så man håller på att bli tokig,
Några mail har jag kunnat få iväg men mer har det inte varit.

Nåväl Lucia har varit och på bilden ser ni Munsös Lucia en söt tjej vid namn Emma. Jim var också med i Luciatåget och sjöng solo 1:a versen i nu tändas tusen Juleljus.

På julavslutningen är det tradition att vi går med facklor till kyrkan. I år blåste det så kallt så syrran o jag gick lite i förväg .

Jackie har också haft avlsutning i den fina Kungsholms Kyrka riktigt stämningsfullt var det.

Så nu jobbart man bara en dag till sen ska jag ha julledigt i fem dagar, i dag så var det rätt hysteriskt på jobbet med sjukt i alla grupper, det är vinterkräksjukan som härjar.
Hoppas att ni slipper den.
Så till alla goa vänner därute vill jag önska en riktigt
God Jul o Gott nytt ÅR

Mässan
Så har man varit på mässan igen och det är alltid lika kul. Speciellt för att man träffar en massa människor som det var ett tag sen man såg.
På fredagkvällen kom dessutom Mattias och Nina hit o hälsade på .
Vi åt och drack lite gott och hade trevligt samkväm på kvällen
Jättekul att ni tog er tid och fixade både barn o hundvakt o kom hit.Ett mycket uppskattat besök både av mig och resten av familjen.

Två stycken F-Fare skulle vara med o tävla på lördagen nämligern bröderna O
Tyvärr så gick det inte riktigt bra för nån utav dom ( fast inte dåligt heller) det är ju små marginaler ibland från att nå ett toppresultat.
Oki som gick ut först tappade apporten på dirrigeringsapporteringen och nollade tyvärr vittringen annars hade han fått en riktigt fin placering,
Offe var lite väl laddad och kom tillbaka till sitt gamla mindre bra fritt följ.
På rutan tror jag att han missförstod Camilla då hon skulle rätta till honom lite. han gick lite framåt i stället för att flytta sig in rutan.Han gjorde en kanoninkallning som vanligt men fick dåligt betalt för det.Men han tappar absolut inget tempo även om han tycker att det är lite jobbigt inomhus.
Fortsätt kämpa på bara snart släpper det för er båda.
Träffade även Patrik o Malin som har Op och deras lilla dotter Ebba och det var verkligen längesen.
Patrik lovade att sättta fart med OP nu så snart kanske vi får lite resultat därifrån också

Snart är det Lucia och då måste man ju gå o titta på Jims luciatåg Jesper har förbjudit mig att titta på hans, så det får man ju respektera.
Jackies hinner jag inte på däremot ska jag åka o lyssna på deras julavslutning den 19/12

För ett tag sen gick Jackies mobiltelefon sönder hon fick då låna min, när jag sedan satte tillbaka mitt simkort så var alla sms borta.
Jag vet att några av er hade skickat adressändring mm så om ni vill skicka det igen så vore jag tacksam.

I skrivandes stund får jag ett sms från Anna Ö som berättar att Oktan har placerat som fyra idag igen inte illa
JÄTTEGRATTIS TILL ER.

HA DE GOTT ALLIHOPA
 

TÄNT TILL PÅ VALLNING
Är det flera F-F:are som gjort den sista tiden.
3 st har varit på en endagarskurs hos Maria Hagström som hade tagit dit Karin Söderberg. Det var Katarina o Rita, Ann o Rina + Lotta med Rick ( jaja han räknas till F-F gänget även om han inte har det prefixet)
Dom gick igenom vallnings grunder och vad man bör tänka på vad det gäller träning av unghundar.
Rita har ju varit tänd en tid och Katarina ska nu ta det lugnt med vallningen ett tag.
Rick o Rina har ju bara träffat får en gång, men båda tände till den här dagen, jättekul.
Ronja har varit på kurs i Nyköping och även hon med matte Elin tyckte att detta var störtkul härligt.

Även finska Rio har ju fått träffa får fast det var för ett tag sen och dom som Niina var hos tyckte att det såg fint ut. Nästa år har Niina och Rio förhoppningsvis egna får att träna på.

VILSE I SKOGEN
Gick jag häromkvällen ja ni vet ju hur mörkt det är ute nu och  när jag var ute o gick med hundarna så ringde telefonen och medans jag tog upp den o svarade så måste jag ha gått in på fel stig.
Tänk er själva att stå i en beckmörk skog och bara ha en fick- lampa som lyser och dessutom ha ett sånt fenomenalt lokalsinne som jag har.
Nåväl det var bara att vända och försöka hitta ut nånstans Efter tag så såg jag i alla fall i ljus ifrån några hus.
Jag kom ut på en väg där jag kunde lokalisera mig och väl där så ville jag inte gå in i skogen igen. Så det blev en ganska lång promenad eftersom jag tog landsvägen hem.

Igår var Lotta här så vi tränade lite vallning med Rick Jessie Rut o Oj-Oj. Rick ser riktigt fin ut vi tränade mest fösning eftersom tacklammen är lite tröga och det är svårt för unga hundar att trycka på. Han verkar vara en ganska okompliserad hund så det ska nog bli rikktigt bra.Jessie o Rut körde jag i lina. Jessie är ju heltänd och vallar jättefint men jag känner att jag vill vara med lite i spelet också. Rut går också bra men dyker då o då in i fåren och detta vill jag inte att hon ska fortsätta med så nu försöker jag se till att den situationen inte uppstår .

Annars går ju tiden med väldiga kliv och vardagslivet går sin stilla lunk.
Jesper håller som bäst på att försöka kolla in olika gymnasium får se om han har lika stor tur som sin syster så att han kommer in på förstahandsvalet.
Han vill in på Solna Gymnasium där han kan få gå ellinjen med handbollsprofil vi får se hur det går.
Nästa vecka ska vi åka och titta på två gymnasium.

Jackie har startat ett band med fyra stycken killar jätteroligt tycker jag Får se om man får gå på nån spelning framöver.

Jim har beslutat sig för att vara med i skolans luciatåg där han också ska sjunga en vers i nu tändas tusen juleljus alldeles själv. Modiga lilla Jim
Även Jesper ska vara med i skolans Luciatåg ganska kaxigt av en tonårskille som vill vara lite macho men vad gör man inte för att höja betygen lite. Han kommer dock inte att sjunga.

Visst är det jobbigt med barnen ibland och all oro man känner men för det mesta är det ju bara härligt och jag är oändligt tacksam över att jag har mina änglar

ha de gott allihopa o ta det försiktigt i vinterhalkan

MÄLARMÅRDENS INSTRUKTÖRSKURS

Igår hade vi instruktörskurs på för instruktörerna på Mälarmården.
Tyvärrr blev det lite mannfall och det var bara 3 st som kunde komma. Men det gjorde att vi hade tid för mycket o givande diskussioner.
Vi tittade lite på mina unghundar och diskuterade vad man kunde göra med små hundar. Vi enades nog om att man skulle försöka ta det lite lugnt så att de både får växa till sig både fysiskt o psykiskt .Det kan ju vara svårt ibland speciellt när der går så lätt och man ser att hunden har talang. Tur för mig är ju att jag har det fullt upp på helgerna framöver och på vardagarna är det ju alldeles för mörkt för att träna, så risken att jag skulle träna dom små för mycket är nästan obefintlig.

Vi tittade också på en del problem och diskuterade vad man kunde göra åt saken.
En riktigt givande dag var det.Tack alla tjejer för de trevliga diskussionerna

Idag har jag varit med Jesper på handbollsmatch tyvärr så fick dom stryk helt onödigt för dom slarvade bort så mycket.
Sen har jag faktiskt slappat lite o legat i soffan o tittat på en film.
I morgon är det arbetsdag igen måste börja planera riktigt för en planeringsdag som jag ska ha på torsdag för en av mina grupper.

ha de gott alla vänner

OJ VAD VECKORNA GÅR.
jag tror faktiskt aldrig att tiden har gått så fort som den gör just nu.
Men det beror väl på att man har fullt upp antagligen + en hel del att tänka på , på jobbet.
I måndags var det en  heldagskurs med ett nytt system som vi ska använda. Det är alltid roligt att lära sig nya saker men lite nervöst för att man ska kunna hantera det i verkligen också.
Det är ju inte så bra om det blir en massa fel, men det ska nog gå bra.
Tisdag möte på jobbet igen och på kvällen var två kollegor + Jackie o jag och tittade på cansergalan. En trevlig tillställning som började med lite mingel o tilltugg på bemanningsfirman som bjudit oss på detta.
Onsdag var jag faktiskt ledig åkte till frissan och började städa och möblera om i vardagsrummet Oj vad det var dammigt.
Åkte också till frissan och klippte och färjade till de gråa lite

Torsdag Ledig idag också. Åkte till Vällingby och fyllde på hepatit A och B vaccinet på mig o barnen så nu behöver vi inte vaccinera oss på 25 år bra va. Handlade lite kläder åt Jim och det var välbehövligt. Tänk  plötsligt kan barnen bara inte ha sina kläder.
Fortsatte att fixa i vardagsrummet.
Fredag möte på jobbet, Chrille var på wiskyprovning 
annars en skön kväll framför TV:n
Lördag tränade vallning med Jessie Rut o Oj-Oj, Kila fick hjälpa till att hämta  och dela fåren.
Måste säga att unghundarna blir bara bättre o bättre och det är rikgit kul att träna dom.
Söndag en slappar dag, ja så hade den veckan gått och nu är det måndagkväll igen hej o hå

Lägger med en länk somm jag fått av Niina med Rio som visar lite av deras träning visst är dom duktiga
http://www.youtube.com/maidogvideos

Thank you soo much Niina for all the fotos and films you are sending me.

Ha de gott gänget

TÄVLINGSLEDARE, VALLNING O MAGDANS
Ja tänk vad mycket man kan hinna på en dag.
Dagen började med att jag var tävlingsledare på MBK:s lydnadsklass tävlingar i klass tre och elit. Åkte hemifrån kl 07.00 allt för att vara ute i god tid och ha koll på om mina markeringar fanns kvar. Var på klubben i torsdags och märkte upp banan samt gjorde en del justeringar från det tänkta programmet.
I trean var det 8  anmälningar tror jag men 4 hade strukit sig så det kom 4 st till start varav 2 bröt tävlingen. blev ju en liten avslagen tävling.
I eliten kom 5 till start och alla fullföljde ( kul) tror att jag lyckades hålla ihop programmet ganska bra,enda fadäsen var väl att jag tyckte att domaren kunde ge klass tre hundarna betyg i helhetsintryck. Men det var visst bortaget sedan en tid till baka. Jaja det märks att man är lite ringrostig i lydnadssammanhang.
Tur då att jag har så duktiga valpköpare. Klara för SM är just nu Camilla o Offe, Anders o Oki, Tage o Nancy, Mattias o Peppe ( ni kommer väl ihåg att hålla tummarna för Peppes tillfrisknande) Kanske Mira o Olle också kan få till några resultata. Sen har vi ju Cissi o Pa-Paya och Stina o Ozzy som är på G håller tummarna för er.

Efterlydnadstävlingarna åkte Lotta o jag till Rita för att Lottas Rick skulle få träffa fåren. Jag delade av lite djur från en stor flock. Det var inte så lätt men Oj-Oj gjorde ett kanonjobb. Tog in den lilla flocken i 25:an och körde först med Jessie o Rut innan vi tog in Rick.
Lotta var lite fundersam hur det skulle gå trodde nog att Rick skulle skälla o vara lite rädd, men icke sa nicke han skötte sig så fint hela tiden. Han såg ut att bli mycket lik min Jessie i stil o koncentration. Han är naturligtvis inte helt tänd men han var helt seriös i sitt arbete på en gång. Kul att se.
Jessie skötte sig kanonbra och Rut gick riktigt fint andra rundan.

Efter vallningen bar det iväg till Ekerö för att titta på Jackie när hon dansade magdans. Jag har sett det några gånger förut men det är alltid lika roligt så jag tittar gärna flera gånger. Dom är så duktiga alla tjejerna.
När jag kom hem hade Chrille maten klar och det smakade riktigt gott efter en lång dag.
I morgon är det Handboll på programmet.

ha de gott alla vänner

( på bilden ser ni fina Rick)
 

JUST NU
Hoppas jag bara på att få ett positivt samtal från Mattias angående Peppe,
tyvärr så har det ju inte blivit någon förändring i Peppes tillstånd utan hans temp fortsätter att stiga vid ansträngning. Alla prover som är tagna och det är en hel del visar ingenting utan Peppe är enligt dom hur frisk som hellst.
Nu får vi vänta i två veckor till sen ska Peppe läggas in på Strömsholm för ytterligare utredning.Jag hoppas verkligen att dom hitttar vad som orsakar detta så att man kan sluta att famla i blindo.
Jag lider så med Mattias och hans familj förstår att detta tär nåt frunkansvärt.
Men Mattias du vet att jag kommer att göra allt vad jag kan för att stötta dig vad som än händer


Igår skulle jag till frissan för att dölja dom grå men jag hade visst tagit fel på en vecka. Men det gjorde inte så mycket för då hann jag in till Jackies skola och lyssna på henne när hon sjöng.
Två tisdagar per termin så får dom som vill uppträda i stora aulan och den här tisdagen var det några elever från Jackies klass som sjöng o spelade.
Oj vad mycket talanger det finns, Dom var verkligen jätteduktiga allihopa och jag satt o tänkte att alla dessa skulle absolut kunna kvala in i IDOL. Jackie sjöng Can you feel the love tonight ( lejonkungen ni vet) tillsammans med en kille som heter Samuel oj vad fint det var. Två stycken av de andra gjorde också starkt intryck på mig med känslosam sång och med mycket inlevelse.
Jag kommer nog att gå o lyssna nästa gång också.Billig o bra underhållning en tisdagskväll.


Ha de gott alla vänner o håll tummarna för Peppe

TÄVLINGSLEDARE O VALLNING
IDAG VAR JAG TÄVLINGSLEDARE PÅ KLUBBENS TRÄNINGSTÄVLING, ETT BRA GENREP TILL NÄSTA HELG DÅ JAG SKA ROPA TREAN O ELIT.

TYVÄRR SÅ VAR DET BARA TRE STYCKEN ELITHUNDAR OCH INGEN I TREAN DÄR MEN DET VAR BRA ATT FÅ KÖRA IGENOM ELITEN. OCH MIN PLANERING OCH BANANS UPPLÄGG KÄNNS  GANSKA BRA, SKA BARA KORTA NER FRIA FÖLJET LITE FÖR DET BLEV KANSKE LITE VÄL LÅNGT.
MARIANNE VAR SNÄLL OCH STÄLLDE UPP MED PIRRE SÅ ATT JAG FICK ROPA IGENOM EN KLASS TRE HUND OCKSÅ.
MARIANNE KÄMPAR PÅ MED PIRRE OCH DET SER BÄTTRE O BÄTTRE UT HÄÄÄÄRLIGT JOBBAT.
MARIANNE ROPADE OCKSÅ IGENOM MIG O OJ-OJ I TREAN OCH JAG TYCKTE HON SKÖTTE SIG RIKTIGT BRA MED TANKE PÅ HUR MYCKET VI TRÄNAR DETTA.
HON STANNADE DÅLIGT PÅ INKALLNINGEN, TOG FEL VITTRINGSPINNE OCH FJÄRRET VAR ABSOLUT INTE GODKÄNT. MEN HON HAR PRECIS LÄRT SIG STÅ OCH VITTRINGEN HAR PRECIS BÖRJAT SÄTTA SIG HÄR HEMMA.
JAG TYCKER HON ÄR EN FANTASTISKT LITEN HUND SOM FUNKAR SÅ BRA PÅ APPELLPLANEN MED TANKE PÅ ATT VI BARA TRÄNAR HEMMA PÅ VÅR TOMT.

NÄR JAG KOM HEM KUNDE JAG JU INTE LÅTA BLI ATT GÅ TILL FÅRHAGEN EN SVÄNG,JESSIE SER FORTSATT FIN UT OCH RUT GICK RIKTIGT BRA EFTER FÖRSTA RACET. HON ÄR DOCK INTE LIKA SERIÖS SOM JESSIE ÄNNU MEN DET KOMMER NOG.
JESSIE HAR EN LITEN TENDENS TILL ATT VILJA LÅSA SIG MEN IDAG VAR HON I RÖRELSE MEST HELA TIDEN HON SER RIKTIGT HÄRLIG UT EN LILLA HUNDEN.OJ-OJ SKÖTTE SIG OCKSÅ RIKTIGT BRA GÅRDAGENS TRÄNING SATT NOG KVAR I HENNE MEN HON MÅSTE BLI BÄTTRE PÅ FLANKERNA I FRÅNDRIVNINGEN.

NU FÅR DOM VILA FRÅN VALLNINGEN I EN VECKA ELLER KANSKE TVÅ DET BEROR PÅ HUR KÖRIGT DET BLIR NÄSTA HELG MED TÄVLINGSLEDERIET DANSUPPVISNING OCH HANDBOLLSMATCHER

TJINGELING ALLA GOA VÄNNER

 

Handbollsmatch o vallträning
Har stått på programmet idag.
Tyvärr fick grabbarna storstryk med 11 mål men dom kämpade på ett bra i alla fall. Tror inte att dom vant sig riktigt med klistret som dom nu har fått börja använda, för första fem minutrarna så kastade dom bort varenda anfall.

När jag kom hem så tog jag alla hundarna utom gamla Tora och gick o tränade lite vallning.
Kila fick hämta fåren och dela upp en liten träningsgrupp till oss.
med Oj-Oj körde jag mycket cirkelträning + att hon ska ta det lugnt i framdrivningarna, Måste fortsätta jobba på det för hon har alldeles för bråttom.
Småtjejerna gick riktigt bra tycker jag Rut har lite mera srping i benet och kroppsvallar mest än så länge. Hon  har en tendans till att vilja gå upp lite långt på sin vänstersida. Men efter tag så minskade pendlingarna och vi fick till lite bra drivningar.
Jessie har mera Eye och koncentration, kan nog bli lite vid om jag inte passar mig ska inte trycka henne så mycket, Hon verkar flanka narturligt och håller ett fint avstånd till djuren. Verkar också slå ut naturligt när hon kommer nära
En riktigt rolig träningstund hade vi i hagen.

Förra lördagen jobbade vi också med vallning då vi hjälpte till på vår valltävling .
Vi har också hunnit med att flytta tacklammen i veckan.

Lite lydnadsträning har vi också hunnit med annars tar vi det ganska lugnt med träning och går långpromenader i stället, allt för att jag ska få upp lite bättre kondition.
Som ni märker så hinner jag inte uppdatera sidan så ofta nu kvällarna blir så sena och då är jag så trött. men jag ska försöka så ofta jag bara kan
Jag kommer att sätta upp lite datum då F-F:are kan komma hit o träna lite vallning, tackorna jag körde på idag var kanon så det blir nog bra.

ha de gott alla vänner
 

LITE RÖRD
Blev jag idag när jag fick ett kort på posten ifrån Ida ( hon med polishunden ni vet), där hon tackade så mycket för hjälpen och berättade  att tipsen fortfarande funkade.
Sådant värmer i hjärtat, med i brevet var också två stycken lotter fast det har ju mindre betydelse Men Ida det var vinst på båda inte illa 150:- sammanlagt.
Men du vet att vi kommer o våldgästar dig på Gotland så småningom.

På hundträningsfronten är det fortfarande lugnt Jag har så mycket annat som jag just nu måste lägga min energi på.
Men i morgon ska vi i alla fall hjälpa till på Mälarmårdens 
IK 2 tävling och den 25 ska jag vara tävlingsledare i trean och elit på klubben.
Det var jättelängesen jag var tävlingsledare så jag måste nog plugga på reglerna lite. jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt för de tävlande.
Annars blir det mest promenader med hundarna just nu, vilket inte är så roligt i mörkret bland alla vildsvin, men jag överlever väl.
Hoppas att gnistan för hundträning snart infinner sig så att vi kan få ett bra tävlingsår nästa år.

ha de gott all vännerSM I FÅRVALLNING

Har jag varit på i helgen och jag börjar med att Gratulera Sven och Roy till segern.
Tyvärr så regnade det så mycket så vi orkade inte att stanna kvar ooch titta på hela finalen.
En trevlig helg har det varit med boende på Bergbyns vandrarhem i Norberg vilket starkt kan rekkomenderas om ni behöver något boende i närheten.
Vi som var där var Ann o Rina ,Elin o Ronja + mamma o pappa.
Lotta o Rick tack alla för trevlig sällskap och tack Uffe för dina roliga historier på fredagskvällen, ja ni som var med vet vad jag menar.
På tävlingen kom också Katarina o Rita så 4 av Keps valpar var där för att heja fram pappsingen.
Tyvärr så tog Kep inte Lisbeths styrning helt o hållet så det blev några missar här o där och tiden gick ut innan dom hann att singla så det blev ingen finalplats i år. Men snygg är han ju killen eller vad säger ni ( Kep är på fotot ovan)
Även Jessies pappa Bill hamnade utanför finalen men här var det på håret att han hade hade kommit med.
Hennes halvbror Vicke gick däremot vidare och hamnade tillslut på en 13:onde plats. Vicke har ju i år dessutom vunnit Får-Får cup och kom 2:a på unghundscupen snacka om att dom har haft en bra säsong.
Ja nu är det väl bara ut o träna men blir ju liten sugen när man ser alla duktiga hundar.

ha de gott alla vänner

EN ALLERGIATACK

Fick jag igår efter att ha ätit lite rotgrönsaker,fast det visste jag ju inte då.
men cirka en timma efteråt så började det klia i händerna och när jag la mig i soffan för att mysa lite Jim så började jag hosta.
Gick in till Chrille och sa att det kliade som fasen i händerna.
Han är ju lite klokare än jag och förstod genast att det var något allergisk reaktion.
Efter det började det också bli lite svårt att andas. Gick då och kollade på påsen med rotgrönsakerna och upptäckte då att det var rotselleri i dom.
Tog då två allergitabletter vilket var vad jag hade hemma.
Det hjälper ju inte så mycket men kan ju kanske i alla fall hålla tillbaka attacken lite. Tog också en akutinhalation men den var ju gammal så jag visste inte hur mycket den skulle hjälpa.
Som tur var så var Chrilles kompis Fredrik ( som är läkare) ute på ön så Chrille ringde honom och han kom med en massa kortisontabletter och en adrenalinspruta. Smällde i mig 12 tabletter upplösta i vatten och sen började det ge med sig.Behövde aldrig ta sprutan, tror att inhalatorn också hjälpte lite för det värsta pipet i bröstet la sig efter att jag tagit den.

Men nu blir det till att ha ett fräscht lager med allergisaker här hemma.
Idag känner jag mig ok om än lite trött så det blir ingen vallning idag som jag hade tänkt men kanske lite lydnadsträning.

Är nu bombsäker på att jag reagerar på selleri . Första gången jag fick en sån här attack var för c:a 8 år sen och då var det selleri salladen, en annan gång fick jag också en kraftig rektion fast ingen andnöd då var det också selleri i det jag åt och så nu igår.
Selleri korsreagerar också med Gråbo vilket jag är allergisk emot, det gör ju också banan o paprika med det går bra för mig att äta så det är ju inte lätt att veta.

Men om ni nu skulle få för er att bjuda mig på mat nån gång så undvik gärna selleri.

ha de gott alla vänner

Hade uppdaterat
den här sidan och så råkar jag klicka på fel knapp o så försvinner alltihopa så nu orkar jag inte skriva om allt igen.
I onsdags hjälpte jag i alla fall Ida att träna sin fina polishund Astro .Det var främst fria följet krypet o ch inkallningen som dom ville ha hjälp med, och jag tror vi kom på några knep som kan funka.
Fick också träffa Idas lilla söta dotter, och Idas mamma inte att förglömma.
Annars går tiden i ett rasande tempo tycker jag dagarna bara försvinner bort.
Har jobbat över lite på jobbet och dessutom behöver ju barnen lite hjälp med läxor mm och som alltid så går dom först.

Hade tänkt att anmäla mig till vår IK 2 tävling i oktober men jag inser att jag inte hinner träna Oj-Oj så mycket så det är inte rättvist varken för henne eller mig att ställa upp så vi jobbar på tävlingen i stället.

Har vallat en gång i veckan med lilla Rut o Jessie. Den här gången var Rut mycket lugnare o mera seriös .Fick mest fösa då bagglammen som jag tränade på hade mer respekt för mig än för hundarna. Ska försöka hinna prova lite på tackorna i helgen, men i morgon måste jag nog försöka städa lite också. Med 5 hundar o 3 ungar så blir det minst sagt lite stökigt. Det gäller ju att prioritera och städning ligger inte högt på listan.

Kram på er alla goa vänner

En Sportsöndag
har det varit idag men det är ju inget ovanligt när det gäller familjen Rosberg/ Ålander.
Åkte iväg med 08.30 färjan i morse till Jims fotbollsmatch. Brommapojkarna borta stod på programmet.Ingen lätt uppgift för lilla Ekerö men grabbarna skötte sig utmärkt och var snudd på att få oavgjort men tyvärr så slank bollen oturligt in två gånger i slutet  av matchen och dom fick stryk med 3-1
Jim stod i målet i första halvek och jag tycker han är jättemodig som står där med tanke på vilken utsatt position det är.


Eftersom Jim senare på dagen skulle dansa breakdans så var det ingen idé att åka hem så vi åkte i stället för att titta på Jespers handbollslag som skullespela match.
Jesper är ju inte med ännu eftersom han fortfarande är igång med fotbollen men han blev bra sugen när han såg grabbarna spela.
93 pojkarna har i år slagits ihop med pojkar 92 vilket jag tror är väldigt bra för utveckligen.Tyvärr så har de fått väldigt sena träningstider vi får se om vi kan lösa det med att Jesper sover på Ekerö hos sin faster.

När vi kom hem så tränade jag lite med hundarna och det går framåt med småtjejerna för varja dag fast vi håller ju naturligtvis på med väldigt enkla övningar än så länge.
Nästa helg hoppas jag att vi kan hinna valla lite igen.

ha de gott alla vänner


FÅRFLYTT
Har vi ägnat oss åt både idag o igår.
Igår tog det inte så lång tid för flocken var inte så stor ( några hade redan rymt hem) och dessutom var det inte så långt att gå.

Idag tog det lite längre tid då det var en liten bit att promenera. Dessutom var det en tacka som höll på att trilskas hela vägen hon skulle bara inte gå med de andra och satte sig upp mot hundarna hela tiden.
På två ställen var det ganska svårt att få över flocken också.
Dels på ett ställe där de hade plöjt upp åkern en bit, sedan när jag skulle ha dom nerför ett litet dike och in i hagen.
Men med lite tålamod så går det till slut.

När jag senare på dagen går förbi hagen som fåren gått i så ser jag till min fasa att det fortfarande går får kvar där, och jag som lämnade grinden öppen var ju helt säker på att jag hade hela flocken med mig.
Som tur är ser jag när jag kommer fram att det är djurägaren som varit tillbaka med bagglammen, men oj vad jag hann fundera mycket innan jag insåg det. Såg får spridda över hela Adelsö.

Jag har på sista tiden jobbat med båda hundarna när jag flyttar får en  går framför och en bakom., och det funkar jättebra.
Igår fick Oj-Oj gå bakom o putta på Kila framför o stoppa lite.
Idag gjorde jag tvärtom då det var lite trögt o Kila har bättre tryck, och det funkar bra hur jag än gör. Detta gör ju att det inte blir så springigt och djurhanteringen blir lugn o fin.


Kunde ju inte låta bli att prova småtjejerna på baggarna. Rut har tänt till ordentligt och här blev det lite race, så nu får det bli lite mer allvar i träningen.
Jessie var mer försiktig men hon har ju inte träffat får så många gånger. Hon såg dock riktigt fin ut  svansen ner och tog jobbet på största allvar i alla fall den här gången.

En blick som kan flytta trilskna får i framtiden.

Har också tränat lite lydnad med småtjejerna och Rut ville ju från början inte alls gå nån fot med mig utan sprang gärna åt ett annat håll, men nu går hon riktigt fin om än lite ryckigt, med Rut får jag köra med leksak som belöning, medans Jessie gillar köttbullar.
Jessie går stundvis ett kanonfot med en jättefin kontakt o position. Ligga o sitta o hoppa kan de också.
Väldigt roligt och intressant att träna två hundar i ungefär samma ålder.
Är väldigt förtjust i mina tjejer gamla som unga


Jessie

ha de gott alla vänner

SJUKT
Har det varit för mig hela helgen, det började med att jag fick lite ont i halsen i fredags när jag o Jim var in till Vällingby för att byta hans present.
På lördagen vaknade med över 39 graders feber vilket höll i sig över söndagen.
Jag lovar jag sov i ett och ett halvt dygn blir så jädra trött när jag har feber.
Nu idag tisdag känner jag mig bättre men är fortfarande lite tungandan, fast imorgon tänker jag gå o jobba igen i vilket fall som hellst.
Vad som mer var sjukt var när Jackie skulle dansa med sin dansgrupp på Ekebyhovs slott i söndags. Slottet firade 25 år som kulturcentrum, Jackie skulle tillsammans md sina kompisar visa olika stilar av magdans och bla skulle Kungen o Silvia komma dit och titta.
Jackie var ju tvungen att åka dit med bussen och kom då en timma för tidigt detta gjorde väl inte så mycket och var väl tur för henne för deras dansprogram flyttades fram.
Men det var ju andra tjejer som inte visste detta och som kom typ en kvart innan det var dags o dansa.
Sen kastades danserna om så Jackie skulle börja med den föjld att hon och en kompis fick lämna sina grejer bla skor i kafeterian, sen blev det omkastat igen och dom skulle ha dom kläderna som de lämnat. Då fick de inte gå in och hämta dom för säpovakterna utan var tvungen att springa runt barfota och ta dom en annan väg.

Sen var de tvungna att utrymma det rum som dom fått som omklädningsrum , där fick inga väskor vara pga bombrisk. Bara att packa ihop grejorna till ett närliggande hus. Jackie o Jennie hade fortfarande inte fått tag i sina skor utan fick traska barfota.
När dansen var färdig kunde dom i alla fall få gå och hämta skorna men då var det någon som hade flyttat på dom så nu var dom tvungna att leta reda på någon som kunde tala om vem som tagit dom och var dom fanns. Nåväl tillsut så fick dom tag i sina skor upp till det närliggande huset för att hämta resten av grejorna DÅ VAR DET LÅST bara att leta reda på någon som kunde låsa upp.

Jackie som älskar att dansa tyckte inte äns att dansen var kul och till råga på allt så hann ju inte Kungen o Silvia titta på dom eftersom programmet tidigarelagts.
Jag förstår att det måste  vara säkerhet när det gäller kungligheter och andra kända personer. MEN kan man inte kolla upp tidigare och informera vilka regler som gäller så att andra slipper att bli lidandes. Jackie var så himla ledsen när hon kom hem o tyckte att hela dagen hade varit skit. Jag förstår henne😥

Vad som då är roligare är att Jespers fotbollslag skärpte till sig ordentligt och tvålade till serie trean med 4-0,
Det var verkligen en rolig match att se där grabbarna var heltaggade från början till slut.
Jespers lag har haft lite svårt att göra mål men haft det lätt för att släppa in enkla, men nu stämde allt. kanske de nya tränarnas spelidè har börjat att sätta sig. 

Hundträningen har legat lågt ett tag, men på fredag ska vi flytta hem ett gäng får och på lördagen tar vi resten,
Sen ska de skiljas tackor från lamm och då får jag lite bättre möjligheter och då ska vi sätta igång igen . Ska bli riktigt kul att testa småtjejerna. Dom är bara för härliga helt olika personligheter men jag gillar dom skarpt båda två,
Så jag hoppas att nästa blogg handlar om lite vallträning

ha det gott kära vänner

OJ-OJ
HAR BÖRJAT LÖPA SÅ FÖR ER SOM VÄNTAR ÄR DET BARA ATT RÄKNA NER C:A 7 MÅNADER TILLS HON LÖPER  NÄSTA GÅNG🙂

IDAG HAR JIM BÖRJAT SIN BREAKDANS MED NYA LÄRARE HAN TYCKTE ATT DOM VERKADE BRA SÅ DET BLIR NOG OK.

NÄSTA VECKA ÄR DET FULLT UPP MED AKTIVITETER SOM VANLIGT .
JIM O JESPER TRÄNAR FOTBOLL MÅNDAG  O TORSDAG
JESPER HAR MATCH PÅ TISDAG
PÅ MÅNDAG SKA VI OCKSÅ STÅ I CAFET FÖR FOTBOLLEN.
JACKIE HAR DANS TORSDAG OCH SÖNDAG
PÅ ONSDAG OCH TORSDAG ÄR DET FÖRÄLDRA MÖTE FÖR JESPERS RESPEKTIVE JACKIES KLASS

PÅ ONSDAG SKA JIM O JAG OCKSÅ ÅKA O BYTA EN PRESENT SOM HAN FICKPÅ SIN FÖDELSEDAG

FÅR SE OM JAG HINNER TRÄNA LITE HUND OCKSÅ..DET FÅR VÄL BLI PÅ FREDAGKVÄLL😉

HA DE GOTT ALLIHOPA

JIM 10 ÅR
Idag fyller mitt lilla busfrö 10 år
GRATTIS MITT HJÄRTA
JIM EN RIKTIG LITEN TEATERAPA


JIM MED HATT SOM HAN FÅTT AV JACKIE
WE LOVE YOU


Förövrigt så är hösten på väg med stormsteg en årstid som jag verkligen gillar ( om det inte regnar om blåser förstås)

Det är så vackert med alla färger som pryder naturen titta bara på rönnbären.

och så

slipper man ju alla canadagäss som nu håller på att samla ihop sig för att flytta söderut.


Idag ska vi på dop det är barnens kusinbarn som ska döpas, så Jim får sin födelsedagstårta på dopet.
Men i kväll blir det grillad kyckling med pommes allt enligt önskemål från födelsedagsbarnet

ha de gott alla vänner

HEMMA IGEN O IMORGON BÖRJAR JOBBET

Ja då var vi hemma igen efter en snabbvivist i Motala där vi firade min pappa som fyllde 80 år.

Kalaset blev lyckat och pappa blev glatt överaskad när han kom till restaurangen, där vi hade samlat ihop alla barn barnbarn och barnbarnsbarn ( alla utom lilla Alice.

Mysig liten vinkällare hade reserverats åt oss.Här är barnbordet
ja dom stora grabbarna Henka o Mårten passar bra in där


Alla kusiner (utom Marcus är samlade) det har blivit en liten samling.

En jättetrevlig  kväll med många skratt hade vi.Och så himla kul att träffa alla som man inte har sett på så länge.

Måste sätta in några bilder på mina fina små unghundar också och tacka Åke som har haft om dom små medans vi har varit borta tack också till Solveig som har skött om Tora
Fina fina JessieÄven Rut är Jättefin En hund med stark personlighet

ha de gott alla vänner
 

UPP SOM EN SOL NER SOM EN PANNKAKA.

Så var det verkligen i helgen då jag var o tävlade IK I med Oj-Oj.
Tävlingen var inte helt lätt då det var ett väldigt drag på fåren .Inte lätt men rolig.
På lördagen gick Oj-Oj kanon och vi hamnade på en 6:e plats av 38 starter.
Hon gjorde ett jättefint hämt.
Jag blåste visserligen ner henne en gång på utgången men det var bara för att tala om att jag också ville vara med i matchen. Hon tar ju gärna över i framdrivningen.
Nåväl när jag hade blåst ner henne och ger henne en ny högersignal så slår hon ut jättebra åt åt höger precis som jag vill. Fick ett jättefint djup och rakt upptag om en lite snabbt.
Framdrivningen var jättsvår pga av det starka draget men vi lyckades hålla fåren någorlunda på linjen och träffade framdrivningsgrindarna.
Fösningen gick bra men det blev några stopp på andra benen som domaren drog ganska mycket på.
Detta på grund av att Oj var tvungen att gå upp o parera draget.
Drivningen fick vi fullt på Fållan gick bra på första försöket fast lite trögt.
Delningen gick också bra men Oj är ju så snabb att komma in så hon kom in i en lucka när vi bara hade 2 + 4 får i gruppen och man skulle ha 3+3 så nu blir det till att träna att ligga kvar fast jag har skapat lucka och inte komma förrän jag säger något.
Summa summarum 82 poäng och jag var helnöjd med vår insats

Så till söndagen.
Nu gick hon ganska rakt på och slog inte det minsta efter att jag hade visslat ner henne.
Förökte att vissla ner henne en gång till men då löd hon inte utan hämtade fåren i en rasande fart. Olydiga lilla hund.
Eftersom hon inte löd valde jag att gå av banan,
Tänk vad konstigt det kan vara. samma bana samma ställe samma får ,skickar åt samma håll och ändå så reagerar hundarna så olika , man undrar ju vad det är dom känner av.

Annars så är jag nu inne på min sista semestervecka, oj vad det har regnat på min semester fast det gör inte så mycket det är bara så skönt att vara ledig.
Ungarna har börjat skolan och alla träningar har satt igång igen så nu är man tillbaks i vardagen.

Jackie verkar ha hamnat i en bra klass på gymnasiet och skolan verkar skitkul eller vad säger ni om att ha dans, teater o sång på schemat flera dagar i veckan, något som jag skulle uppskatta i alla fall.

Imorgon åker hela familjen till Motala för att fira min pappa som fyller 80 år, ska bli kul att träffa alla syskon med barn o barnbarn.

ha de gott alla vänner vi ses igen
 

NÖJD TROTS ALLT

Är jag med helgen valltävlingar, Oj-Oj var olydig igår på upptagen så jag valde att blåsa ner henne två gånger på utgången idag, och då gick det lite bättre. Måste dock förbättra djupet bakom fåren och att starta lugnt vilket inte finns i hennes värld just nu.

Men fösningarna drivningarna fålla och delning har gått jättebra, idag fick vi lite strul på fållan och två gånger så smet en tacka förbi men det är ju sånt som händer.
Med för dåliga hämt så fick vi ju inga kanonpoäng men jag är väldigt nöjd med vårt samarbete.
Idag hade vi dom för mycket av linjen annars hade det nog kunnat gå riktigt bra. Men det tog lite för lång tid innan vi fick dom på rätt spår igen.

Kila har också fått jobbat i går ställde vi ut fåren och hon skötte sig utmärkt. Idag har vi stått i uttaget och tagit bort fåren efter att de tävlande har gått. 

Igår hade jag med mig båda valparna och det gick också bra dom var uppbunda utanför samlingsfållan så dom hade lite att titta på . En o annan fårbajs slank nog också ner.

Så nu är det träning som gäller i oktober tror jag att vi ska starta i IK II eftersom vi har en tävling på hemmaplan då. Närmare bestämt på Munsö så det är bara att ta färjan över så är jag framme
Skönt att ha nära för en gång skull.

hej svejs allihopa

TRÄNING O TÄVLING
Har faktiskt tagit mig i kragen och tränat ordentligt i två dagar.
har tränat lydnad ( i vallningen) med Oj-Oj + hennes dåliga korta flanker, och det har faktiskt gett resultat. Hon vill fortfarande tänka lite för mycket själv speciellt när hon ska gå ur draget men det blir bättre o bättre.

Kunde inte hålla mig utan släppte in Rut i fållan igår och tänk jag fick henne att gå så lugnt o fint där inne med rätt attityd, duktiga lilla hund 😀.Ska verkligen bli jättekul när man kan träna henne ordentligt.

Så till tävlingen.
jag är jättenöjd med oss även om poängen inte blev så bra.
Oj-Oj gjorde ett jättebra hämt.
bra utgång men blev lite grund 17 av 20 upptaget blev lite snabbt o lite snett då där fick vi  4 pinnar bort 6 av 10 framdrivningen tyckte jag gick riktigt bra och hon tog mina kommandon hela tiden förutom de första 10 metrarna kanske. Men jag tog det väl lite för lugnt och fick ett stopp  både på själv framdrivningen och vid pinnen hade dessutom en liten krok.
Domaren drog mycket för detta och fick 12 av 20  alltså 35 poäng på hämtet vilket är för dåligt om man ska få några höga poäng. MEN jag är jätte nöjd med vårt samarbete.
Fösningen gick kanon men här tog jag det också lite för lugnt och fick ett litet stopp precis vid grindhålet + enliten krok detta kostade 5 poäng. drivningen gick bra 9 av 10 MEN sen kom vi till rännan som alla hade problem med.
Jag hade som plan att försöka ha djuren igång hela tiden eftersom dom var väldigt tröga att få igenom. Men tyvärr fick stopp precis framför öppningen och där stod vi och jobbade Oj-Oj och jag men vi fick dom inte ur fläcken så där tog tiden slut.🤨
Med facit i hand skulle jag kanske ha jobbat lite mer intensivt i rännan men tyckte inte att det hjälpt på föregående ekipage dessutom ville jag inte försöra det fina läge som vi lagt upp,
Men som sagt jag är jättenöjd med vår insats
Imorgon är det ny tävling
Först IK 1 och sen KM, på kvällen blir det grillning med klubbklamraterna
NÄ nu måste jag ut o träna igen 😉

ha de gott alla vänner

LITEN VALPTRÄFF
Med R-kullen hart vi haft idag, alla utom Rio var här jättekul att så många kunde komma.
Vi gick bort till fårhagen för att valparna skulle få träffa lite får.Först delade jag av flocken och Katarina o Märta fick köra ett hämt sen satte vi in dom i en fålla. Rut o Rika är tända på fåren och Rut visade sig vara en liten tuffing då en tacka stampade åt henne stod hon bara kvar o blängde och skällde lite åt den.
Röja ,Ronja o Rina var inte så intresserade men det är ju inte så konstigt med tanke på att de är så små och att dom aldrig har träffat får.
men det kommer så smånignom och det är verkligen ingen panik.
Provade med lilla Jessie också men hon är mer intresserad av det som kommer ut där bak från fåren.

På tillbaka vägen släppte vi valparna på en äng så att de fick springa av sig lite.
Sen blev det lite fika och som vanligt när man har kul så går dagen fort och det var snart dags för valparna att fara hem igen.
Jättekul att se allihopa igen alla var jättefina med sina långa ben och lååånga svansar.
tack allihopa för att ni kom så att jag fick se de små grynen igen.

Här är en liten bild på alla tjejerna + och deras mattar 
Rikas matte Monica fattas på bilden ( fast hon var med på träffen) och istället är tränare Katarina med på bilden

Ronja Röja Rut Rika Rina.

ha de gott alla vänner

 

VALLNING PÅ BJÖRKÖ
Idag har vi varit på Björkö och vallat in en massa får.
Först blev det en liten båtfärd till ön, var lite undrande över hur hundarna Kila och Oj-Oj skulle tycka att det var. Men det var inga problem båda två satt så lugnt o fin i båten.

Oj-Oj var den hund som fick jobba mest.
Eftersom fåren var helt oinvallade så ville jag ta Oj-Oj som är lite mjukare i sin vallning än Kila,.
En del av tackorna var lite trilskna men på det stora hela gick det jättebra.
Det var ganska mycket mark att söka av den del öppna fält men även mycket kullar och lite skog.
Oj-Oj och jag tog ena sidan och fårägarna + några till den andra. På dom öppna fälten skötte Oj-Oj samlingen.
Var lite rädd att skcka henne på för långa skick eftersom hon höll ut så bra och elen fortfarande var på.
Ja det flöt på lugnt o fint och de som var med var glada över att dom slapp springa o jaga får som dom brukar.
Härligt när man kan vara till hjälp.
Tänkte skit samma hur tävlingen på onsdag går vi kan i alla fall göra riktiga jobb.
Efter vallning så fick Kila  ( jo hon hjälpte också till) och Oj-Oj ett välförtjänt bad och vi fick en kopp kaffe innan båten tog oss till Adelsö igen.
Tyvärr så hade Jackie snott med sig kameran så det blir inga foton från dagens bedrifter.

I kväll tränade jag lite kontaktövningar med Jessie o Rut + vittring, hopp apport ,fjärr med Kila o Oj-Oj
Det gick ganska bra.

Imorgon bitti ska jag skjutsa Jim till ett sportläger som han ska gå på den här veckan så det blir till att gå upp vid sjusnåret ( och jag som har semester hmm)

och som vanligt ha det gott alla vänner

INTE MYCKET TILL HUNDTRÄNING
Har det blivit sista tiden men idag så tränade jag lite vallning med Oj-Oj i alla fall.Ska ju tävla den 14/8 hur nu det ska gå men jag får väl se det som träning och ett sätt att försöka komma igång igen.Dagens träning gick faktiskt över förväntan, skickade Oj på ett långt dolt hämt och hon tvekar inte att gå ut men börjar skära av ganska tidigt så jag lägger ner henne och skickar om några gånger och då håller hon ut så bra och samlar ihop fåren som står lite utspridda .
Har sen lite svårt att få igång den stora flocken men det är inte så konstigt då det just i den här flocken finns en riktigt elak tacka,
Kör sen lite fösning och försöker få till flankerna ordentligt hon vill ju gärna snipa lite här .
Skickar på ett c:a 250 metershämt och här går hon jättebra styr upp bra får problem med att en tacka med lamm stannar medans de andra fortsätter men hon tar mina kommandon bra och vi reder upp det hela.
Kör sedan en triangelfråndrivning som går ganska bra men hon överstyr lite o stannar inte o går rakt på precis där jag vill men i det stora hela så var det helt ok.

Kila har fått träna lite vittring ( gick bra) fjärr och lite fritt följ idag hon var riktigt på hugget kul kul.
Småtjejerna växer och dom är riktigt goa båda två till o med Chrille tycker att dom är helt ok så då måste dom vara riktiga charmtroll 😉

I torsdags åkte jag in med min systerson för att han skulle få sin brutna arm röntgad, Min stackars syster låg magsjuk så vad gör man inte klart att man ställer upp. Till Marcus stora besvikelse var han tvungen att behålla hela gipset ( hade hoppats på ett lättare) i några veckor till, men det är ju bara att gilla läget. Vi hade i alla fall en trevlig stund och avslutade med en fika på sjukhusets kafeteria.
I helgen hade jag tänkt att åka o titta på en IK 1 tävling har ju inte riktigt koll på de nya reglerna men idag skulle Jesper spela fotboll ( stryk med 5-3😥) så jag skjutsade honom till matchen och imorgon ska jag åka över till Björkö ( Birka) och hjälpa till att flytta c:a 70 oinvallde tackor med lamm inför mönstringen . Vi får väl se hur det går ska bli kul i alla fall, och jag hoppas att jag kan vara till lite hjälp.
så det är fulltupp hela tiden tur att man har semester ett tag till


HA DET GOTT ALLA VÄNNER

LYDNADSTRÄNING PÅ SÖDERTÄLJE BK.
Igår träffades Camilla Offe, Stina Ozzy, Mats Orka jag o Oj-Oj + Kila  och båda valparna och Jenny med Cossie och Ess.
Jag hade ringt runt lite mest för att Stina skulle få träna plats under tävlingsmässiga förhållanden,men övriga fick sig också lite tips o idèr om sin fortsatta träning.
En riktig trevlig dag var det, och fantastisk kul att träffa Stina o Ozzy igen för det var verkligen länge sen.
Idag körde Stina o jag plats igen med alla mina tikar och Ozzy i mitten och tänk det gick jättebra. han tyckte att både Tora och Oj-Oj luktade väldigt gott men gjorde inte en ansats till att vilja gå upp till dom. Kanske Kilas och Camillas tillrättavisning från måndagen satt i: Ozzy visade upp en finfin lydnad och jag håller tummarna hårt för att dom ska få sitt 1:a pris i klass tre imorgon. Jag tror att vi snart har en tredje av bröderna O till SM

Stina o Ozzy visar upp ett utmärkt fritt följ
Foto Camilla Johansson.

Stina ropade igenom mig o Kila i eliten och det gick ganska bra hon är verkligen allert ocvh tycker att det är skitkul.
Jag blev lite sugen på lydnaden nu efter vår träning så jag får se om vi gör en comeback med Kila ( hänger på om vi får någon ordning på vittringen.

Har hunnit o flyttad två stycken får flockar sen sist.
Oj-Oj och Kila har hjälpts åt och det har gått riktigt bra har haft en före och en efter vad kul det är när hundarna kan samarbeta.
Till o med lilla Rut hjälpte till lite.
Det var lite svårt att få tackorna över dike där det också var väldigt jhögt gräs.
Så jag o hundarna hjälptes åt men det tog ett tag innan dom fattade att dom kunde gå över där.
Hade Rut i koppel och tänk när en tacka tänkte smita iväg så var hon där och parerade så att hon vände in till de andra igen
Duktiga lilla hund.

Det går riktigt bra med båda småhundarna fast dom är väldigt olika, det är ju ganska kul att dom är så personliga och en utmaning som heter duga när man ska träna två stycken unghundar som man kanske måste tänka olika om.
Svårt men utmanande och roligt


ha de gott alla mina vänner

Hemma igen , efterlängtad semester och ny kärlek.🙂

Så var vi hemma igen efter vår lilla Motalatripp.
Det var jag, Jackie, hennes kille Jocke och min svägerska som åkte på en liten snabbvisit.
Vi skulle igentligen ha kommit iväg ganska tisdigt på fredagen då jag planerade att jobba halvdag.
Men på torsdagkvällen vid 21-tiden så ringer min syster och frågar om jag kan skjutsa in hennes grabb till sjukhuset för han hade troligen brutit armen.
Naturligtvis gjorde jag det och att armen var bruten var det nog ingen som kunde ta miste på,
Så vi åkte med 21.30 färjan Chrille fick komma o hämta min systers dotter Madelene nere vid färjan så att vi kunde komma iväg så fort som möjligt.
Kom väl in till sjukhuset vi 22-tiden kl 24.00 var bilderna färdiga och man kunde konstatera att det var ett brott på armen.
Jag åkte då hem medans min syster och marcus fick stanna kvar.
Kl 20.30 !!!! nästa dag blev han opererad, så det blev till att stanna en dag till för dom på sjukhuset.
Jag var hemma vid 01.30 tiden så då tog jag en sovmorgon och vi kom inte iväg förrän vid 19- tiden men det spelade ju mindre roll.

På lördagen åkte vi till stan och Jackie skulle som vanligt shoppa på Myrorna men ve o fasa dom hade lördagsstängt, så vi var in i second handaffären bredvid och där hittade hon en hel del fynd.
På kvällen tog vi en golfrunda och avslutade kvällen med en pizza på cafè Sjövik i varamobaden.varamobaden börjar tömmas på folkSolnedgång vackert eller hur?
Som ni ser så är det varmt i vättern Det finns dom som badar ännu.
men vi nöjde oss med den vackra utsikten och den goda maten

På söndagen åkte vi till Borenshults lsussar.
Solveig och Jocke hade ju aldrig sett några och det är faktiskt en ganska  häftig syn när båtarna slussar sig igenom.

Full fart på vattnet.

Vi hade tur, det var många båtar som skulle slussa den här dagen.
naurligtvis var jag tvungen att köpa en mjukglass i Borenshultskiosken, dit åkte vi alltid när jag bodde i Motala och köpte glass med chokladdopp mums.

På kvällen grillade vi tillsammans med min storasyster hennes man och deras son Fredrik med tjej Åsa.
En trevlig stund på kvällskvisten.

Eftersom jackie inte kom in på myrorna på lördagen så bestämde vi att vi skulle åka dit på Måndagen.
Så först åkte jag o Solveig till Linköping där Lena och hennes man mötte upp med min nya KÄRLEK 😘Jessie

En cool liten dam som är efter Mette-Marit som kommer härifrån.
Jessie verkar vara mycket frimodig, lugn o sansad,dessutom är hon ursöt precis som hennes mor var i den här åldern.

Tillbaks till Motala igen och där fick pappa vara lite valpvakt medans vi åkte till stan, något som han inte hade något emot.
Jackie fyndade en hel del så nu behöver hon inga kläder på länge.
Det är så otroligt skönt med henne för hon behöver inte ha sista modet utan älskar att handla billigt och mycket,
och vi fick tag i jättesnygga kläder . Dessutom hade de 50% procent på alla kläder så hon fick verkligen mycket för pengarna.

Hem kom vi med 20.00 färjan och då tog jag ett glas vin och firade in semestern.
Jessie sov gott i sin bur hela natten
Fina tjejen. Hon kommer bra överens med de andra hundarna men jag kan inte ha henne i valphagen för den klättrar hon över hmmm. 

mer rapporter om Jessie o Rut kommer
så tills dess
ha det gott alla vänner


SNART SEMESTER 😀
Nu är jag inne på sista veckan innan jag går på semester, sen jag vara ledig i hela 5 veckor. ja nästan i alla fall. Jag ska in till jobbet några dagar i månadsskiftet för att fixa till lönerna men sen har jag 4 veckor kvar. Ska bli så skönt.

Sätter in ett kort på ytterligare en snygging av O bröderna
nämlen Ozzy-Osbourne

Får bara hans matte ordning på platsliggningen så är han snart ifatt sina lite mera kända bröder Offe o Oki på lydnadsplanen.

Själv har jag lite svårt att komma igång med Oj-Ojs vallträning, men ska snart skärpa till mig.
Det har varit lite mycket på jobbet plus en del annat runt ikring mig så orken har inte riktigt funnits men nu ska vi snart försöka ta nya tag.

Lilla Rut växer o frodas, måste säga att det är en envis liten dam, men det ska nog bli hund av henne så småningom också.
Släppte henne lite på fåren igår men hon var måttligt intresserad så nu väntar vi ett tag till nästa gång.

På fredag åker jag min svägerska Solveig ,Jackie och hennes kille Jocke till Motala för att vara där över helgen och på måndagen åker vi ner till Hutlsfred och hämtar lilla Jessie.
Har fått rapporter om att det är en riktig vilding men också en liten sötnos som vill sitta i knät o pussas. Ska bli spännande att följa Mettevalparna.

Igår kom Jesper hem från Gothia cup och det verkar som om han har haft en kanonvecka, tonårsgrabb som han är så sprutar ju inte orden ur honom.
Idag åkte Jim med en kompis till Star Wars mässan i Örnsköldsvik ( vad säger du om det Mattias) så nu är vi en kille kort i familjen i alla fall.

Måste lägga in några kort på ett par hundar som kan ligga i vattnet o simma hur länge som hellst.Kila med dotter Oj-Oj visst ser det skönt ut.

Här är en till som gillar att bada men som inte har kommit på det där med att simma än.
Lilla Rut-raket jag undrar om hon kommer att bli någon raket i vattnet.

Tills nästa gång
ha de gott kära vänner
 

Måste bara lägga in några foton på Fina Rio som verkar trivas fint i sitt nya hemland Finland.
Niina är spå duktig på att updatera mig med foton och vad som händer, och det är ju speciellt roligt eftersom han bor så långt bort.
Förhoppningsvis kommer dom i framtiden att visa sig på någon tävling här i Sverige.Det verkar vara full fart på killen som också gillar att bada.
( fotona är tagna av JOHANNA MAUKONEN)

Angående skärgårdscupen så glömde jag ju att skriva att marianne o Kila tävlade också
Tyvärr så nollade de lite många moment men Kila var glad o pigg man kunde inte se att hon är 9, 5 år gammal.
Glömde också säga att Marianne bröt med Norton på söndagen då han hade blivit anfallen av gäng pissmyror och pga dett inte ville sätta sig. men jag hoppas att dom tar nya tag.

hej å hå
kram till er alla och  ha det så gott

SKÄRGÅRDSCUPEN
Måste börja med att berömma Nynäshamn för denna tävling. Kanonbra genomfört med alla dessa deltagare, och festen på kvällen var suveränt ordnad den också.
Hur gick det då.Jo vi lyckades försvara titeln i lagtävlingen i år också.
men vi börjar väl från början.
Först ut av lagdeltagarna var jag o Pirre, hade redan sagt innan att om han verkade spänd på platsen så skulle jag stå över Precis innan vi ska gå in så får han ett raseriutbrott på en tervuren, och några sekunder tänkte jag faktiskt strunta i att gå in göra platsen men tänkte jag kör får se hur han är inne på planen. Jag låg som nummer två och hann därför lägga honom ner några gånger medans de andra tävlande placerades ut. Och tänk han låg hela platsen och gjorde sedan ett sådan bra race att vi hamnade på andra plats med 179 poäng. Tänk om den hunden kunde strunta i att bry sig så mycket om annat som händer vad skulle han inte kunna prestera då hmmm.
Sen var det dags för Norton att göra debut i trean. Tyvärr så la sig Norton på sittande grupp .Han nollade också rutan men det var väntat men att han skulle strunta i att över huvudet taget göra några skiftningar på fjärret det trodde vi nog inte. Tur var väl då att han charmade oss och rullade runt det sista han gjorde.
Offe hade inte heller någon lyckad dag då han vred sig på platsen ocgh låg med huvudet åt fel håll. När en av treorna skickade sin hund till rutan så blev det lite för mycket för honom. Sen missade han också hopp apporten.

För Oj-Oj och mig gick det desto bätttre vi vann klass 2 på 175 poäng
jag är så otroligt nöjd med min lilla tös. Att hon orkade hålla ihop båda dagarna Att hon låg så fint på platsen fast vi inte har tränat det nånting, och så ligger hon bara där lugnt o tryggt.
Mest nöjd är jag med fria följet . Vi fick 9 på lördagen 9,5 på söndagen och i finalet gav oss tre olika dommare betyg 9,9 och 8,5

Tyvärr så blev jag dålig på söndagen så jag låg mest i husvagnen ( migrän)
jag beslöt mig för att stryka Pirre i klass ett kände att jag inte orkade  ta kampen med honom.
jag tävlade dock med Oj-Oj och trots att hon inte hade en matte i högform så fick vi ihop 171 poäng och hamnade påen tredje plats.
Offe o Camilla röck upp sig ordentligt på söndagen och fick ihop 280 poäng.
In i det sista så visste vi inte om vi skulle klara lagsegern, men när dagen var slut så stod vi överst på pallen och Fia-Friends fick sin andra inteckning i det fina vandringspriset.
Den induviduella cupen vanns av en klass1 hund en schäfer med namnet Easygårdens Törnrosa förare Anna Lundin .Ett kanonbra ekipage som vi säkert får se mycket av i framtiden GRATTIS TILL DIG.

Nästa år kanske vi kan samla ihop lite fler F-Fare så kanske vi kan ställa upp med två lag
Jag lovar det är en kanontävling.

RAPPORT FRÅN GOTHIA CUP
Jesper o grabbarna klarade 2-2 mot ett Marockanskt lag. Inte illa jag trodde att dom skulle bli regält uppsnurrade.
Imorgon är det ett lag ifrån Georgien som står för motståndet.
Vi håller tummarna för dom

Och som vanligt
ha de gott alla vänner

INGEN TRÄNING IDAG
Idag blev det ingen träning med hundarna, men jag tror att det är bra med en vilodag ibland.
Istället åkte vi o köpte tapeter till Jespers rum.
Men först skjutsade jag Jim som skulle på English camp.
Det är en förälder till ett tvillingpar som går i Jims klass som ordnar detta.
Hon läser lite engelska sagor, och leker lite engelska lekar mm. Helt suveränt att hon fixar detta. Hon har även lite engelska med barnen i skolan, det kostar en lite slant för inköp av böcker mm, men dessa skänker hon sedan till skolan. Detta gör ju att barnen får en jättebra start i det engelska språket Tyvärr har inte Jim velat vara med i skolan men nästa termin ska vi nog få honom till att gå på hennes engelska stunder.

Nu till Jespers tapeter, han har alltid velat ha svart i rummet och jag har sagt NEJ det blir för mörkt . Men nu hittade vi faktiskt ett par svarta tapeter som nog kan bli riktigt bra. Så i helgen kommer min systerson med tjej + min mamma upp från Motala för att hjälpa oss att tapesera rummet.
Skönt att få lite hjälp för jag är inget bra på sånt där och Fredrik  tycker att det är kul att få hjälpa till.

Jag tränade faktiskt lite idag , när vi var ute o gick så fick Pirre ligga plats utanför fårhuset där vi hart en hel del katter och tänk han låg.
Nu får vi hoppas att han inte blir för spänd med alla hundar som kommer att dyka upp till helgen

Vi  tränar vi vidare inför  skärgårdscupen, det  ska bli jättekul.

Så ha de gott kära vänner

TRÄNING PÅ HUNDKLUBBEN
I dessa semestertider verkar inte vara så stor idè
Åkte dit idag för att Pirre skulle få träna med andra hundar och speciellt träna på platsliggningen.
Men det var inte en kotte där förutom en tjej som tränade lite agility.
Så jag la Pirre plats i närheten av agilitybanan med huvudet bortvänt därifrån.
Han lyfte bara på huvudet en gång när föraren tjoade till så det var väl rätt ok. Vad som var ännu bättre var att när han lyfte på huvudet så fick han syn på en katt. Men han låg kvar.yeeeeees😀
Oj-Oj verkar tokladdad
Jag tror aldrig hon har varit så här pigg när vi har tränat lydnad. Nu har jag ju lite svårt hur jag ska lägga upp hennes träning fram till helgen. har ju ingen vana att köra henne precis.Stackars Oj -Oj föresten ,eftersom jag tränar plats så intensivt med Pirre och tar alla chanser jag får att lägga honom plats , så kom jag på att Oj inte har legat med andra hundar sen hon tävlade sist och det var över ett år sen hmmm.
Jaja men om jag nu har sagt ligg till henne så ska hon väl ligga kvar eller???????🤔🤨

ha de gott alla vänner

TÄVLINGSDEBUTEN
med Pirre är gjord och tänk vi grejade det.
HAN LÅG PÅ PLATSLIGGNINGEN😀😀
Pirre la sig så fint med huvudet i backen till att börja med 2 hundar gick upp o knallade till sina förare, men när det var några som gick på en väg bakom hundarna då kunde han inte ha huvudet ner längre. MEN HAN LÅG KVAR JIIIPPIII.
På själva lydnadsdelen orkade han inte hålla ihop koncentrationen men vi lyckades kämpa oss till ett 1:a pris och en andra placering.
Här kommer betygen
Plats 10
Tand 9
Linförighet 7,5 ( ngt ojämt hoppar)
Läggande 10
Inkallning 6( Pirre kommer i kanonfart men springer förbi då han ser en annan hund vänder dock själv o kommer tillbaka.)
Ställande 10
Apportering 5 flyttar sig +släpper apport)
Hopp 8 ( dk vill inte att han skulle springa förbi igen)
Helhet 9
Nu får vi ligga i hårdträning till skärgårdscuppen nästa helg
Det blir en utmaning som heter duga då det är över 100 starter / dag. Pirre skötte sig bra hela degen höll sig relativt lugn och höll inte på att trilskas med andra hundar. Inte förrän vi stod på prispallen😠😠😠grrrr dumma hund han blev skitförbannad på den hunden som hamnade överst på pallen. jaja men nu tar vi nya tag o Pirre får väl se till att sköta sig så att han hamnar överst så slipper han bli så ilsken.

Igår var jag in till mässan o tittade på VM i lydnad Tre svenska var det som srtartade
Lille-Mor o Krollie  och som vanligt så gjorde dom en stabil insats men det räckte inte enda fram Kom tvåa på lördagens tävling och ligger i skrivandes stund på en 5.e placering. Det hjälpte inte med lyckosparken som hon fick innan start. Jag hade så gärna sett Lillemor överst på pallen.
Mona Kjernholm o Marvin gjorde också en bra insats och ligger just nu på 9:onde plats.
För Sofie o Rikke gick det inte riktigt bra Rikke hamnade utanför rutan och nollade dessutom vittringen Synd då hon annars såg pigg o allert ut.

Kul att se hundar från så många länder tycker att hela Europa har spottat upp sig så Norge o Sverige om varit ledande nationer länge får det nog hett om öronen framöver.
Såg en rysk BC som jag tyckte såg riktigt trevlig ut även en Italiensk Terv gjorde intryck på mig med sitt pigga o alerta sätt.Tyvärr så nollade den rutan låg lite utanför.
Som alltid när man tittar på stora tävlingar blir man ju så sugen på att börja träna själv Lilla Rut verkar faktiskt lite lovande så vi får se vad vi får till i framtiden.

ha de gott alla vänner

Kärlek uppstår!

Ja så kändes det igår med min lilla Rut. har ju tyckt att hon ser rätt så frän ut med sin teckning.och att hon har varit en härlig hund på många sett.
Men igår tände till om man kan säga så.
Det var faktiskt inget särkilt, tränade lite kontakt ,sitt o ligg + lite apporteringsträning, och när jag sen satt med henne i knät och kelade lite så tittade hon med sina mörka bruna ögon och då smälte jag. Fick en helt annan känsla för hunden,ja tänk så det kan va.

Träning med Pirre går framåt och han känns ganska stabil ( om det inte tjoas för mycket i närheten.
Tyvärr så blev det ingen platsliggning på klubben i tisdags så jag har fortfarande inte lämnat honom så långt med andra hundar.
Igår fick grabbarna agera störning istället. Dom spelade fotboll medans Pirre låg plats och tänk han låg med huvudet ner hela tiden.Den som känner Pirre vet att detaa inte är lätt för honom, han som reagerar så fort något rör sig.
Nu har vi kommit till  nästa kravfas, nu ska han inte bara ligga ner med huvudet utan nu ska det också vara helt stilla. Vi jobbar på detta och det går framåt.

Oj-Oj är ju en rolig hund som hittar på en massa konstiga saker.
Hon går riktigt bra och är pigg o alert men nu har hon fått för sig att man inte ska sätta sig upp på fjärret.
Dessutom fick hon igår för sig att apporten ska man nog lägga sig ner med bakom matte. Hon gjorde en skitsnygg apportering den bästa jag sett tror jag. Snabbt ut, fint upptag spikrakt in med bra tempo  och sedan lägger hon sig bakom mig dessutom så fick hon för sig att man ska sitta med ryggen mot hindret på hopp sitt det roliga i kråksången var att hon vred om och hoppade över igen när jag sa hopp
Ja dessa hundar man blir väl aldrig rriktigt klok på dom
Men härliga är dom

På lördag åker jag o Lotta in o tittar på VM i lydnad då ska jag hålla mina tummar för Lillemor o Krollie hoppas dom hamnar överts på pallen

Ha de gott alla vänner

GRABB SNAGG O GYMNASIEINTAG

I mitten av juli åker Jesper ner till Göteborg för att med sitt fotbollslag deltaga i Gothia cup. En oförglömlig upplevelse antagligen. Dom spelar i grupp 34 och  det finns 47 grupper bara i deras åldersgrupp pojkar 15.
Dom kommer att möta lag från Marocko Gerogien och Tyskland i grupp spelet,sen får vi se.

Nu är det så att hela laget har bestämt att dom ska snagga sig inför resan. Så häromdagen åkte Chrilles skäggtrimmer fram och Jesper kalufs var ett minne blott ( det svider lite i modershjärtat menmen....)

Nu kunde ju inte lillebror vara sämre utan ville också ha en riktig sommarfrilla så fram med trimmer igen suck, sen var det ju lika bra att ta Chrille på en gång fast det sved inte lika mycket.

Jackie har fått besked om att hon har kommit in på sitt förstaval i gymnasiet. HÄÄÄÄÄÄÄRLIGT
Jackie ska gå estetisk linje med inriktning på Musikal så nu blir till att gå på musikalframträdande framöver.


Träningen med hundarna går ganska bra och jag ser fram emot tävlingsdebuten med Pirre med skräckblandat förtjusning.
Håll tummarna nästa helg för då kör vi

Ha de gott alla vänner

Får jag lov att presentera

JESSIE

Som flyttar hem till oss om några veckor.

ganska söt eller hur

Inte så smart med två stycken unghundar kanske. Men man kan ju inte alltid vara så förståndig,
Dessutom kunde jag bara inte låta bli
Kolla in mamman
Mette-Marit

Så otroligt lik min Kila


Inte så konstigt kanske eftersom Mette är Kilas dotter.
Mette är precis lika lugn o fin som Kila
Och  som sin mor hjälpte hon till att dra ut valparna
Jag var tillsammans med min jobbarkompis Lotta till Lena igår för att titta på valparna
En liten tripp på 60 mil tur o retur.
Skönt att vi var två som åkte.
Lotta har också beställt en valp.
Här ser ni honom

En fin liten kille som kanske får namnet Rick efter Fias Morfar


Tycke uppstår.

Ska bli spännande att följa dessa individer efter Mette o Bill

Ha de gott kära vänner

Så var SM över för denna gång.
Stort grattis till Offe o Killevippen med förare som lyckades ta sig till final även detta år.
Jättegrattis också till Nancy Nilsson som tog hem Sm titeln för lydnadshundar 2008.

Cia frågade mig på lördagkvällen vad jag trodde om morgondagens final och tänk redan då sa jag att jag trodde på Nancy tänk så rätt jag skulle få.
Tyvärr så blev det lite för mycket nollor för övriga F-F:are för att dom skulle nå final plats.
Mira o Kajsa la sig på sittande i grupp och efter detta så valde Tage klokt nog att avstå lydnanden med Kajsa
Mira gick dock och gjorde ett riktigt fint progam vilket hade räckt till final om hon inte hade lagt sig.

Oki gjorde också bra ifrån sig men tyvärr så lyfte han fel pinne i vittringen släppte sedan och kom in med rätt men nollan var ju ett faktum och där rök finalchansen även för honom  trist.

I finalen så var Offe lite för het och tog inte kommenderingen på dirrigeringapporten riktigt utan tog upp mitten apporten. I vittringen lyfte han också fel pinne för att sedan slå på näsan och ta rätt.
Tycker ändå att Camilla kan vara super nöjd men sin insats med tanke på vilken uppladdning dom haft.

Kille-Vippen diskade tyvärr ut sig i andra finalloppet.
Men Karin ska också vara nöjd då Ville gjort flera kanonlopp i helgen trots en ålder på 9 år så håller han god form men det kanske blev lite för mycket för gubben då han även tävlade lagklass.

Efter SM stannade vi kvar ett par dagar på och gjorde öland.
Hade ett par riktigt sköna dagar och fick tom till några träningspass med Oj-Oj Norton o Kila vilket verkligen kan behövas.
Nu är midsommarafton över och i morgon ska jag åka o titta på Mettes valpar.
Det ska verkligen bli jättekul, sen är det bara att hugga i jobba lite igen igen innan man får gå på riktigt semester.

ha de gott kära vänner


Oj nu var det länge sen jag uppdaterade, men här händer så mycket just nu så det är svårt att hinna med.

Träningen med Pirre går framåt. tyvärr så har vi inte kunnat åka till klubben så mycket son jag skulle vilja men det är inget att göra åt.

Oj-Oj har mest tränat vallning så vi får väl se om vi skämmer ut oss på skärgårdslydnaden, fast det är ju några veckor kvar så vi hinner nog få till det.

Jag har varit med Jackie på klass resa, det var jättekul men det var till att peka med hela handen när man skulle ha in en del av ungdomarna på natten.

Igår var det bal för niorna och jag var där o tittade när alla kom
Oj vad fina tjejerna var i sina vackra klänningar och pojkarna var ju ursnygga när dom hade klätt upp sig,

Idag var det sista dagen för Jackie i grunskolan både spännande o sorgligt tror jag.

Ja det var lite vad som hänt den senaste tiden.Nu ska jag gå o sova så att jag kan komma upp i tid i morgon för att packa o dra iväg till SM på Öland
Ska bli skitkul och naturligtvis håller jag en extra tumme för alla Fia-Friendare som ska deltaga

så ha de gott kära vänner

ÄNTLIGEN PÅ BENEN IGEN.
Nu har jag legat o sovit i 4 dygn tror jag . Det började med en praktförkylning i tisdags med hög feber. Jag åkte hem på lunchen för att rasta hundar och käka. Tänkte sedan ta med mig Pirre o Oj-Oj till jobbet för att åka direkt till hundklubben. Men jag fick ge mig hamnade i säng istället och har legat där till igår kväll. Tråkigt jag som hade kommit igång så bra med träningen både lydnad o vallning.
När förkylningen äntligen hade gett sig så fick jag ett migrän anfall istället som varade i två dagar. Jesper tror att jag är utarbetad hmm kan det ligga något i det.
Idag är jag i alla fall pigg igen och tur är väl det för idag är det min FÖDELSEDAG och lite ska man väl få fira fast man börjar komma upp i ålder. 

Jag började dagen med att fixa loppis till Jespers klass, vi sålde lite grejor som blivit över på förra loppisen utanför Borins lanthandel och det gick riktgit bra.
Men nu ska vi snart tända grillen och hälla upp ett glas vin, ska bli gott.

Jag får täta rapporter från lille Rio i Finland och det är ju jättekul med tanke på att han bor lite långt bort och att jag troligen inte kommer att se honom så ofta.
Han verkar i alla fall ha lärt sig en hel del under de 2 veckor som Niina har haft honom.
Nedan kommer två bilder på söta Rika som har haft oturen och bitit sönder en tand.

Ha de gott kära vänner

Vad roligt det är när man får lite rapporter från nya och gamla F-F:are.
Ni kan inte ana vad det betyder för mig att ni håller kontakten, så tack för alla sms telefonsamtal och mail.
Idag kom det några foton på våra nya kommande stjärnskott.

nedan ser ni Röja med matte Carina

Carina har ju en BC sen tidigare men nu har hon nog fått något att bita i Röja gör skäl för sitt namn 😉


fast hon sover visst ibalnd också.

Söta Ronja-Rövar dotter kommer bra överens med sin nya familj
nedan ses hon med kompisen Selma


Och smygandes för att stjäla lite kattmat


9  veckor och hur söt som hellst


ha de gott kära vänner vi hörs snart igen


I  måndags passade jag på att ta med mig Pirre o Oj-Oj när Jim tränade fotboll.

Lite lagom störningsträning med bollar som far hit o di och små grabbar som springer utav bara den. 
Pirre skötte sig jättebra och låg plats med huvudet i backen hela tiden.Linförigheten var också kanon, läggande ställande o inkallnigen var det heller inget klaga på.
Oj-Oj gick också ok men det märks att hon är ringrostig.
Meningen var att jag skulle ha åkt in till klubben o tränat igår för att få lite störningsträning med andra hundar, men nu har jag förutom min allergi åkt på en riktigt förkylning så jag har legat nerbäddad i dagarna två.
Börjar känna mig lite bättre nu ( febern har gått över) Så förhoppningsvis kan vi träna om nån dag igen.

Lilla Rut växer dag för dag och tar för sig mer o mer. Gamla Tora är den bästa lektanten och varje kväll så leker dom lite i köket innan det är dags att gå o sova.

ha de gott kära vänner vi hörs snart igen

Oj nu var det länge sen jag skrev men här har det varit fullt upp.
Chrille har ju varit i Skottland oj vilken skillnad det blir när man är ensam.
I onsdags skulle Jim ha åkt och tränat breakdans men han hade lite ont i magen så vi blev hemma.
Då passade jag på att först träna lite lydnad och sen gå o valla lite.
Med Pirre körde jag fösning längs ett staket han vill ju gärna flanka nu eftersom jag tryckt på det  men fösningen funkade ganska bra.
Vi provade också ett hämt på c:a 30- 40 meter vilket också gick bra.
För Oj-Ojs del blev det till att lära sig att gå lugnt med fåren och tänk jag fick till det och hon gick med fåren härligt. Kunde också sänka tempot på båda hundarna i när dom var i cirkeln skitkul.

Efter det har det inte blivit någon mer hundträning.
I torsdags var det till att skjutsa båda grabbarna till fotbollsträning och Jackie hade dans.
I fredags var det dansuppvisning för Jackie. Hon ville att jag skulle gå då eftersom hon dansade alla sina danser då,
Så grabbarna fick klara sig själva hemma och sen blev det pizza sent på kvällen.På lördagen var det först fotboll ( Jesper ) och sedan två dansuppvisningar ( Jim o Jackie ) så där gick hela den dagen

Idag söndag åkte jag in till klubben där det var lydnadstävlingar.
Åkte dit för att träna Pirre med andra hundar och det gick ganska bra. men i början så gjorde han ett utfall mot en hund som vi mötte och råkade bita mig ( lite i armen) Inte så farligt men inte så bra.
Sedan satt vi och tittade på tävlingen  och jag kunde säga till honom några gånger när min gamla träningskompis Karsten kom förbi med sina hundar.
Tränade honom också att sitta still när det kom fram folk o pratde han behöver ju inte hälsa på varenda människa.
När tävlingarna var slut så gick vi ner på planen o tränade lite och det gick jättebra.
Sen åkte jag o hämtade Jim som skulle spela fotboll.

Får en hel del valprapporter av nöjda o glada valköpare som berättar om busiga lättlärda frimodiga valpar Härligt att höra
Speciellt roligt är det att jag får så täta rapporter från Niina i Rio i Finland
Nedan ser ni ett foto på Rio( Peppe o Märta jag tror ni har fått en utmaning om den snyggaste) 
(Foto Johanna Maukonen)

ha de gott kära vänner

Duktiga Pirre🙂

Idag hade jag tänkt att åka till klubben för att kunna träna Pirre med andra hundar, men eftersom både Rut och han hade varit med mig på jobbet idag så kände jag att det fick vara nog med nya upplevelser för Rut.
Så istället åkte jag hem och tog ett pass i fårhagen och det gick precis lika bra som igår,
Fåren är inte så lätta springer fort och delar gärna på sig men det är bra för just nu tränar vi bara på att uppträda snällt med djuren och inte springa på dom för fort,
Pirre är ju en snäll hund och biter inte eller springer o jagar några djur men ibland har han lite för mycket spring i benen.

Idag tog jag faktiskt inte ens med mig linan utan kopplade lös honom😀
Eftersom fåren gärna delar sig så provade jag också att kalla in honom mellan två flockar och det gick kanon.
Något som vi dock måste träna mycket på är drivet då han gärna flankar nu efterson jag har pressat honom där.
Att han vill flanka beror också på att fåren är som dom är, det är inga invallade saker som kommer till mig nej vi trycker dom nog lika bra både Pirre o jag
Hoppas att han fortsätter i den här stilen då blir det riktigt bra framåt hösten

Häer kommer bilder på valpköparen
Alla utom Carina med Röja ( rapporterna är härligt positiva än så länge.)

Rika med Matte Monica och husse lennart
( här kommer det att finnas jobb med alla fåren)Ann och Rina ( ser ut att passa bra ihop)


Elin och Ronja ( tror dom är lika snälla båda två, eller skenet kanske bedrar😉)


Niina och Rio ( ett blivande finsk vall o lydnadsekipage)


Och så Niinas snälla kompis Linda som följer med o tolkar
Tack för hjälpen!


Lycka till allihopa och glöm inte att rapportera

Och naturligtvis ha det gott kära vänner

(Inget dagens ord idag😥

JÄKLA PIRRE
Upp som en sol ner som en pannkaka eller vad är det man säger.
Idag efter att vi ätit middag så tränade jag lydnad på tomten med båda hundarna.
Jag började med Pirre och han gick skitbra tom med fjärret gick någorlunda på håll.
På platsen låg han så gott som nere med huvudet trots att Tora svansade förbi honom.

Så händer detta. Jag hade skickat Pirre till rutan och belönat honom var på väg för att ställa upp o skicka igen.
Då kommer grannens katt!!!!!!! och Pirre far iväg som avlöning efter den😠😠😠
Shit vad ilsk jag blev det är tur att man har förstående grannar.
- Är det honom du har på uppfostring? blev frågan grrrrrrr.

Nåväl vi gjorde i alla fall ett skick till på rutan och sen tränade jag Oj-Oj lite grann

MEN
i vallhagen där gjorde gossen mig minsann inte besviken.
Efter att vi hade tränat lydnad så tog vi en promenad till fåren och jag började träna med Pirre.
Tänk han gick lika bra som igår om inte bättre. Seriös från början till slut.
Ja jag får ju påminna honom om vissa saker men inga rusningar Han gjorde en hel del fina saker så nu är han en fin kille igen🙂
Han har faktiskt just nu en mycket seriösare inställning än vad
 Oj-Oj har i vallningen. Hon har en massa spring i benen just nu så det kommer nog ta ett tag innan vi kommer i form.

Idag åkte också sista valpen iväg det var Röja som var sist ut så nu är det bara lilla Rut kvar. Hon känner sig nog lite ensam när alla syskon har försvunnit fast hon har ju i alla fall mamma kvar.

Så jag vill önska alla nya F-F:are lycka tillmed era nya hundar och hoppas att ni gamla tar väl hand om dom

Så kära vänner ha de gott
( fotot föreställer min syster lilla trollunge Madelene som sov över hos oss i helgen.

Dagens ord
Alla djur utan människan vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.

Idag kom Katarina Monica och Lennart och hämtade lilla Rika så nu är det bara Röja och lilla Rut kvar.

Rika gjorde som dom andra sov i princip hela vägen hem till Eskilstuna, ska bli jättekul nu kan Katarina o jag träna lite vallning tillsammans med de små.
Innan dom kom  hann jag ta ett tränigspass i lydnaden med både Pirre och Oj-Oj
Det gick ganska bra med båda hundarna, förutom att Pirre blev något okoncentrerad när det åkte förbi en bil precis när vi tränade tvåans hopp.
Pirre är ju mycket känslig för allt som rör sig så det blir till att träna mycket på det.
På tisdag hoppas jag att vi kan hinna fara in till hundklubben så att jag kan träna lite plats med andra hundar med honom.
Vi har nu tränat mycket på det hemma och att han ska ligga med huvudet ner i backen.
Nu ligger han tom när jag går förbi med Tora hon fick tom hoppa över honom och han låg kvar. Nåja huvudet åkte upp men han låg. Duktig kille,
Idag  hann jag också med ett vallpass med honom och shit vad nöjd jag var när vi gick av banan.
Pirrre fick två små tokryck.
Drt ena var när vi skulle ha ut fåren ur skjulet och dom bara tokrusar ut, Då ville han naturligtvis rusa efter, men tji fick han, det kom inte på frågan.
Det andra var egentligen inte så stort ryck det vara bara att han inte la sig när jag satill  utan fortsatte att springa.

Fåren var jättespringiga och dom är inte invallade så dom var lite räddda för mig också.
Men Pirre var så duktigt och till slut så fick vi koll på dom.
När han ville snipa in så sa jag bara nej o vipsade med pisken så höll han ut så fint jag trodde knappt mina ögon. På slutet kunde vi också driva lite och jag lät Pirre sköta sig lite själv för att se vad han skulle gör.
Och när fåren började svänga lite för mycket från mig så flankade han ut så fint nästan så att han slog bakåt.och plockade in dom så fint.
Jag lovar det var inga lätta får för en hund som inte har så stor erfarenhet men så skönt när han visar upp den fina sida som vi vet att han har,
En riktigt skön känsla var det när vi lämnade hagen.
Oj-oj fick inte valla något idag.

På bilden ser ni fina Rio som numera bor i Finland
Så till nästa gång ha de gott kära vänner.

DAGENS ORD

Kärlek är det enda som förökas när vi slösar med det.


 

Nu är det bara tre valpar kvar.
Igår kom Elin och hämtade lilla Ronja, och i morse rinde hon och berättade att resan hade gått bra Ronja sov i princip hela vägen.
 
9.45 i morse lassade jag in Rio, Rina och Oj-Oj och åkte till Arlanda för att möta upp Niina och hennse kompis ( tolk) Linda.
När jag hade hämtat dom så åkte vi till Märsta-Sigtunas bk så att vi kunde släppa ut valparna lite.
Vi hade sån tur så att de hade ett MH där idag så vi kunde gå in i klubbstugan och sätta oss, och där kunde valparna springa o leka, medans vi fikade och gick igenom alla papper.
Måste säga att båda valparna var helcoola. Från hemmets lugna vrå direkt ut i stora världen och det bekom dom inte det minsta.
Stugan undersökte de med en väldig fart och alla som kom in var de ju tvungna att hälsa på.
har fått sms från Niina att flygresan hem till Finland gick kanonbra och att Rio var en ängel på resan.
När jag hade släppt av Niina och hennes vän på Arlanda så fortsatte jag resan  med Rina till Ann.
Där blev jag bjuden på god mat o kaffe.
Innan jag åkte hem så tog vi en promenad med alla hundarna.
Ann har ju två hundar till en gammal schäfer och en mellanpudel ( som hon tävlar elit med).

I morgon åker Rika och på måndag Röja sen är det bara lilla Rut kvar.
Tänk vad tiden ändå går fort fast man inte tyccker det när man väntar.

Ha de gott kära vänner

dagens ord
Godhet är när man tyst gör det som andra säger högt

Nu har jag varit duktig i dagarna två och tränat hund.

Igår så fick Pirre både träna lydnad och valla, Oj-Oj fick valla lite.

Lydnaden gick jättebra med Pirre så om jag bara får honom att ligga på platsen så ska 1:a priset inte vara några problem.
När valparna har försvunnit så ska jag åka in till klubben och träna med lite andra hundar.vallningen gick också bra fast han fick lite tokryck några gånger men på det stora hela var jag mycket nöjd med honom där.
Oj-Oj var alldeles för het ( inte så konstigt) men skötte sig väl ok ändå.
Hoppas att jag kan komma iväg och få lite hjälp med finliret på henne inom en snar framtid.

Idag har jag tränat lydnad med båda hundarna och Oj-Oj känns ganska säker i klass två trots att vi inte tränat på jättelänge.
Det var väl bara rutan som strulade lite. Hon sprang ut bra men vände sedan så att hon hamnade utanför till vänster, men jag tror vi fick till det ganska bra mot slutert.
Har en plan i alla fall får se om den funkar.
Pirre gick kanonbra men det gör han ju alltid när det inte är någon störning.
Körde lite 2:ans moment med honom också funkade riktigt bra, snart ska vi ut på tävlingsbanan ( tror jag i alla fall)

Ha de gott kära vänner.

Dagens ord
Knepet är att se till att man inte dör i väntan på det goda livet.


Idag har det varit veterinärbesiktning och idmärkning.
Allt var ok med valparna förutom det jag redan visste. Rinas lilla navelbråck och Ruts framben som jag inte tyckte såg riktigt ok ut.

Men veterniären tyckte inte att det var så allvarligt och trodde nog att det skulle kunna rätta till sig. Kommentaren blev frambenen något utsvängda.Hon tyckte också att hon hade något förstärka andningsljud ,men sa att det kunde bero på att hon var så liten, jag ska ändå kolla upp det när hon får sitt vaccin.Känns skönt att hon ska stanna kvar här ifall det skulle vara något eller om det blir något med benet i framtiden.

Alla skötte sig exemplariskt
Dom som utmärkte sig mest var väl Rio som bara viftade på svansen hela tiden och Rina som skulle hoppa upp till veterinären ibland stod hon på två ben.
Allt förflöt bra Sara veterinären hade med sig sin 5 månader gamla bebis oj vilken söt unge det var.Hon satt i sin bilbarnstol medans vi höll på med valparna. Mest synd var det om Ronja som fick ta sin chipspruta 2 ggr.
 När vi skulle kolla med scannern så kunde vi inte hitta den och det visade sig att den hade ramlat ur sprutan innan Britta stack. Ronja som hade varit alldeles tyst vid första tillfället tyckte att nu fick det vara nog och protesterade när den stora sprutan stack henne en gång till.
Men nu är det gjort och Ronja blir först ut med att lämna hemmet ( fredag)
På lördag åker Rio och Rina  på söndag kommer dom och hämtar Rika och på måndag far Röja.
Sen blir det lite lugnt i hustet igen.
Spännande som alltid är att se vad det blir av de små individerna.

Våren har ju satt fart och det har jag märkt dom två sista dagarna
Jag har varit superallergisk kliat i ögonen och nyst som en tok men idag har det varit lite bättre. Hoppas att det inte blir värre än så här
Det är så jobbigt när man vill vara ute och njuta av det fina vädret och så blir man sjuk utav det.
Nu ska jag snart sätta fart på Oj-Oj så att vi kan komma ut på banan igen.
ha de gott kära vänner

Dagens ord
Att oroa sig gör inte morgondagen lättare, det gör det bara tristare idag.

Vilken underbar dag
det har varit idag. Rena sommar värmen och vad fantastiskt vackert det är ute just nu.

Tog några foton när jag var på promenad med hundarna
Det gäller bara stanna till och njuta av det vackra också

Utsikt från vårt hus


grannens fina körsbärsträd


Till och med maskrosor kan vara vackra


Tuppen Ture med en av sina hönor


ja det finns mycket att glädjas åt på nära håll den här tiden det bara att gå utanför dörren

Jackie tyckte att det var så varmt så att valparna behövde en dusch.
Alla utom Rio och Rut tyckte att det var riktigt skönt. Rio kunde väl tänka att duscha lite grann dom som tyckte bäst om det var nog Rika Och Ronja

Imorgon står det loppis och fotboll på programmet sen måste man ju förstås gulla med valparna
Dom är helt underbara


ha de gott kära vänner

Dagens ord
Sinnen är som fallskärmar. Dom fungerar bara om de är öppna

Eget skryt luktar illa
Är det någon som sagt till mig nån gång. ( typiskt svenkt eller) Men inte är det väl  nåt fel att känna sig stolt över en prestation man gjort själv eller som ens nära o kära presterat något.
Alla har vi våra talanger och något att vara stolt över . Inte är det väl något fel på det,
Själv är jag otroligt stolt över min dotter just nu.
Att ha fått följa med på hennes resa har varit fantastiskt, Från att  så gärna ha velat vara med på alla uppträden och luciatåg från dagis och en bit upp  i skolan. Men aldrig vågat.Jag vet inte hur många gånger vi har klätt upp henne till tärna och sedan har hon suttit i mitt knä medans dom andra har lussat.
 Från detta till att bara gå in och äga scenen i Tappströmskolans vår show, det är STORT i alla fall för en mor. Jag är så stolt och det skäms jag inte över.
Puss på dig lilla gumman😘

I övrigt så har jag jobbat som bara den,den här veckan
Chrille har haft semester och tagit hand om valparna.
Nästa vecka ska jag vara hemma jag kommer dock att jobba lite hemifrån men det ska nog funka bra,
På tisdag är det dags för veterinärbesiktning och id märkning. Rina har ett litet navelbråck men annars är det inget fel vad jag kan se. Lilla Rut har tuffat till sig ordentligt.
På fredag åker första valpen tänk vad fort tiden går i alla fall .
På lördag ska jag skjutsa Rio till Arlanda han blir första valpen utanför Sveriges gränser och vi önskar Niina all lycka till med honom.

I veckan ska jag sätta igång Oj-Oj i vallningen Längar efter att få ut o tävla igen men det lär nog dröja ett tag måste ju komma i form både hon och jag. 

Så ha det gott all kära vänner

Veckans ord
Om du tänker för länge på, nästa steg, kommer du att tillbringa livet på ett ben

Idag var det meningen att Elin med familj skulle komma och hälsa på och hon skulle få veta vilken som skulle bli hennes valp.
Nu fick dom tyvärr förhinder men vi pratades vi i telefon  i stället och den lilla valp som ska få flytta till oxelösund blir Ronja-Rövardotter, en hund som  jag tror kommer att passa Elin bra.

På eftermiddagen åkte jag in för att hämta min mamma som ska vara här i några dagar.Hon åkte bussen upp sen hämtade jag henne inne vid cityterminalen. Oj vilken kaos det var på parkeringen men till slut hittade jag i varje fall ett ställe att parkera på.

Mamma har kommit för att hon ska lyssna på Jackie som ska sjunga två låtar solo på Tappströmskolans vår show. Ska bli spännande att se. Jackie har tidigare sjungit lugna låtar men nu är det tydligen någon låt med Kelly Clarksson och en låt med The Cardigans  som hon ska framföra.

Igår tränade jag lite lydnad igen och Oj-Oj går riktigt bra ja det är ju inget jätte tempo förstås men vad ska man begära med ett gäng valpar och en massa mjölk i tuttarna , vi skulle i alla fall ha klarat ett förstapris i klass 2 om hon hade gått på tävling .
Vi får träna vidare så att vi är i toppform till skärgårdslydnaden.

Hoppas att det är fler F-F:are som anmäler sig dit för detvar en kanontävling med mycket fina priser.

Dagens ord
Människan är som viner
Med åren blir dom dåliga surare och dom goda bättre

1 maj nu är väl våren här😎 och vi har enhärlig tid framför oss.
Idag började jackie jobba på Borins handelsbod kanonbra att hon fått jobb där, Nu när hon ska börja på gymnasiet så lär det väl gå åt lite mer pengar.

Idag var också Carina här för att välja valp och till slut så blev valet Röja-Runt. Så lilla Röja kommer att få flytta till Hanigne där blir det vallning lydnad och eventuellt bruks på schemat.

Valparna har nu också fått sina regnummer

REGV1368/2008  Fia-Friends Rio-Ronaldo
REGV1369/2008  Fia-Friends Röja-Runt
REGV1370/2008  Fia-Friends Rina-Rivig
REGV1371/2008  Fia-Friends Rika-Rättvis
REGV1372/2008  Fia-Friends Ronja-Rövardotter
REGV1373/2008  Fia-Friends Rut-Raket

Ha de gott kära vänner


Dagens ord

Ödet ger oss släktingar men vänner väljer vi själva

Idag har Katarina och Monica varit här och tittat på valparna.
Det var ett mycket trevligt besök och vi kunde sitta ute bredvid valphagen och fika i den sköna vårsolen.
Vi valde också ut den valp som ska få komma till Monicas och Lennarts gård och valla alla deras tackor 180 st tror jag visst att det var. Det blev Rika-Rättvis som vi till slut kom överens om men jag lovar att valet är inte lätt.Katarina kommer ju att träna o tävla med Rika men det är Monica som kommer att köpa henne. Jättekul att få en hund till en så stor fårgård hoppas nu att hon kan hjälpa dom med arbetet också.


Rika Röja Rina

Rio Ronja Rut

Igår tränade jag faktiskt lite lydnad på tomten med både Kila o Oj-Oj det gick faktiskt ganska bra.Måste ju träna upp Oj-Oj inför skärgårdslydnanden annars ska jag snart sätta igång henne i vallningen.
Jag längtar verkligen till att få komma ut på banan igen.


ha det gott kära vänner

Dagens ord
Hinder är det du ser när du tar bort ögonen från målet

Idag har valparna varit ute i sin lilla valphage för första gången.

Oj vad kul dom tyckte att det var, som kalvar på grönbete ungefär.

Lilla Ronja gick på upptäcktsfärd medans dom andra käkade mat från
Oj-Oj ,kanske är hon lik sin sagofigur i såna fall får vi väl snart höra ett vårskrik också. Annars kanske skriket kommer från mig för äntligen känns det som om våren är här hääääärligt, det riktigt spritter i kroppen


Tora o Kila hälsar på valparna


Jim busar med de små


Jackie och RIO

Är jag fin eller är jag fin!!!!

ha de gott kära vänner


dagens ord
Behärska din vrede och du fattar kloka beslut

FÅR JAG LOV ATT PRESENTERA

RIO-RONALDO


RÖJA-RUNT


RINA-RIVIGRIKA-RÄTTVISRONJA-RÖVARDOTTER


RUT-RAKET


Nu har alla valparna fått sina namn och Jim har varit väldigt delaktig i namnförslagen.

Annars går allt sin gilla gång och dom fortsätter att utvecklas imorgon kommer vi antagligen att ta bort valplådan och sätta in lite kompostgaller i stället.
Lilla Röja var den som var först ur valplådan, men nu har vi vänt på den ( den låga sidan mot väggen)så nu har hon inte lyckas nån mer gång. Det är bara Oj-Oj som måste hoppa in i lådan nu men det går bra.
Nu hoppas jag att det blir varmt så att vi snart kan ha dom ute.
Lilla Rut har piggat på sig ordentligt och springer omkring i lådan.

Som ni förstår har jag inte så mycket tid att uppdatera sidan just nu.

så ha det gott kära vänner

Dagens ord

De vänliga ord som sägs idag kan bära frukt i morgon

Idag har jag haft beöks av Ann och hennes man Christer,
naturligtvis var det valparna som stod i fokus.
Ann är gammal tävlingskompis som var med på den gamla goda tiden, när jag höll på min första hund Chiwas.Jättekul att hon nu kommer tillbaka och ska bli ägare till F-F:are.
Ann tävlar just nu elit med sin lilla pudel.

Valparna mår bra och den lilla som nu går under namnet Rut-Raket har piggat på sig ordentligt dom två senaste dagarna Härligt att se.
Det skälls o morras i lådan och nu är det riktigt kkul att sitta o titta på dom.
Fast det blir ju inte så mycket annat gjort.
Hanen är döpt till Rio-Ronaldo till Jespers stora förtjusning. En tik har fått namnet Ronja-Rövardotter för hon har en sån attityd så det passar med det namnet tycker Jackie.
Övriga är inte klara än vi får spåna lite till i familjen
Och dom blir bara sötare o sötare

ha de gott kära vänner


Dagens ord
Vart du en går, ta med dig hela ditt hjärta

I tisdags fyllde Jackie 16 år, oj vad tiden går och hon håller verkligen på att bli stora damen.
Vi bjöd på Pizza o glass och valptitt naturligtvis för några av Jackies kompisar. Tyvärr har man ju varken plats eller råd att bjuda hur många som hellst även om viljan finns.
Jackie har precis fått en hel del nya kompisar  4 killar faktiskt och killkompisar ska man vara rädd om, ja föresten man ska vara rädd om alla sina kompisar.
Jackie var i alla fall mycket nöjd med sin födelsedag och det är huvudsaken
GRATTIS LILLA GUMMMAN

Valparna växer och det är nu full fart i lådan i alla fall emellanåt. Det är bara lillskiten som jag på nytt har blivit lite orolig för tycker att den har stannat lite i utveckligen. Tiden får utvisa än så länge fortsätter hon i alla fall att gå upp i vikt men dom andra rusar ju iväg så hon ser pytteliten ut ja vi får se hur det blir. Valparna har nu börjat äta lite köttfärs och har också smakat lite majsvälling mums tyckte allihopa.
Till helgen kommer det lite valpköpare på besök
Det ska bli trevligt
och som alltid Ha det gott kära vänner.

dagens ord
Kärleken kräver liksom dans ett ett harmoniskt samarbete

Har fått rapporter eller rättare sagt har hållt mig uppdaterad från nätet angående Jespers handbollscup.
Dom lyckades ta sig till A final vilket ju är😀 kanon, men tyvärr så fick dom stryk med 12-9 i kvartsfinalen, men det var säkert kul så länge det varade och jag tycker dom ska vara riktigt nöjda med sin insats.
Får väl höra hur det varit ikväll när han kommer hem ska hämta honom 21.30 inne på centralen.

Valparna har nu börjat äta lite köttfärs och dom blir stadigare för varje dag som går. Det är en härlig tid framöver att få se hur dom utvecklas dag för dag.

Jag har lagt in två nya filmsnuttar och lite nya foton.
Ska försöka hinna lägga in några till innan jag ska åka iväg.
och som alltid ha det gott kära vänner

Dagens ord
Ett gott skratt är sol i huset

Idag har det varit fullt hus på Adelsö
Först kom Nina Mattias och lille Timmy
Färjan efter kom Carina med sin dotter Sandra.
Så det blev förstås lite valpsnack o tittande på dom små underbara liven och så fika förstås.
Carina var dock tvungen att åka ganska snart eftersom dottern skulle iväg för övernattning i en kyrka. Hur man nu kan vilja sova i en sån, där måste det ju bara spöka eller.

Så när dom hade åkte tog vi övriga en promenad i det fina vårvädret till fårhagen för att Peppe skulle få valla lite.
Som vanligt ( dom få gånger jag sett honom ) så visade Peppe upp vilken fantastikt naturbegåvning han är i vallning.
Bara Mattias hann med att visa honom rätt så funkade det kanon. Han har ett sånt härligt driv och har ett naturligt med djuren. Han lugnar ner sig av sig själv och bara går.
Körde lite cirkelträning också och till en början ville han snipa in lite för tidigt men bara efter ett par korrigeringar så förstod han vad Mattias ville och höll hela cirkeln runt till balans. Shit vilken hund jag är bara lite avundsjuk.

Efter vallning blev det mera fika och till Jims stora förtjusning så är ju Mattias ett stort fan av Star Wars. Så det blev lite playstations 2 spel också.
 Jag vet inte vem som tycvkte att det var roligast Mattias eller Jim.

Lagom till att vi skulle äta så kom Tobbe med Chrilles nya bil. Vi har köpt Tobbes Peugeut 406 så nu har vi två likadana bilar bara årsmodellen som skiljer lite.Skönt att ha två  bra bilar eftersom vi skjutsar barnen så mycket.

Tll middag blev det köttfärslimpa med sås o potatis o grönsaker.Jättegott tack snälla Chrille som stod för maten .Du är en pärla.

Igår skjutsade jag in Jesper till centralen. Han skulle åka tåg till Sundsvall för att spela en handbolls cup. Resultat har kommit in under dagen och dom har vunnit två matcher och förlorat en men chansen är mycket stor att dom går till Aslutspel kul.

Förövrigt så har Jackie blivit förkyld efter sitt bad så det kanske inte var så nyttigt.
Valparna växer o mår bra. Dom blir stadigare för varje dag som går.
Imorgon kanske det kan komma en ny film
Ha de gott kära vänner

Dagens ord
Ett gott sätt är bättre en gott utseende


Årets första bad är gjort
Ja inte av mig men väl av min dotter och hennes kompis.
Igår cyklade dom ner till badplatsen och tog sig ett dopp.
Ja jag säger då det inte ens jag var så tokig när jag var tonåring.

I valplådan är det full fart. Nu börjar dom öppna ögonen och provar små skutt med sina vingliga ben,
Alla är så söta o fina. Den lilla tiken har nu dubblat sin vikt och ser ut att ta sig bra.
Hon kommer antagligen att få stanna här på Adelsö.- Eftersom det var lite osäkert hur det skulle bli med henne så har en valpköpare dragit sig ur vilket är helt förståligt och jag vill inte sälja henne förrän jag är säker på att allt är ok, så det lutar åt att hon blir kvar.
Tror inte att det är någon fara men vill alltid tala om hur läget är så att valpköparna kan fatta sina egna beslut.
Försökte filma lite ikväll men det var alldeles för mörkt så det blev inget bra
Ska föröska lägga ut en ny film till helgen

Så ha det gott kära vänner.

dagens ord
"En god gammal vän är den bästa spegeln"

Idag har jag klippt klorna på valparna för första gången, det gick riktigt bra.
Oj-Oj var med och hon var alldeles lugn, det verkar som om hon litar på mig när det gäller valaprna.
Jag har lagt ut lite nya bilder + en ny liten filmsnutt.
Min kamera är inte så bra så motiven måste vara stilla om det ska bli några bra foton.
Därför finns det inga bilder på valparna en o en men ni får nöja er med att titta på dom i klunga.
Jag ska investera i en ny kamera men just nu finns det lite annat som måste gå före. Som nya glasögon till mig service på bilen mm.

Igår var jag o grabbarna + deras kusin in till Vällingby och köpte presenter till Jackie. Jädrans vad kul vi hade och det blev många glada skratt. Kusinerna har verkligen roligt med varandra nuförtiden förut blev dom mest osams men nu går det bra.

Vi hittade en del bra saker till Jackie men det är ju inget jag kan skriva om här då risken är ganska stor att hon går in och läser
På kvällen grillade vi o käkade tillsammans med syrran och hennes barn.

Idag ska jag åka med Jesper det är dags för handbollsmatch igen.

Det är Jackie som har ritat teckningen,
Det roliga var att när jag såg den så förstod jag direkt att det var Jackie och hennes två kompisar Gustaf och Jocke
Ganska fin tycker jag

ha de gott kära vänner

Dagens ord
Innanför skröpliga skal kan man finna ädla pärlor!

Nu har jag kommit på det.
Tycker att jag har fått så dålig kondition men nu vet jag hur jag ska förbätttra den
Jag ska börja träna Agility
Kolla länkarna nedan

HÖGA BENLYFT

http://www.youtube.com/watch?v=kz0uTGA-Upo
KARIN O STÖVAREN
http://www.youtube.com/watch?v=PvP3nbovhR4
FIA FRIENDS KILLE-VIPPEN
http://www.youtube.com/watch?v=8BXdyzAGbz4
Vad tror ni man skulle nog kunna gå ner ett par kilo också om man kutade runt så där.
(Hon är ju bara för bra med sina hundar den där Karin)

I övrigt så mår valparna kanonbra Alla ( inklusive Lillan) har snart dubblat sin födelsevikt.Kanon.

I morgon ska vi åka in o köpa lite presenter till Jackie som snart fyller 16 år, men jag ska försöka hinna få in lite nya bilder på valparna ändå.

I kväll blir det  att slappa framför tv:n medett glas vin ( eller två)

Hörs igen
ha de gott kära vänner

Snart måste jag bestämma mig om jag ska hoppa på mina nya arbetsuppgifter eller inte. Hmm inte lätt eftersom vi har varit bortresta mitt i prövotiden och jag inte riktigt fått kläm på det än🤨. Chefen påminde mig idag att jag skulle lämna besked nästa vecka Vi får se hur det blir.

Valparna växer så det knakar förutom den lilla tiken , men nu har också hon börjat sätta fart.
Jag har varit riktigt orolig för henne och ibland har jag nog trott att det har varit kört. Men det har visat sig vara en riktigt seg liten rackare. Som ni vet så var hon ganska livlös och liten när hon kom Till en början hade hon svårt att hävda sig mot sina betydligt större syskon och jag har suttit några dagar och hållt undan dom andra för att hon ska få äta i lugn o ro.
Men nu fightas hon som bara den och det är inte lätt att trycka bort henne från nån tutte när hon väl har fått grepp om den.Vikten har också börjat öka i stadig takt även om hon fortfarande är bra mycket mindre än dom andra men det är kanske inte så konstigt hon har ju en del att hämta igen.
Så är hon ju så otroligt fin trefärgad och nästan inga vita tecken Love😘

Jaja oron har ju inte lagt sig än men det ser mycket hoppfullt ut just nu i alla fall.

En sak som jag har funderat på en del är varför folk har så svårt att höra av sig när de får ändrade planer.
Det är en hel del genom åren som har ringt mailat och satt upp sig på valplista.
Det är väldigt noga med att höra vilken tur dom har i kön mm.
Men när de sen får ändrade planer av vilken orsak de än må vara ( tiden passar inte , man har bestämt sig för annan ras eller kennel)
Då bryr man sig inte om att höra av sig längre. Då är kösystemet inte lika viktigt längre, men för dom står längre ner på listan då eller för mig som uppfödare. Det är ganska viktigt att veta.😠

Så stor eloge till Pia och Anette som hörde av sig i god tid och till Katarina ( som inte ens stod på listan) för att ni hörde av er och talade om era planer.
Ni är unika det är faktiskt fler som inte hör av sig.😀

Till helgen ska jag försöka ha lite nya bilder ute på valparna
(ja dom är fortfarande tingade allihopa)

Till nästa gång ha de gott kära vänner

Igår fick vi besök av dessa söta påskkärringar. Det är grannens dotter Lisa med sin kusin som kom och hälsade oss glad påsk. naturligtvis fick de lite godis i sina korgar.

Valpar växer och jag tycker inte att de gör något annat än äter hela tiden.
Alla har gått upp vikt🙂, den lilla tiken ligger dock fortfarande lite efter dom andra men jag tror hon kommer, Hon är i alla fall väldigt pigg så det är nog ingen fara, fast lite orolig är man.
Får tacka för alla gratulationer på hemsidan via mail och sms. det är många som är intresserade, och snart står valpköparna på kö för att komma hit o titta.
Jag förstår att ni är nyfikna och jag ska försöka att hålla hemsidan uppdaterad med foton.

Ha de gott kära vänner

Jag tror jag har kollat valparna femtioelva gånger, men jag kan inte få det till annat en att det är 5 Tikar och en hane kan inte fatta att det blev en sån fördelning.🙂
Lilla tikvalpen verkar må bra, nu har jag sett henne äta flera ggr och hon är pigg o tar för sig bra.

Oj-Oj pysslar om dom efter bästa förmåga och vill inte gärna lämna valplådan för långa stunder.
Själv sittar jag o tittar så ofta o länge som jag bara kan dom är så fiiiina.
Nu ska jag åka och hämta syrran och hennes barn så ska vi äta lite påskmat tillsammans.

GLAD PÅSK ALLA VÄNNER

Nu har det gått ett tag sedan sista valpen kom och jag har fått sova en stund Skönt.

Lugnet har nu spridit sig i valplådan och Oj-Oj ser riktigt nöjd ut.

Oj-Oj höll ju på och bäddade till och från i stort sett hela dagen igår men inte valplådan. Nä hon tyckte att hon kunde få bädda i soffan.

Jag trodde nog att jag skulle få sova i natt och att valpningen skulle börja först idag på dagen.

Men 22.20 så hade hon en vattenavgång så då var det bara att ställa in sig på en lååång natt.

Den förtsa valpen tog lite tid på sig att komma ut och Oj-Oj såg lite förvånat på den när den hade kommit fram. men jag behövde bara lägga fram den lite så satte hon igång att sköta om den.

Valp 2,3 och 4 kom väldigt lätt men sen blev det ett lite upphåll till valp 5

jag tyckte att Oj-Ojs värkar¨började avta från att ha varit igång så jag ringde Bagis för att konsultera med dom.

En kvart efter att jag hade paratat med dom så kom valp nummer 5 och 1,5 timmar senare å kom den sista.

Den sista valpen mådde inte riktigt bra och verkade ganska livlös så jag fick gnugga igång den och då började den spotta o fräsa.

Har varit lite orolig ett tag då jag tyckt att den inte hittar tutten och inte suger sig fats ordentligt.Men nu har jag sett den äta gissa om jag blev glad.

Valpen på bilden är just den sista lilla tiken, den är nästan helt svart och naturligtvis helt bedårande.

 

Nu ska jag bara ta det lugnt i helgen och njuta av knorrandet i valplådan

ha de gott kära vänner

Valparna har kommit och jag tror att det är färdigt nu
01.29 i natt kom den första och den sista 07,52
Fördelning 1 hane 5 tikar inte klokt vilken tur jag har.
Jag är dock ganska orolig för den tiken som kom sist, den var ganska livlös när den kom men jag lyckades massera liv i den och nu är den hur pigg som hellst. men den verkar ha väldigt svårt att hitta maten och suga sig fast ordentligt. Ser inget fel på den så vi får se hur det går. håll tummarna den är jätte fin med ett alldeles svart huvud.
Alla valparna är väldigt mörka med lite vitt har inte kollat vilka som är trefärgade men jag har sett några ljusa rumpor.
Nu ska jag hämta min systers flicka sen ska jag försöka vila lite,
Återkommer senare med bilder
ha de gott


Det börjar närma sig
Oj-Oj vill inte äta idag och tempen har gått ner, hon har också börjat bädda lite i soffan.
Inget akut läge men snart så..........

Ha de gott

Oj-Oj blir bara tjockare för var dag som går men hon är fortfarande pigg o glad.
Idag har hon dessutom ätit med en strålande aptit, att hoppa uppför trappan börjar dock bli lite svårt.
Vi räknar det dagarna här hemma och tycker att det går så långsamt.
men snart är de här Hoppas att det blir en till alla som väntar.

ha de gott kära vänner

Igår var jag, Jackie och min syster Maggan och kollade på genrepet till melodifestivalen.
Först var vi på en restaurang och käkade pizza och sen tog vi tvärbanan till Globen.
Oj vilket tryck det var när hela globen körde vågen en riktigt härligt stämning och flera bra låtar tycker jag,
En riktigt lyckat kväll var det för oss tre tjejer.
Bäst var i alla fall den här killen kolla länken från en tidigare sändning http://www.youtube.com/watch?v=0q7WR0iTwqU

En riktig goding o jädrans var kul han är
Han är ju söt så att man vill äta upp honom som min syrra sa.
Applåderna ville aldrig sluta när han hade utförd sitt nummer, så om ni inte gillar melodifestvalen kolla i alla fall o titta på den här killen så får ni er ett gott skratt.

Idag tog jag lite sovmorgon , sen satte jag igång och möblera om i sovrummet så att vi kunde få in valplådan.
Så nu är den på plats så nu är det bara att vääänta.
På bilden ser ni Oj-Oj som visar sin fina valpmage.
Man kan känna att det rör sig där inne. Spännande att se vad som kommer ut.
Håll tummarna för oss
kram till er alla där ute

Nu är alla hundar hemma 😀
Hämtade Oj-Oj och Kila idag.
Oj vad tjock Oj-Oj är och det är ännu 2 veckor kvar hualigen, undra hur många som finns därinne eller hur stora dom är.
Börjar bli lite jobbigt för lilla gumman nu.
Spännande väntan framöver

kramis till er alla

Så var vi back in Sweden igen

Oj vilken skön och intressant semester vi har haft, jag hade gärna stannat en vecka till.
Nu håller jag som bäst på att tvätta alla kläder + att samla ihop min alla hundar.
Tora har redan kommit hem och i morgon ska jag hämta Oj-Oj  ( ska bli spånnande att se hur tjock hon blivit) och Kila.
Så till er som har sett till mina guldklimpar
Katarina som haft Oj-Oj
Syster Yster som passat Tora
Och Marianne som fått ha Kila ETT STORT TACK Ni är guld värda, Man skulle ju ha svårt att njuta av semestern om man hade varit oroligt för hundarna, men med dessa hundvakter har jag inte oroat mig ett dugg.

Lovar att berätta lite mer om om Indienresan men tills dess får ni hålla till med detta foto på en familjs hund som fanns i en liten indisk by som vi besökte.

Vi hörs snart igen ha de gott kära vänner

Nu är det packat klart ska bara försöka att slumra till lite innan det är dags att samla ihop familjen för avfärd till Arlanda.
Chrilles supersnälle jobbarkompis har lovat att stiga upp i ottan för att skjutsa oss Tack snälla Anders.

Igår så fick jag bekräftelsen till stugan på Öland i sommar började just undra så det känns skönt, nu är också första delbetalningen klar.

Har lämnat Tora till syrran så nu är det helt hundfritt här.
Har fått rapporter från Katarina att Oj trivs som bara den hemma hos henne, så jag kan lungt åka iväg.
Undrar hur tjock hon är när vi kommer hem.
Nä nu ska jag lägga mig
Ha de gott kära vänner

Idag var jag iväg till Haninge djurklinik för att ultraljuda Oj-Oj och det blev glädjande besked.😀 Hon hade valpar i magen. 😀Den där killen Kep kan man minsann lita på. Veterinären vill ju inte gärna säga hur många valpar det är men hon tyckte i alla fall att det låg 3 i varje horn, men frågan är om det inte är fler.Jag kanske måste annonsera i alla fall. När jag sa att det blir väl inte så stor kull i alla fall så blev hon alldeles tyst sen visade hon mig ett pärlband av valpar. jaja vi får se hur många som kommer ut Valpar har hon i magen i alla fall.

Nu har jag varit och lämnat henne till Katarina o Märta där hon ska vara när vi är på semester, När vi kommer hem så är det bara två veckor kvar så runt påsk har vi små valpar i huset igen Håll nu tummarna för att resten går bra också.

Tills vi hörs igen ha de så gott kära vänner

Nu måste julgranen bort.

Tyvärr för den har varit så otroligt fin och inte barrat ett dugg.

Det är säker många som har retad sig på den när dom sett den lysa genom fönstret, men vad sjutton varför ska man slänga ut den så tidigt när den är så vacker där den står. Men nu ska den snart åka ut, kan ju inte gärna begära att grannen ska in o vattna julgranen när vi borta.

Idag hade jag kurs igen igen. Lilla Ella fick tyvärr inte valla så mycket då hon hade mycket svårt att stanna kvar på stället när vi skulle lämna henne, Så detta får matte träna på tills vi träffas nästa gång. För Dex o Dusty gick det jättebra och jag är riktigt imponerad över vad dessa hundar kommer ihåg mellan gångerna ( inklusive Ella). Dusty fick köra inne i 25.an hela passet och med några småsjusteringar så fixade Lisa att köra honom själv. Dusty visar upp mycket fin djurkänsla när han får chansen ( frågade vad han kostade men jag fick ingert svar, han är nog inte till salu) Dustys problem är stoppen som gärna blir lite sega men det ska nog gå att rätt till.

Dex körde 2 pass i 25:an och ett pass i stora hagen. Det är alldeles för lätt i 25:an för Maria men ute i hagen får hon tänka lite mer. Dex problem är väl att han söker mycket stöd hos matte, men idag visade han upp fina flanker där han höll cirklen hela vägen.

Jättekul som vanligt att se hundarnas och FÖRARNAS utveckling.

Igår tränade jag Oj-Oj lite körde lite hämt träning  och fråndrivning Fick henne att gå riktigt lungt i drivningarna men flankerna måste bli bättre i alla lägen. har ni hört det förut? jaja detta ska vi ta tag i efter valpningen. Ja jag tror nog att det är små valpar i magen Oj-Oj har inte velat äta dom sista dagarna fast hon har lagt ut lite ändå.Tuttarna har blivit lite större och hon är fortfarande svullen så det är många tecken som tyder på det. Men på måndag är det dags för ultraljud så då vet vi säkert.

Nu ska granen ut
ha det gott kära vänner

Här är rena semestern nu
Bara två stycken hundar hemma, tror jag ska försöka hålla ner hundantalet lite . Men det är ju inte så lätt när man så gärna vill spara en ur varje kull.
Tur att jag inte har valpar så ofta.

Igår var jag o barnen inne och tog sista sprutorna inför resan. Passade också på att växla in  lite pengar så just nu har vi lite ont om svenska kronor men en hel förmögenhet av indiska rupier och även en hel del US dollar.
Det blir till att snåla lite innan vi far iväg.

Idag var det handbollsmatch och fotbollsträning på schemat.
Jesper har ju varit skadad en tid men idag gjorde han comeback i handbollslaget. Dom spelade riktigt bra och höll jämna steg med motståndarlaget, MEEEEEN så fick dom en utvisning pga att en kille KNÖT SKORNA😠 Inte riktigt klokt, men det är faktiskt sant.
Det var då bara 4 minuter kvar i matchen och killarna tappade lite sugen och fick stryk med 3 mål.
 
Dagens värsting är väl ändå SANNA KALLUR Vad ska man säga värlsdrekord på 60 meter häck Det är bara att bocka o buga vilken prestation GRATTIS SANNA.

Ha de gott kära vänner

Idag slutade jag kl 14.00 o vad skönt.
Hann ta ut hundarna o träna lite vallning innan det blev för mörkt, vad skönt det är att vi går mot ljusare tider så att  man hinner lite på kvällarna också.
Pirre skötte sig riktigt bra låg snällt o tittade båda gångerna när jag körde med Oj-Oj.
Gick själv riktigt bra också, det gäller bara att han inte får spida upp sig i flankeringarna och att han håller ett bra avstånd bakom fåren.
Då går det så lungt o bra.

Jag är nästan säker på att Oj-Oj har små puppisar i magen, tycker att hon har lagt ut lite fast jag har inte börjat öka på maten ännu, Shit vad besviken jag blir om det inte finns något.

Imorgon blir vi två hundar kortare då Kila o Pirre far till Marianne.
Kan ju bli skönt med lite semester fast jag kommer nog att sakna dom.

Nu ska jag titta på Lets Dance och min nya idol Karl-Petter😉

Ta en stilla vals och ha det så gott kära vänner

Regn regn regn 😥 o vad trött jag börjar bli på detta väder.
Varför kan det inte få vara lite riktigt vinter precis som på kortet med Ville som Karin la in i gästboken.Ser så härligt ut.

Dagarna flyter på i en väldigt hast,det är mycket att sätta sig in i på jobbet med de nya uppgifterna. Får se vad jag tycker om tre månader just nu,känns det som en rejäl utmaning men också mycket inspirerande.

I tisdags var jag in på Mälarö bk och tränade lite med Pirre och det gick fantastiskt bra.
Han låg plats fast det gick hundar bakom o framför honom. Visserligen stod jag nära men ändå en stort framsteg.
Han låg också när jag lämnade honom på ganska långt avstånd( fast då hade jag tagit det säkra för det osäkra och satt fast honom.) Det var flera hundar nera på plan och en som körde inkallning om o om igen, Det här har ju varit jättesvårt för Pirre men nu var han så duktigt och låg så fint. Fina fina Pirre han börjar nog att lära sig.
På lördag ska han få komma hem till matte Marianne o husse Tobbe något som nog alla glädjs åt.
Även Kila ska få följa med, hon ska vara hos Marianne när vi åker iväg på semester.
Måndag den 18/2 ska jag åka och ultraljuda Oj-Oj HÅLL TUMMARNA det är ganska många som väntar på positivt besked.
Efter ultraljudet ska jag skjutsa Oj-Oj till Katarina och Märta som har fått den stora äran att låna henne under tiden vi är borta.

På lördag ska ungarna o jag in o vaccinera oss för andra gången då ska vi också växla in lite (eller rättare sagt mycket) pengar till resan.
 Snart bär det av bara 14 dagar kvar 😎


tills vi hörs igen ha de gott kära vänner

Jobbade lite extra idag så det blev ingen sovmorgon, men våran timvikarie som brukar jobba varje helg hade sjuk hund så det är klart att man ställer upp då.
Efter jobbet hämtade jag Jackie och hennes kompis och körde in till scengymnasiet i Skärholmen.Det är en ganska nystartad skola som bara har funnits i 3 år. men den var liten och trevlig. Man utnyttjar statsteaterns scen i Skärholmen och statsteatern är också med och driver skolan.
Vi gick runt lite och tittade på lite olika lektioner och kl 15.00 började tvåornas uppsättning av Gökboet.
Shit vad bra dom var, tänk vad mycket talangfull ungdom det finns i Sveriges långa land. jag lovar mitt öga var inte torrt när föreställningen var slut. Nu har jag ju ganska lätt för att bli rörd men ändå
Jag kommer säkert att åka dit och titta på fler föreställningar även om inte Jackie börjar i den skolan. Man använder statsteaterns hemsida och föreställningarna är GRATIS. Till våren är det Trollkarlen från Oz som gäller och då ska jag nog ta mig dit o titta får se om jag får med mig övriga i familjen.

På Chrilles jobb  har det varit magsjuka hela veckan🤒och idag kände han sig lite risig, men som tur var så blev han bättre. jag vill INTE bli sjuk.

Chrille ska antagligen åka iväg till Skottland med jobbet FUSKIGT jag vill också!

Imorgon är det dags för vallkurs igen, hoppas att den går att genomföra då det just nu snöar ganska friskt utanför.
Ingen hundträning idag alltså men i morgon hoppas jag få till både
vall och lydnadsträning.


Kör försiktigt och ha det gottkära vänner

Räknar dagarna tills att jag kan åka och ultraljuda Oj-Oj , Som tur är så hinner jag precis göra det innan vi ska fara iväg på semester till Goa.Det hade ju varit olidligt att åka med ovisshet.
Annars går dagarna i flygande fart, håller ju på med omstrukturering på jobbet. Ska prova i 3 månader och se om det funkar bra. Detta kommer att innebära att jag blir borttagen från vården både på gott ooch ont Jag trivs ju ganska bra med mina små gummor o gubbar. Sitter ochså med i larmgruppen i kommunen ett roligt men jobbigt arbete + att det är en del projekt som ska drivas i grupperna bland annat om kvalitetsarbete.
Imorgon ska jag på branskyddsutbildning,
Ja det är verkligen mycket som händer på jobbet nu. Kul, utvecklande men också lite jobbigt.

På lördag ska Jackie o jag åka in på Stockholms scengymnasium som har öppet hus. Kl 15.00 ska vi titta på en uppsättning av Gökboet som årskurs två har satt upp
Ska bli spännande.

Tills vi hörs igen
ha det så gott kära vänner

Idag var ju meningen att Mattias Nina o lille Timmy skulle komma o hälsa på. Men tyvärr så blev Mattias sjuk så besöket fick ställas in😥 tråkigt.

Jag har i alla fall tränat lite vallning idag. Körde OJ-Oj  fråndrivning (eller tvärsdrivning kanske man kan kalla det)  slalom mellan några träd. Det var jättenyttigt för både henne och mig. Oj-OJ vill ju gärna tänka lite själv och tar inte alltid ( läs aldrig) mina kommandon om hon ska släppa draget. Men nu kunde jag tvinga henne till att ta mina kommandon och mot slutet fick vi till riktigt fina svängar

Även Pirre fick valla idag. Han skötte sig så fint och låg still o tittade när Oj-Oj körde så då tyckte jag att han kunde få jobba lite också.
Körde lite hörna med honom och han flankade bra men sprang alldeles för fort ( huvudet var nog inte riktigt med) Tog ett tag innan jag fick ner honom på rätt nivå, han försökte också fly från mina krav men då är ju linan kanon att ha. Vi fick till det riktigt bra till slut i alla fall och körde både fösning o drivning+ flanker.
Pirre har ju en fin djurkänsla och är alltid fin mot fåren så det ska nog bli bra till slut.

I morgon är det dags att gå till jobbet igen, bara att ta nya tag.

Tills vi hörs igen ha de gott kära vänner

Idag kom jag igång med min vallkurs igenoch jag måste säga att jag är IMPONERAD  av mina kursare. Vi har ju haft ett längre uppehåll över jul och nyår och pga väder och Oj-Ojs parning så blev kursen uppskjuten lite längre en vad som var tänkt.

Men så duktiga alla var, vi började lite lugnt i lilla fållan och gick sedan över i 25:an, och vi fick faktiskt alla tre hundarna att gå lugnt och hämta ut fåren från hörnan. Lite race blev det väl nån gång men inget farligt.
jag som trodde att vi skulle få backa två steg istället kunde alla ta ett rejält steg framåt Härligt🙂

En annan som har gjort bra i från sig i dagarna två är Super Duper Märta med förare Katarina. Vilka tjejer.
Igår blev inte poängen så bra men Katarina var nöjd då hon kände att hon hade Märta i sin hand, men poängen tog slut i delningen och då missade dom ju poängen för rännan också. 
56 poäng och en 21 plats
Idag gick det dock bättre med alla moment gjorda fick de ihop 81 poäng och en 8 plac.
Märta halkade då också upp på kvallistan till SM 2008 med 3 poäng, och vi vill ju gärna se henne där i år också.

Efter kursen idag så åkte vi in o storhandlade, bla köpte vi resväskor till hela familjen. Det börjar närma sig och det ska bli roligt och spännande.

Till nästa gång ha de gott kära vänner

Nu är Oj-OJ hemma igen så det är bara att hålla tummarna.
Kep fick bara till en parning han ville nog flera gånger men Oj-Oj sa ifrån.
Tack snälla Lisbeth för din vänlighet och för att skjutsade Oj till Gävle det sparade en massa tid för mig.

Igår var jag med  Pirre till brukshundsklubben och tränade. Tyvärr så var det inte så många där en en pudel och en doberman var på planen samtidigt i alla fall.
Det funkade faktiskt riktigt bra.
La honom plats två gånger vissserligen ensam men han LÅG Trots att de andra höll på att träna runt honom.
Tyvärr så hände det som jag absolut inte vill ska hända just nu. När jag hade satt Pirre för en inkallning så kom pudel springades fram till honom, och då blev det ju för svårt att sitta kvar där. Hundarna for runt lite men det blev mest lek, stackarns pudelägare, bad så mycket om ursäkt och jag var tvungen att förklara att jag inte alls var arg på henne. Blev bara så besviken när träningen gått så bra.

Men jag hyser gott hopp om att vi ska få ordning på Pirre.
Snart ska han tillbaka till matte som då också får ta hand om Kila.

ha de gott kära vänner

Igår tände det till ordentligt mellan Oj-Oj och Kep😀 Härligt.
Nu blir det en spännande väntan framöver.Kep stackarn har ju en tik till på parning just nu så han får ligga i hårt. Tur då att han inte ödslar några krafter om det inte är dags. Oj har ställt upp sig flera dagar för Kep men han har luktat lite och sedan gått därifrån. Men så igår då var det ingen tvekan, en kille att lita på alltså.

Igår tränade jag lite med Kila  på tacklammen. Ja egentligen var det Pirre jag tränade, och det gick över förväntan. Sa bara ligg en gång och sen låg han där när Kila tog fåren fram o tillbaka. Rusade bara upp en gång när det blev lite för mycket spring men jag sa bara åt honom  att ligga ner och sen låg han där Duktiga lille Pirre.

Han är föresten helt suverän att träna verkligen en hund i min smak. Han har en motor utöver det vanliga och det känns som om man skulle kunna hålla på hur länge som hellst.

Igår fick vi strömavbrott inte helt ovanligt här när det stormar. Det blev till att ta fram sällskapsspelen och tända stearinljusen
ganska mysigt faktiskt

Ha det gott kära vänner

Jaha då var man hemma igen.
Oj vad bra vi har haft det, vilket fin ställe vi var på.
Skönt att få lyxa till sig ibland, eller vad säger ni om 2 rätters lunch och 4 -rätters middag.
Vi har faktiskt fått en hel del gjort också och nu får vi se om vi kan verkställa våra planer.Riktigt trevligt var det i alla fall.
Idag har jag varit på ytterligare information om projekt som jag ska vara med o leda ja det händer mycket nu men det är både kul, intressant och mycket utvecklande.

Fär er som går i väntans tider kan jag berätta att det har inte hänt något mellan Kep och Oj-Oj ännu men det är på gång.
Oj-Oj tycker att Kep är riktigt tjusigt😘, men han tycker att vi ska nog vänta lite till en riktigt gentleman alltså.😉

Håll tummarna återkommer så fort det hänt något

Tills dess ha de gott kära vänner

Igår körde jag upp Oj-Oj till Lisbeth i Kilafors så nu är det bara att hålla tummarna att Kep kan charma den unga damen.
Själv drar jag nu på konferans i två dagar. Ska bo på något slott i Flen ska bli kul.
Vi hörs igen
ha de gott Kära vänner

Debuten i Ik 2 är avklarad och Oj-Oj skötte sig bra men jag klantade till mig.
Blåste ner henne 2 gånger på utgången för att visa att jag var med i matchen ( Oj var ju lite olydig i slutet av förra säsongen).
Trots detta slarvade hon i upptaget och stannade inte där som jag ville, så det blev lite snabb start. Men när jag hade ropat ligg muntligt en gång så tog hon kommandona bra.
Det var ju bara det att jag blåste vänster när jag menade höger😠 så vi missade framdrivningsgrinden.
Första fråndrivningsbenet ( c:a190 m) gick sedan bra och vi träffade grinden, men sedan rann fåren ner lite långt till vänster.Oj-Oj fångade dock upp dom bra men sen ville hon inte ta mitt högerkommando så vi missade krossen totalt. I delningen tog poängen slut jag fick bara till ett försök, fåren var så klistriga så det var svårt att få till någon lucka, jag har säkert inte bästa tekniken heller.
Jag är i alla fall jättenöjd med tävlingen trots att vi knappt hade några poäng kvar. Speciellt nöjd är jag med att Oj-Oj klarade av att driva fåren ifrån mig så långt. Nu måste vi träna på att släppa drag. Alltså lyda mina kommandon även om det känns fel.
Kul att ha startat i alla fall.
När jag hade gått banan så jobbade Kila och jag med utställningen hela dagen, Det funkade jättebra , det var några flockar som vi fick släppa tillbaka men i det stora hela flöt det på bra
Men vi var rejält trötta både Kila o jag när vi kom hem.
Jag beslöt att inte starta idag utan ta det lugnt och åka o titta på Jesper när han spelade handboll i stället.
Jag vet inte om beslutet var rätt för dom åkte på råtorsk, men så är det ibland
Imorgon åker jag troligen till Lisbeth o lämnar Oj-Oj bara för att vara på den säkra sidan så att hon inte går över tiden.
Jag ska bort med jobbet tisdag onsdag så jag har ingen möjlighet att åka då.

Foto: Jesper på handbollsplanen en lång o stilig kille men jag måste köpa en ny kamera.( Svårt att fota när objektet rör sig ) Det får bli nästa investering.

ha de gott
kära vänner

Idag har hela familjen varit inne och fått vaccin inför resan. Det är verkligen inte billigt när man har så " stor familj" .Dryga tretusen kronor flög iväg i all hast. Barnen o jag ska dessutom tillbaka om fyra veckor för på fyllnad och sedan om ett halvår igen Men då har vi skydd för hepatit A och B i 25 år så sen slipper man den kostnaden.

Det händer mycket på jobbet just nu flera som har slutat, Inte direkt på mitt arbetställe men i min enhet så det påverkar mig i högsta grad.
Ska iväg på planerings dagar till Flen nästa vecka så då får vi se vad vi kommer fram till.
Troligen kommer jag att få lite andra  arbetsuppgifter men inte mig emot Bara spännande tycker jag, dessutom sitter jag i pilotgruppen som håller på med kommunens trygghetslarm.

ja det blir inte så mycket hundträning dom närmaste dagarna, fast Oj-Oj ska ju debutera på Ik 2 i helgen om inte vädret gör att vi måste ställa in

Ha de gott kära vänner

Idag har jag varit och ögonlyst Oj-Oj och allt var Ok. Hade inte förväntat mig något annat men man vet ju inte.Sköterskan blev urförtjust i lilla Oj-Oj och tyckte att hon var såååå söt, och det kan man ju hålla med om.
När jag kom hem så var det bara ut med alla hundar inte kul i detta väder. Dessutom är det glashalt på vägen utanför oss. Is med vatten på, i morse halkade jag omkull men ikväll klarade jag mig.
En arbetskamrat till mig halkade och går nu gipsad i minst fyra veckor Ja det gäller att hålla i sig vill inte ha några brutna ben här.
Pirre sköter sig bra trots att vi nu har en löptik här hemma.
Han är verkligen störtskön att träna, det finns mycket motor i den hunden,
Skulle egentligen ha åkt till klubben ikväll och testat av honom med andra hundar, men jag tror att planen är ganska värdelös därinne så det fick bli lite träning här hemma.
Nej nu ska jag hämta Jesper från handbollsträning Vardagen är igång igen efter jul o nyårsuuppehåll

Ha de gott Kära vänner

Har tränat vallning med Oj-Oj i dagarna två.
Det går ju inte att få till någon värstingträning med det här vädret men lite kan man alltid göra.
Kör mest fråndrivning och det går riktigt bra förutom när hon ska släppa draget. Då tycker Oj-Oj att jag blivit alldeles knäpp och tycker att hon vet bäst själv,
Hon flankar bra för det mesta men långt i frånt alltid så detta är något som vi måste träna mycket på.

Pirre har fått ligga i hagen medans OJ har vallat, och då menar jag ligga ner o ta det lugnt. Något som är väl svårt för den herren,.
I lördags hade vi en riktig kamp och han trodde nog att jag skulle ge mig, men när jag sätter den sidan till så kan jag vara ganska envis. I söndags gav han med sig mycket snabbare så det kommer nog.
Annars tränar vi lydnad varje kväll och att han ska uppföra sig i möten med andra hundar bilar mm.
Det går bättre o bättre tyvärr har vi inte mött så många hundar på sistone.

Helgen har annars gått åt till att titta på skidor och jag säger bara det
CHARLOTT KALLA  Vilken tjej den vinnarinstinken skulle man ha. då hade man nog stått på prispallen på både den ena o andra tvälingen.

Skulle ju egentligen haft kurs på söndagen men jag ställde in pga vädret.

Oj-Oj började löpa idag så nu börjar det närma sig.
ha de gott
Kära vänner

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 06:30

Hej Det har jag tyvärr inte för tillfället Men eventuellt har en av mina valpköpare en kull på G Mejla gärna vid intresse

30.06 | 14:47

Hej har ni planerat nå valpar 2020 / 2021?

08.09 | 12:36

Hej Nej tyvärr inga planer på några valpar mvh Tina

07.09 | 18:43

Hej
Har ni några planer för border collie valpar i år?

Mvh Tian